Vila

Foto time  /  3  Kommentarer
Idag fick Sia vila då jag har varit hemma och haft huvudvärk, illamående och vidare. Så Mamma åkte till stallet och fixade Sia, men sedan sa pappa att han skulle åka dit och fixa paddocken och undra om jag kunde hjälpa så jag följde med och passade då på att fotografera till stallets hemsida :D
 
Paddocken
 



Stallet


Lilla delen, där sia står till höger precis innanför dörren :D


Stora delen

Vinterhagarna, halva grus halva gräs :)



Sommarhagarna, går ända ner till träden längst bort, har även 3st sommarhagar till.


Klubbis


Omklädningsrummet
 

Uteritt med Askur

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag red jag ut med Malin och hennes islandshäst Askur :)
Vi skrittade ut en sväng barbacka, vi red förbi norrgården upp och sedan vände vi och red hem igen :)

Så vi red inte länge men kom till stallet kvart över 2, sedan insläpp kl 5 och sedan rida, stallmöte halv 7 fram till typ 10 eller ngt!

Så jävla utmattad över att jobba, skolan, hästen och sedan allt extra jobb! Kommer gå in i väggen snart känns de som!


Igår, hoppning

Worrasea  /  0  Kommentarer

Hoppade tillsammans med Malin och Askur igår. Sia var jätte duktig och vi hoppade 70cm, när vi höjde till 80cm som hon hoppat förut ville hon inte hoppa utan hon sprang på sidan! Så försökte hon tom göra på små hindren så de var bara fjant, men de små hoppade hon till slut, lite lättare att gå över ett 30cm hinder än ett 80cm lix. Så vi sänkte ner till 70cm och då stannade hon med, precis när jag tänkte börja om hoppar hon stilla stående rakt upp i luften och landar med bakbenen på bommen! Så hon sprang på 3ben efter, jag snabbt av och kolla benet, hon hade jätte ont men de släppte efter någon min så tror de va själva smällen som gjorde hon, hon gick fint men traven var lite stelare så jag stretchade och sedan smörjde in benet med liniment.
Hoppfilm kommer i kväll om jag hinner! :D

Så blir en lugn tur med malin idag, Skritt och ev trav om hon kan, får se hur benet ser ut :))


igår, Paddocken

Worrasea  /  0  Kommentarer

Blev att rida i paddocken ist, ingen som ville/kunde rida ut med mig och kände inte för att rida själv så jag red i paddocken med Emilia och Athena. Tränade på att böja henne och göra cirklar och åttor, blev lite dressyr, försökte trava små åttor men de gick inte så bra dock, vet inte om de gick förfort eller om de är för lite utrymme för de i vår lilla paddock. Men sia var jätte duktig idag och ser fram emot hoppningen idag tillsammans med Malin och Askur :D
Tror vi ska sätta upp som en liten bana eller så och träna på :)
Kan vara bra att göra för Sia, delvis därför vi tränade svängar och så igår så hon är böjbar ;))


Vecka 22

 /  0  Kommentarer
Måndag - Uteritt
Tisdag -  Hoppning
Onsdag - Uteritt
Torsdag - Dressyr
Fredag - Uteritt, beta fältet
Lördag - Vila
Söndag - Bestämmer jag då! :)
 
Bild från 26 Januari, lastträning :)

Vila, lat matte

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag fick Sia vila, känner mig lite elak för det men vi satte tråd i nya hagen och grejer och så började de regna och skit så kände inte för att rida och jag vet att om jag inte är på "ridhumör" tycker inte sia de är roligt xD
Så valde att inte rida utan mockade och fixade mat åt henne och även en stor påse gräs till henne så hon fick säkert 4kg gräs i hagen idag, gav athena lite gräs oxå, Emilia hade ställt athena vid logdörren där de finns lite gräs för dem att beta så Sia fick då dessutom äta sin hög i fred i hagen! Hon verkade så nöjd med gräset. Sedan fick jag ju även springa ut och slänga på henne täcke för de började ju regna massa! xD
 
Har ett lila ofodrat regntäcke på g då mitt regntäcke är lite trasigt, sönder bitet typ.. TRÅKIGT NOG! 
Inget kul när en häst biter sönder ens svindyra täcken! :( 
Liksom likadant med mitt nya vintertäcke vi köpte i vintras, hade de en vecka sedan var de massa små bett över rumpan på täcket! BLIR SÅ ARG!! :((
 

Beta fältet

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag var min pojkvän med till stallet, eftersom vi har lite "bråttom" så gjorde jag så att jag red barbacka till fältet och jonte gick med, sia fick beta gräs i 15min typ sen red vi tillbaka fast de ville hon inte riktigt och då la en protest spark men sen gick hon. Sen när vi kommit av fältet så var de inget mer med de :)


Dressyr pass idag

Worrasea  /  2  Kommentarer
Idag körde jag lite dressyr istället, lånade sadel idag och ska göra de nu i helgen.
Hon var sååå jävla duktig idag att jag bara vill börja gråta över min bäbis!!
Vi värmde upp riktigt ordentligt med volter, halter och börja böja sig med varven och så gjorde vi åttor och massa. Sedan började jag jobba henne i form ett bra tag i skritt och red i åttor, volter och halter och allt så vi höll igång rörligheten och så hon blev mjuk och så, sedan över gick vi till trav och även då gjorde vi mycket volter och truddelutter så hon blev mjuk och hon gick så jävla fint! Är sååå himla stolt över min lilla ängel. Hon var väldigt på och ville gärna springa på men lyssnade väldigt bra ändå! De enda hon gjorde på passet var att resa sig 20cm från marken med framhovarna ("stegra") när de kom några moppelister, dem la märke till att hon blev rädd men verkade inte riktigt bry sig. ( Finns inte så mycket dom kunde göra heller eftersom mopparna redan går i slowmotion ;) )
 
Men matte är sååååå stooooolt!!!!
 






Här kommer två små filmer från dagens ridpass :D

 
 

Igår, vila + juli

Worrasea  /  0  Kommentarer

Eftersom de spöregnade och sia ej hade täcke så fick hon stå, jag tog in henne för hon stod och illskaka så hon fik komma in och äta och få på sig en fleece så hon torkade medans jag mockade. Sen blev de att borsta och så stretchade jag henne och sen fick hon lite massage :)
Sen fick hon gå in i boxen och äta sitt insläpp och få på sig regntäcke :)

Sen tog jag hand om juli, först när jag skulle tvätta av hennes hovar som var lerfyllda så slet hon sig in i stallet/boxen och jag fick grimmskaftet lindat runt handen så de ströptag. Kom som tur var ut, så handleden sitter kvar på plats ;)
Sen tog jag tag i henne och drog ut henne satte fast henne och tvättade hovarna, sedan gick jag runt på stallplanen med henne och in i stallet och när vi skulle vända i gången drar hon in i boxen och då slog hon i huvudet i boxdörren sen backa ut och då tog jag tag i henne och ställde upp henne. Sen bestämde jag att hon behöver träna NH så jag hämtade mina saker efter jag borstade av henne och sen gick vi ut och började. Snacka om dominant och okänslig häst! Hon gick lix rakt mot en när hon skulle backa! Så fick använda sticken som hjälp, till slut efter typ 20-30min lyssnade hon. Hon behöver verkligen mycket nh, hon är helt döv över nosen och ingen respekt.
Jag ska hjälpa Felicia, julis ägare med nh, ska lära henne lite så hon och juli kan träna nh och så hon får respekt för männsikor. :)
Sedan gick vi in söligt, stannade vid varje box och sedan precis innan sin egna box och sedan fick hon gå inni boxen oxh äta sitt insläpp :)




Igpr, Vila och hovis

Worrasea  /  0  Kommentarer

Igår fick sia vila och så kom hovis som skulle verka men sen fråga vi om de är bättre att ta skor fram då hon är lite öm och slår upp flikar och de tyckte han kunde va bättre så vi satte på skor fram och så är barfota bak :)
Sen har ju felicia blivit trampad av sin häst juli och hade fått en spricka så jag fixade juli åt henne igår :)

Idag ska jag ha sia och juli med :)
Hoppa sia med malin och askur och sedan rida dressyr på juli :)
Så ser dagen ut för mig idag :))

Min sadel kommer nog nästa vecka som de ser ut enligt företaget! :(
Fu!
Men vår tävling är dessutom framflyttad till 11 augusti som tur är :)

Jag har även redigerat vår hemsida nu, har ju fått tillgång till den så den är lite under renovering just nu då alla bilder ej är tagna än ;)
http://www6edit.idrottonline.se/HjulsbroRF-Ridsport/


Beta på fältet

Worrasea  /  0  Kommentarer

Eftersom vi helt plötsligt blev kallade på ett akut stallmöte och vädret var kast så skrittade jag henne barbacka till fältet och lät henne beta i 20-25min :)

Så istället för uteritt på fredag blir de styrträning eller ja lydnad som va tänkt idag, sen söndag vet jag ej hur jag ska göra då tävlingen inställd/fram flyttad till den 11/8 istället. :/
Så vet ej om jag ska hoppa eller träna lite dressyr eller hur jag ska göra :)

Sen har sia varit klantig och slagit upp ett sår på insidan av frambenet, ovanpå en sena typ tror jag. Hon sprang ju i hagen och sparkade så ej konstigt xD


Vecka 21

 /  1  Kommentarer
Måndag - Uteritt
Tisdag - Paddocken, (lydnad)
Onsdag - Vila, longera/promenad
Torsdag - Hoppning
Fredag - Uteritt (skritt, trav, galopp)
Lördag - lugn uteritt (skritt/trav)
Söndag - Tävling?
 
typ så ser väl veckan ut tror jag xD 
 
Lite bilder på mig och Spiken :D (leker modell i nya klänningen)

uteritt med Malin + Felicia

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag red jag ut tillsammans med Malin och hennes häst Askur, Felicia följe med fast hon ledde Juli och sprang. Hade min gamla sadel då min ej kommit! Vi blandade gångarterna, galopperade 2ggr i en uppförsbacke bl.a, mycket bra!! ;) Sia var så duktig så, matte är nöjd! :)
Red på halv långa tyglar typ hela tiden förutom i galoppen då ;)
Red drygt 1h tror jag, Sia var lite svettig där sadelgjorden suttit. Måste träna mer kondition med henne när jag fått sadeln :)
 

uteritt, ensam

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag red jag med min gamla sadel, får låna den tills jag fått min egna nya sadel :)
Red ut ensam på Sia, hon var jätte duktig i början och lyssnade bra. Vi red förbi norrgården och upp på ett fält där och där travade vi och galopperade vi på en volt och hon gick så fint i form emellanåt och var super duper duktig, vi tränade på att göra skänkelvikning typ men gick sådär, hon var duktig när hon väl förstod att hon skulle gå åt sidan.
 
Påvägen hem var hon duktig tills jag började ställa henne åt höger, vilket gick bra en stund och sedan började hon bråka lite med att gå snett och svänga och grejer, då försökte jag trycka tillbaka henne med skänkeln men då ökade hon bara eller började bråka mer. Så jag blev jätte piss off eftersom hon bara började dampa och då försökte jag få henne att flytta sig för skänkeln men hon bara tryckte emot istället och höll på så matte blev typ galen! Hade dessutom huvudvärk på vägen tillbaka så humöret var ej på topp! :(
Men jag red upp till skogs kanten, hoppade av och satte mig på en sten för att lugna ner mig medans Sia fick lugna ner sig oxå, sedan ledde jag henne upp för en branta berget typ, skulle nog ej våga rida upp för den när de är blött, känns lite reskabelt men jag ledde henne upp iaf och de var inga problem för henne och sen gick vi ner på andra sidan av "berget" vilket jag tycker är väldigt obekvämt att göra från ryggen, stupar ju så dant typ xD Sia gillar inte de heller, men iaf hoppade upp när vi kom ut på fältet bredvid stallet och då skrittade vi hem :)

Sen fixade jag iordning henne och stretchade benen och flätade svansen på henne.
Hon fick stå lös igången medans jag borstade och fixade henne, hon stod så snällt och väntade på att få gå in och äta lite mat :)
 

igår, vila

Worrasea  /  0  Kommentarer
Igår fick Sia vila, matte hade för mycket att göra, hjälpte till med att bygga upp en ny hage och så skulle jag med bussen vid 13.00 och så mockade jag ju och fixade mat och allt så blev lite mycket så hon fick vila istället och njuta av vädret :)
 
Bild på Kingen och Sia från när hon stod i Milltorp, asså där vi hade henne när vi tagit hem henne :)
7 september är bilderna tagna :)
 

Paddocken, dressyr/blandat

Worrasea  /  0  Kommentarer

Red ju i paddocken, började med att paulina värmde upp sia och sedan började jag köra lite dressyr, började med form i skritt sedan över gick vi till trav, hon tyckte väl det var jobbigt att arbeta i värmen så försökte komma undan, så när hon gick ett fint travvarv i form i båda varven bytte vi till skutten ist :)
Som lite beröm, eller vi skrittade av på långa tyglar innan och sedan började vi på bommar och sedan skutta lite. Hon blev väldigt pigg på skutten! Så hon ville gärna raca över paddocken och hindren. Sen när hon tagit ett par skutt och lite så skrittade vi av lite och backade över bommarna och tränade på att stanna över bom och sedan backa eller gå fram. Hon var så duktig!

Sedan fick hon en liten halv dusch och ut på fältet och betade lite :)


Igår, uteritt

Worrasea  /  0  Kommentarer

Jag och syrran hade Askur och sia igår, vi tänkte rida ut och då ville ida och hennes syster följa med men de blåste sådant så hon våga ej sätta upp sin syster på Herkules så då bytte Paulina och idas syster häst under ridningen. Så paulina fick prova herkules och idas syster red askur, jag red sia och ida red på vilja :) vi travade lite och skrittade såklart, blev inte jätte mycket trav men lite iaf :)
Sia var jätte duktig :))

Har köpt ett flugpannband nu till sia så hon slipper äckel flugorna! :)

Idag blir de lite dressyr tror jag, men kommer sätta upp småskutt med tror jag och träna på :)
En på varsin långsida och en i mitten aå man springer i ett z för att träna lite styrning och ev lite bommar med och blanda lite så hon ej blir uttråkad då dressyr inte är hennes favorit ämne ;)


Longering

Worrasea  /  0  Kommentarer

Först släppte jag sia i paddocken när jag hämtade henne, då fick hon springa av sig lös en kortis, sen gick vi in och borstade och så, försöker få av så mycket av vinter pälsen som är kvar nu :)
Sen tränsade jag och gick ut för att longera lite i vår hage :)
Gick hyffsat bra, ibörjan blev jag så aur för hon sprang så mycket inåt på samma ställe och hur jag än gjorde så sprang hon inte i en cirkel som hon skulle. Men i slutet så gick hon fint i en cirkel och var duktig. Körde skritt, trav och galopp, sen även tränade vi på halt :)

Min fina tjeja de <3


Vecka 20

 /  0  Kommentarer
Måndag - Paulina, barbacka skritt
Tisdag - Promenad, beta
Onsdag - Longera
Torsdag - Paulina (vet ej vad hon tänkt)
Fredag - Rida dressyr
Lördag - Löshoppa?
Söndag - Uteritt
 
 
Bild på sia från sommaren 2012, innan jag blev sjuk.
 

 

Igår, betespromenad

Worrasea  /  0  Kommentarer

Förlåt igen!

Men iaf igår så var de tråkigt väder typ hela dagen, tur att sia hade täcke. Men när jag tog in sia så såg jag att mitt täcke läckt efter alla bett hon fått. (Jävligt arg) mitt klart bästa täcke är trasigt! Läckt på 3st stället fast jag har limmat täcket!!!
Så iaf jag borstade av henne och satte på en fleece på henne och sen blev hon fin i sin svans, vi gick ut på en promenad där jag lät henne stanna och beta ibland :)
Mums sa hon om det iaf. Sen fick hon gå in igen och fortsätta äta sin insläpps mat :)

Åkte till affären efter och handlade med mamma och pappa, sedan åkte vi typ hem fast vi åkte värsta omvägarna xD
Har så jävla ont i min mage! Jag dör vad ont de gör! :|

Vill ha min sadel snart!!! Bör komma i veckan! Blir nervös att den inte ska komma innan söndag! Vill ju rida in den innan tävlingen och kan inte anmäla mig förens jag har sadeln! :(


Igår, nh/ paulina skritta ut

Worrasea  /  0  Kommentarer

Igår så körde jag lite nh med sia, sen släppte jag henne och satte upp tre sånna saker man gör förhöjda bommar med på varandra så de blev typ 20-30cm och hon hoppade ju såklart över, sen fick hon beta gräs och medans jag hade insläpp och paulina kom.
Sedan skrittade paulina ut på sia barbacka och jag gick med henne på marken.
Sia var duktig och så testade paulina lite smått ;)
Efter järnvägen hoppade jag upp och fick skritta hem henne :)


Söndags städdag, uteritt/fält

Worrasea  /  0  Kommentarer

Förlåt för dålig uppdatering men har fullt upp med jobb och skit (a) ska försöka bli bättre igen!

Men iaf i söndags var de städdag med och då fixade vi de som blev kvar. Så tog inte så lång tid :)
Sen red jag ut med felicia på juli, jenka med medryttare matilda och så gick jessica och melissa med :)
Vi red upp i skogen vid norrgården och sedan till fältet vid norrgården. På fältet körde vi fritt, så jag travade och sia var så himla pigg och jag som red helt barbacka kände ej för att flyga av så tog de lugnt med henne :)

Påvägen hem på fältet så hade vi skritt tävling sen helt plötsligt blev de trav och slutade i galopp.
När juli började galoppera och sia travade så tänkte jag trava på men när jag skänklade till fattade hon fint galopp :00
Så lät henne galoppera lite och var så duktig och lyssnade, galoppen var lugn så hon var så duktig :D

Stolt och glad matte<3


städdag, vila

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag har vi haft städdag i stallet, vi började kl 10.00 och åkte hem vid 14.30-15.00 typ eller något sånt. Sia fick vila idag eftersom de ej blev som tänkt, Paulina red ut tillsammans med Viljas medryttare Sara istället. Paulina fixade sia medans jag hjälpte till på städdagen och sen borstade Paulina av Sia innan vi skulle åka hem :) 
 
Imorgon ska jag rida ut lite iaf, ev betning, jag vet ej än hur jag ska göra faktiskt :) 
Kanske kör lite dressyr i paddocken med henne barbacka isf då :)
 
Sias avkomma Copperlight, en hingst :)
 



Sias snygga fader Running Sea!



Ett syskon till Sia som heter Catch, en hingst. (samma far)



Har tyvärr inte hittat några bilder på henne mor eller på några syskon med samma mamma :(
Men finns många fina duktiga travare som har samma pappa som sia. 
Några fler syskon till Sia som har samma pappa (Sally Sea, Eli Sea, Pioson, Staro Azazell, Zoccer Wadd)
Har fått tillstånd av Catch ägare att använda bilden på honom :)
 
Sias stamtavla

Vill Ha!

 /  1  Kommentarer
Nu när flugorna och insekterna har börjat vakna till liv är de snart dags att skaffa flygskydd till hästen :D
Så jag vill självklart ha flyggskydd till Sia! :D
 
Flugpannband nu i början.
Flugspray till kroppen.
Flughuva till sommarbetet! :D
 

Upptäckte precis att jag skrivit y i stället för u på bilden (A)

Vecka 19

 /  0  Kommentarer
Förlåt att jag ej gjort en vecka 19. 
Jag har inte vetat hur veckan ska se ut då hon varit öm i ryggen :(

Måndag - Vila
Tisdag - Springa paddock
Onsdag - Springa paddock
Torsdag - Paulina, ev promenad
Fredag - barbacka till fältet, beta
Lördag - Uteritt med Paulina på Athena (skritt)
Söndag - Uteritt, ev beta fältet
 

Igår, barbacka på fältet (betning)

Worrasea  /  0  Kommentarer
Igår så var Sia inte alls öm i ryggen så jag hoppade upp helt barbacka faktiskt och red till fältet där hon fick beta massa massa gräs. När vi betade kom Carina med sin häst Doxa i skogen som oxå betade och kom ner till oss och beta. Sedan red vi tillsammans hem igen till stallet, motvilligt gick Sia hem. Hon var super pigg igår. :)
Så himla tråkigt att gå hem sa hon!
 
När jag skulle gå och ta av sia täcket igår, då roppade jag "SIA" och då flög huvudet upp och så började hon gnägga och gå mot ingången. Jag tog av henne täcke och hon var jätte kelig, stod och klia henne vid manken och hon tyckte de var såååå skönt och stod och pillade på täcket med mulen som blev 3m lång typ. Hon blev nästan lite ledsen när jag skulle gå.
 


Finare häst finns inte<33

Igår, Paulina hade sia

Worrasea  /  0  Kommentarer

Igår hade paulina sia därför jag ej bloggat då hon glömde skicka ett sms på vad de gjort och hur de gått. Men hon pratade om att gå en promenad med sia och antog att de kanske gjorde de, tror de gick bra då paulina verkade glad igår när hon skicka bild på sia i stallgången :))

Medans jag var på stan med jennifer igår och sedan färgade hennes hår när vi kom hem. Sen så kom jonte oxå eftersom han skulle va hundvakt till mig idag :)
Plus att han inte kan va utan mig (a) mohahaha ;))


Sprang i paddocken

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag när jag kom till stallet mockade jag och sedan när jag la in insläpp såg ja att de börjat dugga så hämtade in sia lite snabbt! Fixade resten och sedan hade insläppet. Jag borstade av min lilla skitgris som hade rullat sig i gruset. Jag tog ut henne och så fick sia springa av sig i paddocken igen, matte stod i mitten denna gång och drev på då hon va lugnare idag :) dock skrämde motorcyklar henne några gånger och då sprang hon för livet. Men hon var iaf duktig. Sedan fick hon tänka lite och skrittas av, och sen in och äta klart och dra på ett ofodrat regntäcke eftersom de ska regna :(


Springa i paddocken

Worrasea  /  1  Kommentarer

Idag när jag kom till stallet så hämtade jag Sia och släppte henne i sjukhagen mellan 2 och 3. Fanns ju gräs där till henne (a)
Sen stod hon där när jag mockade och fixade maten och pratade med några i stallet :)
När klockan var 17.10 så hämtade jag Sia för mamma skulle hämta mig vid halv. Så jag tog Sia och släppte henne i paddocken och gud vad hon sprang! Hon bockade, sparkade och så raca hon i paddocken och tvärstannade och bytte varv. Sen tog jag henne och gick till spolplattan och spola med en lätt stråle, hade fingret på slangen så strålen spred ut sig och spruta på bogen och lite lätt mage/rygg, men ej på rumpan. Vattnet blev varmt typ direkt kände jag när jag tog vattenskrapan och skrapa vatten :)
Sen gick vi till gräset utanför paddocken och åt lite och sedan fick hon gå in och äta sin insläpps mat :)

Imorgon ska jag nog longera henne eller gå en promenad eller något :) ev en skritt tur om hon är bättre i ryggen :)
Hon verkade inte så öm idag nämligen när jag kände men får se imorgon.
Blir storborstning oxå :D

Har dessutom färgat håret nu! Så har röd dip dye typ (a)
( ser dock hemsk ut, tagen precis efter jobb och stallet )


Vila, ute längre

Worrasea  /  1  Kommentarer

Idag fick Sia vila lite typ, hon fick motionera lite i hagen tillsammans med bästisen Athena.

Sia och Athena har ju lika mycket i insläpp och eftersom vi hade insläppet idag och de va så fint väder så fick Sia och Athena stå ute och äta halva sitt insläpp och fick halva inne. Tog in hästarna 18.20 ungefär så de fick stå ute iaf en stund längre.

Snälla jag har även gått och plockat en hundpajs påse full med gräs till Sia men fyllde Sias krubba (över kraften) och då blev de lite kvar och de la jag i Athenas krubba :) mums sa dem!

Dem är verkligen bästisar! Åt så fint tillsammans i hagen och sia fick tom smaka lite av de athena hade kvar :0 (A)


Igår, uteritt

Worrasea  /  0  Kommentarer

Igår gick de jätte bra när vi red.
Sia var lugn och lyssnade bra på Erika. Hon red sia på hacket och min hemmagjorda padd :)

Vilja ryckte till när brevlådan flög upp och då gick åt sidan, inget mer än så reagerade hon. Sen vid norrgården blev de lite äckligare tyckte hon när hundarna skällde och sia var lite skeptiskt på att gå först oxå, men tjejen såg oss och tog in hundarna och då gick Vilja fram men hon blev lite stressad över alla sakerna men jag stte mig bara tungt och hade hela tiden under ritten halvlånga tyglar. På vägen tillbaka var norrgården hemsk sa hästarna, blåste sån storm rakt igenom så smällde i allt och då blev både vilja och sia stressade, men gjorde då som innan att jag satte mig tung och gjorde lite halvhalter på halvlånga tyglar. Vilja var duktig och gjorde inga dumheter :)

Så såg gårdagen ut tillsammans med Erika, blev som sagt bara skritt :)

Sen eftersom jag hade kvällen så fick sia ha fönstret öppet en stund, hon har sitt fönster stängt pga att hon slår i huvudet i kanten om hon blir rädd. Hon har en tendens till att alltid skada sig i ansiktet. Så har därför stäng för att hon ej sk slå upp huvudet i kanterna :)


Idag blev de ändring!

Worrasea  /  0  Kommentarer
Mamma ska inte rida ut med mig utan min ungdoms kompis Erika ska få prova rida Sia idag istället. Så jag ska rida på Vilja och Erika ska rida på Sia. Får väl se hur det går, aldrig ridit vilja förut men blir ju bara en kort skritt sväng. Så går nog bra ska vi se, Erika får ju rida barbacka och så får hon ta bettlöst idag, tror hon får ta hacket idag faktiskt eftersom de är hennes första gång så hon känner att hon har lite kontroll iaf ;) Själv kommer jag rida i dressyr sadel, vilket jag gjort typ 2ggr i mitt liv eller något xD Men får la se hur de går. :)
Vilja är en Nordsvensk (kallblodstravare), hon är f. 2006 och aldrig blivit tävlad om jag ej minns fel. 
Hon är super pigg iaf, har provat gå bredvid när en red och man får typ springa bredvid ibland! (A)
 
Bild från igår när Ida som äger Herkules skrittade fram Vilja :)
 

Hopplektion 4 maj - Fotograf Jennifer Carlsson

Foto time  /  0  Kommentarer
Bilder på alla från passet, några bilder är suddiga då Jennifer fick använda min kamera ;)



 
Herkules och Ida
 


Sia och Stephanie
 



Askur och Malin




Juli och Felicia
 

Hopplektion

Worrasea  /  2  Kommentarer
Idag hade vi utsläppet vid 8.00 och Sia ville ju inte stå inne och äta som vi tänkt så fick ju släppa ut henne i sjukhagen mellan hage 2 och 3. Fanns ju gräs där och Sia blev överlycklig! :D
Sedan när vi ätit frukost och hästarna åt frukost så  åkte mamma och hämta jennifer och sedan plockade vi fram lite hinder och sedan fixade vi iordning hästarna :) 
Sia var ROSA idag till fotograferingen och knoppar i manen och sen sina nya svarta benskydd. Hon var sååå snygg och såg ut som värsta tävlinghästen (A) Hon kommer bli underbart snygg!
 
På hoppträningen idag skulle vi köra studs hinder och sedan en kombination. Vi började med studs och de gick inte så himla bra ibörjan. Men sedan började hon förstå lite bättre hur hon skulle göra, är faktiskt stolt över henne! Första gången hon hoppade studs. Sedan övergick vi till att hoppa en lite högre kombination. De gick bättre fast första gången gick de ej så bra då hon sprang åt sidan men gången efter gick bättre. Då hoppade hon båda. Sen var hon duktig och hoppade men när jag skulle köra en gång till och tänkte att vi fattar en galopp då hon försökte fatta galopp automatiskt precis innan hindret men då sprakade hon ej protest spark och lyckas spraka till staketet hårt och får ont. Hon gick konstigt i traven så fick avsluta min träning på ett litet tråkigt sätt men ändå nöjd över henne då hon aldrig hoppat hinder på rad. Och hon lyssnade bra, bara matte som inte riktigt kände att jag hängde med på henne ist xD 
Men är stolt och har smörjt in hennes ben med lite linement eller vad de heter och sen har jag upptäckt att bettet är lite litet så ska ev köpa ett bett som är en stl större av Carro som äger Vilja :) 

Imorgon blir de bara skritt för sias del och då ska mamma rida (A)
Jag har Vilja imorgon åt lilla Carro, så får la se hur de går ;))
 

igår - uteritt

Worrasea  /  0  Kommentarer
Igår var jag hos sia och skulle rida ut tillsammans med en medryttare men sen blev de ej så, så red ut ensam istället en liten sväng. Vi red upp förbi norrgården och vände i vägslutet och red hem igen, travade några få gånger då hon trampa på några aj aj stenar ibland, men vi travade lite på en äng/åker eller vad de är. Och där gick de iaf bra och hon travade på som bara den min älskling, hon var super duper duktig när vi red, känns som hon blivit mer säker med att rida ut själv iaf! Känns underbart!!!!! (A)

Eftersom jag hade kvällsfodringen och skulle stanna kvar i stallet till de så snabb smörjde jag utrustningen lite och så, sedan knoppade jag upp Sias man till hoppträningen. Hon såg ut som värsta tävlingshästen (A) Hon är snygg min pålle!! (A) Sen fick hon ha på sig fleecen under natten :)
 

Torsdags - Paulina red

Worrasea  /  0  Kommentarer
Paulina red i paddocken på sia vet ej vad de gjorde riktigt. Men sen som avskrittning red hon ut tillsammans med Sara på Vilja och så gick mamma tillsammans med dem. Sia hade väl skött sig väldigt bra vad jag förstod det :))

NYA BENSKYDD

Övrigt  /  0  Kommentarer
Sias nya benskydd! :D
(köpta begagnade och ena första bakskydden är helt nya, skydden är i väldigt fint skick)
 
De första är både fram och bak skydd och kommer användas i paddocken när hon ska hoppas och liknande, framskydden kanske används vid uteritt någon gång om jag ej använder de "mjuka" :)



Dessa bakskydd kommer användas vid uteritter. Asså kommer dem va mer slit och släng skydd! :)

Uteritt ensam i skogen

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag red jag ut ensam på Sia, vi red till skogen som ligger vid Norrgården. Vi klättrade och tränade på att man får lära sig ha koll på fötterna och hon var duktig. Skulle ju vilja ha en bra och lagom stor och lång backe, dock har vi bara några som antingen stupar ner eller är för korta. Vilket är väldigt tråkigt då de blir så långtråkigt att gå upp och ner för småbackar :(
Men vi klättrade omkring på allt som gick iaf, ska försöka klättra mer med Sia nu och bygga upp musklerna på henne. Så när jag får sadeln så blir de ju lättare att klättra och arbeta upp musklerna på henne. Men Sia var jätte duktig idag och vi travade och skrittade.
Red i typ 40min-50min eller något och vi travade ej så mycket då vi mesta dels red i skogen men trava på grusvägen, dock hade ju benskyddet bak snurrat och satt sig på fel sida av benet så ville ej trava för mycket på hemvägen, då hon är slår ihop bakbenen lite ibland. 
Knoppade Sias man och så fick hon ha luva så de dämpa lite ljud och blåsten när vi red själva då hon blir så övertittig ibland xD
 
Sia har haft nya bitsår varje dag nu när jag tagit in henne :( Går igenom täcket dessutom, men hon får gå utan täcke nu när solen är framme men så tråkigt med sår över allt.. De är ju inte bara päls som är borta utan betten har ju gått igenom skinnet lix, blää! :(
 
Imorgon ska Paulina rida i paddocken, har nämligen bokat paddocken. Jag ska hålla en markarbetes lektion för Paulina på Sia är tanken. Får se hur de går! :)
 
 
 

igår, Dressyr - träning på böjar

Worrasea  /  0  Kommentarer
Igår red jag Sia i paddocken och vi tränade på att hon skulle böja sig med varven och skänkeln. Gick faktiskt väldigt bra i "formen" ibland och gud så stolt matte är, hon gick så himla fint emellan åt! :D
Vi red kanske 45min - 1h (mest skritt) och vi travade oxå och hon fick böja sig med spåret då med, hon går gärna ner väldigt långt ner i "form" när man travar har jag märkt men de försöker vi träna på, går bra ibland! Eftersom hon va så duktig och gick fint och böjde sig med spåret och tränade lite skänkel så fick hon även galoppera lite och gav henen tygeln när hon var duktig som lite beröm plus mycket klappar! :)
Hon var så duktig i galoppen med, hon fatta en hyffsat bra galoppfattning i höger varv. Sen galopperade hon ganska söligt och började söka sig neråt. Hon var så himla duktig. Vi provade vänstervarv men då blev de mer inspringning i galoppen och sen sprang hon iväg i full galopp men sen fick jag ner henne i lugn galopp men var inte lika lugn som i höger varv. Men hon sökte sig ner i båda varven och va som en underbar liten häst :D
 
Matte är så nöjd med sin lilla pålle! :D 
Idag ska jag rida ut med henne i olika gångarter, iaf skritt och trav xD
 
 

Vecka 18

 /  0  Kommentarer
Måndag - uteritt med Sara och Felicia
Tisdag - "Dressyr" i paddocken( träna på böjar)
Onsdag - Uteritt
Torsdag - Markarbete i paddocken, Paulina
Fredag - Uteritt
Lördag - Hopplektion
Söndag - uteritt i skritt/trav eller longering/NH
 
Så blir nog schemat :)