Behandlingen pågår.

Min vardag  /  0  Kommentarer
Vi håller ju på att behandla sia mot hovledsinflammation då, så medicin varje dag osv men det var väldigt jobbigt att ge henne i munnen men sprutan osv så vi fick försöka komma på något annat som är lättare att ge henne så hon får i sig allt utan att behöva "slåss" med henne. Så nu har vi skaffat hackad lusern och blandar ut medicinen med, Sia slickar gladligen ur hinken. Nu har hon även lärt sig att den röda hinken betyder god mat ;) 
 
Var i ullared i torsdags och jag handlade inget till sia för första gången! Jag handlade ett ridspö bara sen även strumpor och en t-shirt/linne tröja. 
Handlade en klänning till fotogarferingen med Sia när solen kommer fram. En tunika, jeans, trosor, strumpor och pyjamas shorts + linne. Sen lite övriga saker :)
 
Bjuder på två bilder från när jag fotade Paulina och Herkules :)
 
 

Veterinär besöket!

Worrasea  /  0  Kommentarer
Ja idag tog det 5min att lasta henne när vi skulle åka till Mantorp för ett veterinär besök.
 

Vi kom dit långt i förtid men Sia stod i en box i väntan på sin tur, nervös matte ja men det la sig efter ett tag.
När det väl var vår tur så gick vi in och dem kände och klämde på knölarna och sa att det inte verkade beskymra henne alls, utan att det mer nu är ett skönhetsfel. Men vi gick till ridhuset för att longera henne så dem fick se hur hon gick osv oxå. Då konstaterade dem att hon var halt på BÅDA fram på yttersida.  Så vi gick in i en lång hall och dem böjde frambenen och så fick jag springa fram och tillbaka. Då sa dem de att hon inte visade så mycket på rakt spår men reagerade när hon gick på volt. 
Så vi började då undersöka nedanför kotan då dem sa det att såret var inte något att bry som om utan att det såg fint ut men att det är något annat som inte är helt rätt. Så dem gav henne någon bedövning i höger fram då hon var mest halt på de benet. Så fick vi gå ut och vänta i 15min och under den tiden fick hon äta massa gräs. 
Sen gick vi in och sprang fram och tillbaka en gång i hallen och sedan gick vi in ridhuset och longerade och då visade hon lite hälta. 
Så vi gick in igen och då kom dem fram till att det var hovleden, så vi beslöt då att behandla henne med kortison. Så hon fick lugnande och dem rakade henne vid hovkransen och sedan satte in nål i hovlederna och sprutade in kortison. Sedan lindade dem in hovarna/benen med bomull och linda som hon skulle ha på sig till imorgon. Sen var vi klara för att ställa ut henne i boxen så hon fick vakna till innan hemfärd.
 
 
 
Det tog ungefär 10min att lasta henne när vi skulle hem så det går iaf framåt med transportlastningen :D
Så om drygt 3veckor ska vi tillbaka till kliniken igen och hon ska nu få medicin varje dag och gå en promenad på 20min ungefär, sen behövde hon även stå inne i drygt 1dygn innan hon fick gå ut igen så hästarna står nu inne till imorgon eftermiddag då jag ska släppa ut dem. 
 
Men jag måste även säga att jag är så stolt över min häst som var så lugn och snäll när vi var hos veterinären. Hon var inte alls hisspig eller så nervös utan var helt lugn och lyssnade så bra! <3
Stor kärlek till min underbara häst!<33
Så nu hoppas jag att det hjälper och att hon blir frisk och fin! :)

Länge sedan nu!

Worrasea  /  0  Kommentarer
Ska uppdatera er lite om vad som hänt under tiden.
Sias sår på knät har ju minskat i svullnad men nu har vi upptäckt en knöl ovanför knät som uppstår när hon börjer knät. Hon kunde förut inte böja upp knät helt men nu kan hon börja knät normalt igen men knölarna är kvar.
Vi pratade med Distrikts veterinärerna men dem sa att vi skulle avvakta och att dem inte kunde göra någon bedömning om dem kom ut, det dem kunde rekomendera var att röntga knät, men dem tyckte vi skulle avvakta 1-2veckor innan då hon ej är halt, öm eller varm. 
Men nu i veckan ringde vi och bestämde en tid på Mantorp för att åka upp och undersöka knät. 
Nästa vecka på onsdagen 15.45 har vi tid för undersökning och ev röntgen då.
 
Hoppas på det bästa!
Denna vecka har sia varit så mysig och kommit springades i hagen och gnäggat när man kommit. Hon står och vill bli kliad och mysa och pussas lite, så underbart mysig har hon varit!
Hoppas det går bra att transportera henne nästa vecka!