Vila, vad föredrar ni?

Min vardag  /  0  Kommentarer
Igår då blev det vila för Sia då, veterinären va sjuk så han kom inte idag som planerat utan han kommer Fredag istället. 
Sia fick en bädd igår, så Danne åkte och hämtade spån medans jag mockade och fixade Sia. Stödde ut kalk i botten och sedan ut med 3 balar med spån och sedan på med massa halm över så nu kan hon sova mjukt och varmt :)

Så ja idag får jag se, jag är hemma med lite feber och är genomförkyld så jag vet ej om jag ska rida eller om jag ska kolla om någon annan ska fixa det åt mig. Jag vet inte!

Plus att jag är helt exalterad över en sak som jag ej kan berätta än :D
Hehhe! :D
Föredrar ni lösdrift eller box? :)
 
Bjuder på bilder på min ödla Leopold som är en Leopardgecko. 
Hade en liten fotostund med honom igår för första gången :))
Men såhär ser min leopardgecko ödla Leopold (Leo) ut :))
 
 

Låta växa eller klippa av?

Worrasea  /  1  Kommentarer
Nu har jag börjar fundera på om jag ska klippa Sias man eller om jag ska låta hennes man växa ut igen, den har ju blivit tjock nu och fin så därför funderar ja på om ja ska låta den växa ut och se hur den blir för jag vill inte ha en lång stripig man utan vill ha en lång tjock om ja ska ha lång man :))

Så hur ska jag göra? ://

Såhär här lång man har sia nu ungefär, fast lite tjockare (tror jag) och funderar på att låta den växa ut massa isf. 


Eller så ska jag klippa ner den kort som på dessa kort?
 

Förlåt för min uppdatering IGEN!

Worrasea  /  0  Kommentarer
Fredag, lördag och söndag vecka 47 såg ut såhär!
Fredag - Då red Paulina sia i paddocken, de hade gått bra, dem red över bommar och tränade lite ridvägar och så :)

Lördag - Vilade sia, och vi firade Paulina som fyllde 15år i början av November.
 
Söndag - Släppte Sia i paddocken så hon fick springa men de var så hårt i marken så hon va öm i hovarna så vi tog det lite försiktigt med det, sen gick vi en liten kortis med henne som avskrittning så hon fick röra sig.

På kvällen åkte jag och danne in till stan med Spike och gick en promenad på kanske 40 min som minst :))



Vecka 48 nu då,
Måndag, igår så red jag sia lite lätt i paddocken, var för hårt underlag så vi kunde bara skritta och vi skrittade bara lite i paddocken för hon va så öm i fötterna och tyckte de var obehagligt så vi skrittade runt stallet istället och sedan fick hon gå in igen.
Denna vecka har vi flyttat fram insläppet till kl 17.00-18.00 istället :))
 
 

Veckan 48

 /  0  Kommentarer

Måndag - Skrittning i paddock 

Tisdag - Vila

Onsdag - Dressyr 

Torsdag - Ev medryttare

Fredag - Uteritt, vila (veterinär?)

Lördag - Vila

Söndag - Uteritt

Såhär ser nog veckan ut, efter lite oplanderade ändringar.
Vetrinären skulle kommit idag, Tisdag men han var sjuk :((

 

Onsdag vila och Torsdag uteritt! :D

Worrasea  /  0  Kommentarer
Onsdags asså igår så fick Sia vila då medryttaren som skulle kommit igen fick en oväntad jobbintervju den tiden och hann inte komma då, sånt som händer så Sia fick då vila och bara ta det lugnt :)

Torsdag, idag så red jag ut en sväng eftersom jag slutade tidigt så det var fortfarande ljust ute. Vi red dock inte så länge men vi blanade mycket gångarter under passet. Jag red med longergjorden och schabrak och sen hade jag satt stiglädren i gjorden som lite extra stöd bara men inget jag använde mig av när jag travade eller galopperade utan hade dem bara som lite stöd om hon blev rädd eller vidare tänkte jag :)
Men iaf hon var så duktig idag och satte en jätte fin galoppfattning ifrån skritt idag! SÅ HIMLA STOLT ÄR JAG :D
Andra galoppen gick inte lika bra hon började trava men kom iaf aldrig upp i den riktiga travartraven iaf men hon galopperade lugnt och bra iaf och lyssnade direkt när jag ville sakta av.

Så stolt men när vi kom tillbaka såg jag att hon va lite snorig vid näsan så torkade bort och så blev de lite vamare täcke på, bättre att hon är lite för varm än för kall nu när hon börjar bli lite snorig så jag slipper en sjuk häst! :)
 
Glömde skirva de men när jag red så kom det typ snöblandat regn! Sia fick nämligen vida korn i mannen och de var vitt så nu är snön påväg! :O 
Hellre snö än blask och dessutom vill jag ha minusgrader och pulver snööö!!! :OO<3
 
 

Nya tillskottet i Familjen!!

Min vardag  /  0  Kommentarer
Nu har vi fått ett nytt tillskott till Familjen, Spikes halvbror har fått kommit hit till Linköpings familjen. 
Farmor blev kär i en utav valparna min faster hade så hon köpte den. Han är då Spikes halvlillebror och dem är släkt på mammas sida.




Nalle Puh heter han nu och är en korsning på Papillon/Dvärgpudel.
Han är drygt 10veckor tror jag, och jäkligt busig och Spike tycker att han är lite läskig än.
 

Bilder från 15 November när jag var valpvakt åt lilla Nalle, dem fick då leka lite på baksidan och jag kunde ta lite fina bilder på dem. Dock så fanns det ingen sol så bilderna blev så trista :( <3
 

Vecka 47

 /  0  Kommentarer
Måndag - Dressyr
Tisdag - Dressyr, barbacka med sits träning
Onsdag - Medryttaren kommer
Torsdag - Uteritt
Fredag - Paulina?
Lördag - Vila, ska fira systern
Söndag - Uteritt?
 
 

Ber om ursäkt för bloggandet!

Worrasea  /  0  Kommentarer
Men förra veckan red jag ju ut på Torsdagen och Fredagen och sia var jätte duktig och gick jätte fint, vi red då samma sväng men körde mer tempo på fredagen.  Vi red drygt 1h och blanade skritt, trav och körde en - två galopper, då underlaget var lite knepigt oxå och så. Men de gick bra och blev dock väldigt het i galoppen och drog iväg och blev hård i munnen vilket hon inte brukar bli, har varit dålig med att träna galoppfattningar på ett tag nu så måste börja med det igen. Vinter tid snart och då kan man inte hoppa om man inte har ridhus typ så då kan jag fokusera mer på skogsklättring, galoppen och ev dressyren med. 

Lördag fick Sia vila som planerat då, vi borstade och myste bara lite.
Söndagen löshoppade vi lite vilket gick sådär,  hon var sprang och värmde upp sig själv massor medans vi bara satte upp hinder och tittade på min tokiga häst som hade race i paddocken och busade xD
Sedan gick de bra att springa in när hinderna låg ner men när vi började höja var det inte lika lätt att få in henne mot hindren. Men efter mycket spring och mycket jagande fick vi henne att hoppa, kom upp i 1m på henne felfritt så är nöjd för att vara 2 ggn hon löshoppas, jag måste dessutom planera bättre hur jag ska sätta upp alla pinnar så hon inte kan springa och löpa förbi och vidare. 
Kanske fixa så hon bara kan springa på spåret och lite :))
 
Måndag blev det dressyr i paddocken, hon gick jätte fint och var super duper duktig men ibland började hon springa iväg men sen föll hon tillbaka igen och så. Men annars gick det väldigt bra och hon börjar gå hyffsat bra nu, men ska försöka få tid att prova rida för en tjej i stallet som håller lektioner om man vill. Men tänkte att det kan vara kul och bra att få lite hjälp från marken, hon hjälpte mig lite i hoppningen i somras tills vi skulle tävla en pay and jump i stallet så. Dessutom bra att hon ser oss och sia typ varje dag och kan hjälpa mig och sia efter det :))

Tisdags blev det med lite dressyr dock fast barabacka i paddocken. Jag hade då insläppet med så kändes bäst att rida i paddocken när de var kolsvart ute, ville inte hoppa i mörkret heller så blev lite dressyr med mer träning på sits och balans och lite. Sia gick jätte fint men var inte lika sammarbets villig i början. 
Men sedan gick hon bättre och vi tog en galopp med och ja det märks tydligt att vi inte tränat galoppen på ett tag för nu ville hon inte galoppera söligt eller fatta galoppen hyffsat lätt utan blev mer släng aktigt så nu måste jag ta tag i galoppen och lära henne det :)
 
 
Bild på Sias son Copperlight! :)
 
 

Paddock häng igår, uteritt idag

Worrasea  /  0  Kommentarer
Igår red jag sia i paddocken, vi tränade med repgrimman då, hon var hyffsat duktig ibland måste jag säga på att lyssna och så på skänklar och sits och så men hon vägrade böja med huvudet i vänster varv när vi red på en volt medans hon typ överböjde huvudet i höger varv ibland men ja vi får träna mer på att ställa sig tror jag, speciellt i vänster varv. (Det svåra varvet) Sen när jag ridit i en timme typ så borstade vi av och gjorde iordning och sedan skulle jag ha insläppet och hade enbart 4 hästar att ta in, alla utom en var klara så var bara att fodra en häst. Gick väldigt fort och så kom mamma och hämtade upp mig påvägen hem :)


Idag så red jag ut ensam en sväng, vi red hem till mig och upp på vår grusväg och upp i skogen. 
Sia var lite väl het och energisk i början men sedan började hon lugna ner sig mer och mer. Påvägen hem fick hon till en sååå fiiiin trav med en hyfsat fin form, kände hur ryggen åkte upp och jag kunde faktiskt sitta ner med stigbyglar och hon travade typ jätte jätte sagta och så ökade vi lite och sedan saktade vi ner i söööölig trav. JAG är sååå stolt över hon duktig hon var. Sånt får mig att vilja rida dressyr på henne fast jag inte tycker de är kul xD
Men ja, hon gick så fint flera gånger, satte en galoppfattning från halt typ dock racegalopp då men ingen slängtrav eller trav alls utan en galopp :D 
Måste börja träna mer på galopp och på trav och bygga muskler mer nu under vinter tid, blir löshoppa nu på söndag och sedan blir det nog ingen mer hoppning på ett tag om inget sug kommer men när isen kommer blir det ingen hoppning om man inte kan ta något skutt på ett fält med snö eller något sånt eller om man hyr ett ridhus då men :) 

Blir mer fokus på dressyren tror jag och muskelbygget på rumpan, slappridning :)
 
 
 

ingen ridning igår

Worrasea  /  0  Kommentarer
Jag red inte igår för de var pissväder och paddocken va så gäggig och så.
Men jag fixade iordning hennes box som såg ut som rena helvetet och så fixade Danne älskling hennes foder och fyllde en tunna med halm åt mig + fyllde vatten. 
När jag hade fixat klart boxen så gick jag ut i hagen och hämtade Sia som inte alls ville passera lerar vid ingången men hon följde med. 
Vi tog några vattenpölar påvägen in för att slippa mycket lera på hovarna. Jag borstade av henne och sedan tog jag ländtäcket och la runt hennes hals och sen spände fast andra delen med ett grimskaft runt magen xD
Så de låg som ett väldigt kort täcke över ryggen, men sen gick vi en kort liten promenad på grusvägen men vi vände efter hagarnas slut för de var så mörkt och jag ville inte möta älg xD
Men sen följde vi andra vägen upp till en står typ "lada" där vi har våra halmbalar och lite annat (skulle va bra att ha som ridhus annars) men ja vi gick dit och sia fick kolla hur det såg ut så, hon var lugn och nyfiken.
Vill ju veta hur hon reagerar i ridhus eftersom jag inte vet om hon varit i ett ridhus förut. Men ja vi får hyra ett ridhus någon dag och prova och se hur det går :))

 
Tror rumpan börjar bli lite rundare nu, men man ser som sagt va att hon är lite högre bak :)
 

Vecka 46

 /  0  Kommentarer
Måndag - Paulina rider
Tisdag - Dressyr med bommar
Onsdag - Repgrimma träning
Torsdag - Uteritt
Fredag - Uteritt
Lördag - Vila
Söndag - Skutta eller löshoppa
 
Ungefär såhär ser veckan ut, kan ev ändras om 24åringen som hon än kallas här hör av sig om när hon hämtat sin ridutrustning, då kommer hon säkert komma och rida oxå :)
 
 

dåligt bloggande jag vet

Worrasea  /  0  Kommentarer
Har inte bloggat på ett tag, hade mycket att göra och så har jag haft problem med ryggen så har inte ridit Sia eller något och så varit på vårdcentralen och massa grejer, haft en som provridit i veckan och ah..
 
Förra veckan på måndagen fick jag börja rida igen försiktigt och mån-tis var sia as konstig att rida och lyssnade inte alls utan bara bråkade och började med någon pass galopp och dampade runt och "kunde" inte trava enligt henne. Hon gjorde jätte fina galoppfattningar istället för att trava och de är inget vi ens tränat på från skritt och hon kan knappast fatta en galopp från vanlig trav än men jävlar va bra de gick att fatta galopp från skritt när man skulle trava :O 
Ja höll på att bli tokig, men sen på onsdagen red Linnea ut på Sia och då hade hon skött sig bättre tydligen. Sen på Torsdagen kom en 24årig tjej och skulle provrida och jag fick ju då varna henne för sias konstiga beteende så vi började med att gå en sväng och sen gick vi till paddocken och provade men hon sade att Sia var väldigt pigg och ville inte riktigt som hon ville och så. 
Hoppade då själv upp och provade och visade och fy vad energi hon hade i sig måste jag säga och de sa jag men kag visade oxå att hon kan va lugn och hon såg själv att hon var cool lugn en kort stund sen helt plötsligt började hon springa på och blev pigg sen va hon lugn igen och så höll hon på. 
Men tjejen var ändå väldigt intresserad trotts sias dumma konstigheter men ja :)
 
Fredags var sia lite mer sig själv, hon fick att få lugn efter en stund men var väldigt på ibörjan, jag satte upp ett litet skutt så hon fick hoppa av sig lite och hon blev super glad, jätte nöjd var hon för att hon fick hoppa av sig lite. 
 
Lördagen tog mamma sia, hon fick då vila och mamma fixade bara alla grejerna åt sia och så :)
 
Söndagen red jag i paddocken och då var sia super duper duktig, Danne fick då hoppa upp en sväng på Sia och skritta lite. Jätte nöjd över henne och nu börjar hon verkligen komma tillbaka till sitt vanliga jag som tur är! :)
Sia har nu även fått en medryttare som ska börja nu i veckan så fort hon hämtat sin ridutrustning. 24åringen som provrid ska börja rida henne 2ggr i veckan ungefär, men jag funderar på att ha en medryttare till om jag hittar en till som passar med henne, har en som ska provrida om hon nu ville det. Sen får jag se men de blir det en till så kommer den ha 1-2ggr i veckan. Så jag kan fokusera mycket på skolan och så :)
 
 
Idag, måndag så hade jag praktik och slutade sent idag, Danne och jag hade mycket att göra så mamma och syrran tog sia åt mig, Paulina red medans mamma fixade tror jag. Har inte frågat dem vad de gjorde men :)
 
 
 
Gammal bild från gamla stallet :)
 
 

Varit häst ledig

Min vardag  /  1  Kommentarer
Jag har varit häst ledig i helgen så Paulina har haft Sia Fredag-lördag och så tog Malin sia på Söndagen. 
Tackar så hemskt mycket för det, har nämligen varit hos pojkvännen hela helgen, han bor ju i Malmslätt.
Men i Lördags eftermiddag/kväll så skulle vi vara med hans syster som bor i Fingspång, hon var inne i stan så vi mötte upp henne och åkte till City cross i norrköping och handlade lite och sedan drog vi hem till henne i fingspång, men fy vad äckligt det var med all dimma så man inte såg ett skit. 
När vi var framme så gjorde vi taccos och hade det mysigt, satt och pratade och hängde, sen på kvällen vid typ halv 10 - 10 så åkte jag och Danne hem i dimman. Vi kom hem hela och trötta båda två så vi la oss i sängen och kollade på film :)
 
Igår så började vi dagen med film och sen drog vi till Jysk och beställde garderob och sedan drog vi till Ikea och kollade på vitrinskåp. Så nu är allt beställt, bara vänta tills de kommer och allt finns hemma :D
Sedan drog vi hem till Danne och åt och sen drog vi hem till mig.
 
Vet inte rikigt vad Paulina gjorde med Sia men vet att hon red henne i skogen iaf i lördags då Sia hade gått om kull och lagt sig ner, men det hade gått bra och sia hade inga sår eller va öm. I söndags så borstade Malin av Sia och la på henne fleece för täcket hade tydligen läckt igenom, sen hade Malin letat efter ett annat täcke till idag och hittade då mitt gamla ofodrade regntäcke som hon satte på, tackar massor för det! :D
 
Så mycket kan jag berätta om helgen ;)