Uteritt med fullt sällskap

Worrasea  /  0  Kommentarer


Idag följde ju Paulina och hennes kompis Ida med till stallet och red lite. Gick jätte bra och Ida fick rida Sia med novabettet, hon har aldrig ridit på en häst förut och Sia skötte sig yperligt bra faktiskt tycker jag. Ida vågade tom rida utan att jag höll i Sia! :) 
Danne fick gå bakom med Chamsin i grimma och Paulina red på Herkules så han fick arbeta lite.
Bjuder på lite bilder från dagens ridpass då :)
 
 


 
 

Alla hästar motioneras!

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag ska Paulina och hennes kompis följa med till stallet och skritta lite.
Paulina ska rida på Herkules och Ida ska få skritta lite på den snällaste och finaste hästen Sia och så ska jag gå bredvid med Chamsin om inte Danne tar honom. Blir ingen lång sväng men en bit iaf och alla hästarna får dessutom röra på sig lite än att bara stå i hagen och glo. :D

 
 
Skriver ikväll hur det gick och så kommer självklart även bilder upp, snor nog med systemkameran tror jag så jag kan fota dem lite :)
Nu har jag bestämt mig vart vi ska flytta nu när stallet jag står i ska "läggas ner" eller ja det är uppsagt av hon som har hand om det. Den sista augusti ska vi ha flyttat och jag har nu bestämt mig för att flytta tillbaka till Hjulsbrostallet igen. Nya människor och ny ordförande osv, stallet har ändrats och kommer ändras mer och förhoppningsvis blir det bättre än det var för några år sedan.
Lösdriften dem har kommer finnas kvar och det är där jag vill ha Sia till vintern. Jag hoppas det blir bra och dessutom så känner Sia igen sig och känner några av hästarna så hoppas det blir bra iaf. :)
Ska över någon dag och skriva kontrakt med dem så får jag se hur det blir sen :))
 
 

Ännu en kvällsritt :)

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag blev det en kvällsritt igen och denna gång så tror ja Danne blivit hästsjuk ;)
Han sa till mig att han kunde rida idag igen om inte jag hade något emot det :O Jag blev lite chockad faktiskt men ja vet ju att min häst är underbar och snällast i världen så vem vill inte skritta på henne barbacka i repgrimma ut på en ritt lix ;)
Så blev lika dant idag, jag gick med Sia och Spike i varsin hand och Danne satt på ryggen och tränade på att styra , bromsa och "starta". Gick super bra och jag är stolt över han faktiskt! 
Vårt lilla ridmål som jag tycker skulle vara kul är att Danne ska kunna hoppa en bana med Sia på 3-4hinder i trav/galopp. Höjden är inte bestämd men runt 30-50cm tycker jag är vettigt ;))
 
 
 
Jag glömde skriva att jag är hästvakt i drygt en vecka åt lilla Chamsin, vet inte hur han stavas men iaf så är det en liten arabkille som står i stallet. Så jag håller ögon på hans hovar då ha tidigare haft fång osv. :)


Kvällsritt med Danne!!

Min vardag  /  0  Kommentarer


Jaha vi åkte till skara sommarland under lördagen och sen har vi sovit i Borensberg sen Lördags kväll och kom hem idag, vi var hemma i söndags och kollade hästarna och fixade. Sedan åkte vi ner till borensberg igen så har inte kunnat blogga eller så. Vi åkte till mantorp idag och gick en sväng på travsporten (hästaffären) och sedan gick vi in på Dollarstore och sedan team sportia. 
Shoppade en rosa grimma och så fick ja nya foffatofflor av mamma, danne köpte en fisk-kniv och taffsar. 
Påvägen hem hämtade vi upp hans fiskegrejer och sedan åkte vi till Hööks och handlade en rycktsten och slickgodis (lakris). 



Sen på kvällen vid typ 20.00 åkte vi iväg till stallet och skulle ta en liten skrittur, vi mötte på grävlingen vid hagen när vi skullle hämta Sia och sedan så skulle min klumpiga pojkvän Danne fylla vatten i hagen åt hästarna medans jag fixade Sia och då hade han lyckats ramla och slagit i knät så han "stukade" det och hade ont så han inte kunde gå ordentligt när jag skulle rida så vi bytte platser istället så Danne red och jag gick med Spike och ledde Sia. Gick väldigt bra och Sia var så snäll och lugn, lyssnade bra på Danne. Även han skötte sig bra klagade inte fast han red barbacka och på repgrimma :O
Stolt över mina hjärtan! 

Spike gick snällt i kopplet bredvid mig och fick sig en liten promenad och är nu ordentligt avrastad :)
Han har precis ätit sin kvällsmat som blev lite sen idag än planerat men jaj, bättre sent än aldrig ;)
 
 

Uteritt igen!

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag tog vi en lite längre skrittur och Sia skötte sig galant, blev dock lite trav 2ggr. Första gången pga en stor j*vla blining/broms som både jag och Sia fick panik på. Travade ju inte långt direkt. Andra gången var det för att jaga bort en grävling som var precis vi stallet, den vägrade typ flytta på sig och Danne kom med Spike så jag och Sia "skrämde" upp den till en dunge som var 10m ifrån där den stod i en av hagarna. 
Avskyr verkligen grävlingar och dem hör hemma i skogen och inte på en stallplan bland små hundar och katter.
Visst det är ett vilt djur men dem kan vara farliga och jag tycker faktiskt synd om den då den kan bli påkörd om hen springer omkring där. 
Men som sagt nu sprang/joggade den upp i dungen bland alla stenar osv, skrämde inte livet ur den utan ville bara att den skulle springa in i dungen, så vi joggade på vägen där den stod så den sprang in där.

Men ja, det går framåt med Sia och jag red i repgrimma idag oxå, hon skötte sig super bra och lyssnar som en pärla men hon är dock lite seg med att svänga när hon får syn på något och börjar omedvetet gå och det hållet så blir hon lite stark att styra men lyssnar tillslut ändå såklart :D

Vi såg även en orm på grusvägen vi red på, jag fick själv klart panik och fast den inte rörde sig. Vi rullade en sten mot den och den rörde sig ändå inte, den var alltså redan död.. Vi kom fram till att det var en huggorm då vi ej såg några gula fläckar och hade antagligen blivit påkörd av en bil. Den var kanske 20-30cm lång så den var inte jätte stor men särkligen giftig om den varit vid liv. 

Rider sia ungefär varannan/varje dag nu i början, vill ta det försiktigt med henne trots att hon inget visar eller så :)
 
 

Dear hard work!

Worrasea  /  0  Kommentarer
Här kommer en ny video på mig och Sia.
Videon är från när jag träffade Sia första gången och fram till igår.
Såhär mycket har jag och Sia utvecklats tillsammans. <3
 

Uppe på ryggen efter 4månader!!

Worrasea  /  0  Kommentarer


Ja då har man fått skritta på Sia igen efter 4månader och 4dagars vilande och väntande. Sia skadade sig den 18 April och nu den 22 Juli har jag äntligen fått rida min tjej igen!
Så himla sjukt att det gått så lång tid och ändå så skötte hon sig exemplariskt! Jag red barbacka och i repgrimman som jag ridit i typ 2ggr och hon lyssnade till 100% och blev super glad när hon fattade att jag skulle skritta henne! :D
Hon brukar markera lite med huvudet när man lägger på schabraket men idag la jag på schabraket och öronen rakt fram och så kollade hon på mig med stora och glada ögon. Hon gick på så fint när jag skrittade, och var inte alls för pigg eller något utan gick i takten jag ville och allt. Så himla stolt över henne!! 

4 månaders vila och ändå hur cool som helst att rida, dessutom på bettlöst och barbacka! 
Så himla stolt och nöjd över hur fin och underbar Sia blivit, hon har blivit en helt annan häst, hon är min häst!
Min älskade häst som alltid ställer upp för mig och jag ställer upp för henne, nu och föralltid! 

 

Longering

Worrasea  /  0  Kommentarer
Longerade Sia härromdagen och visade typ inget alls tycker jag, öronen rakt fram och springer tills matte säger att hon ska sakta av. Så ja nu tänker jag börja skritta henne i en vecka och sedan longera och se om det blivit bättre eller värre. 
Men ja gud vad min häst har förändrats under all vår tid tillsammans. I ridningen och från marken, hon är en helt annan häst. Hon är så cool och så himla underbar, man kan inte sluta älska henne!
Jag kommer då börja försiktigt med henne, köra skogsmulle och bara bygga muskler och träna olika gångarter på uteritterna när hon är frisk nog att börja :)
 
 

vila och semester

Min vardag  /  0  Kommentarer
Sia vilar just nu och börjar få lite mage, idag tänkte jag prov longera och ser hon bra ut så ska jag börja sätta igång henne, kommer då bara skritta henne lite barbacka försiktigt. 
Jag och Danne har semester tillsammans just nu och åker då iväg och hittar på saker tillsammans :)
Vi har även börjat träna en hel del med Spike och lydnad osv. Han blir så glad när han ser andra hundar om man går promenad och börjar då gnälla och dra för att han vill till andra hunden och det tränar vi på och det går super bra, häromdagen gick vi förbi en hund utan att han sa något han bara kollade och kopplet hängde löst :D
Så blir så stolt över han när man ser framgången direkt :D
 
 
 

Har varit iväg i helgen!

Min vardag  /  0  Kommentarer
I helgen har jag och min pojkvän Daniel varit hos Daniels syster och hennes man som har husvagn i Västervik. Vi åkte dit fre-mån och har sovit över hos dem. Var super trevligt och vi hade väldigt roligt tycker jag. Dessutom fick vi äran att träffa deras nyaste medlem dem skaffade några dagar innan vi kom. En liten vän till deras andra hund Rocky, nämlignen en till dvärgpincher fast en liten valp vid namn Texas. Söt som socker och hur mycket energi som helst hade den lilla.. :D

(Bild på Rocky och deras nya valp Texas)
 
Men ah, idag har vi gjort rätt mycket, bla handlat massa mat till ödlorna och så åkte vi till Sia och hälsade på henne i hagen. Hon börjar få mage nu!!! Gaah nu blir jag nästan orolig, min häst kan bli tjock!  Men ah hon hade lyckats dra av sig flughuvan så vi letade efter den och hittade den hel och fin längst bort i hagen. Men inte blir hon av med den inte, matte satte på huvan igen så hon inte blir irriterad i ögonen av alla dess flugor som ska sitta i ansiktet på henne.. Älskar min tjej så himla mycket trots att hon ska kasta av sig flughuvan och har sitt humör ibland men just nu är hon mer förtvivlad över att matte bara låter henne stå i hagen och glo. Hon vill så gärna bli riden och få arbeta, hon går efter mig i hagen och kommer så fort hon ser en osv. Hon har förändrats så mycket sen jag fick hem henne! :D
Den 25 Juli har jag haft Sia i två hela år och det känns helt sjukt just nu :D
Spike blir hela 3år i November dessutom!! :O
Sen kan jag ju inte glömma att säga att den 24 September har jag och Daniel varit tillsammans i 1år också! (AA)

Tiden bara springer iväg!!!! (A)

 

Duscha Sia :D

Foto time  /  0  Kommentarer
 

If you could see me now

Worrasea  /  0  Kommentarer
Nya videon, "if you could see me now [Stephanie & Worrasea]"
Från travare/sällskap/avelsto till en fin ridhäst/bästa vän/trick-nh häst :D



Idag ska jag försöka hinna duscha Sia, blir stor tvättning med schampoo och allt idag :D
Så nu jävlar ska hon bli ren och fin, får se om killen ev filmar lite (A)



Fina bilder från 6/7 :D

Foto time  /  0  Kommentarer
Bjuder på lite bilder från fotograferingen igår :D
Kommer även en video senare, den håller på att laddas upp nu på youtube :))


Ev så kommer jag även att göra en ny header till bloggen om jag hinner :D
Har massa fina sommarbilder nu tack vare min älskling :D<3

Oh, you´re in my veins..<3

Worrasea  /  0  Kommentarer
Ny video på Sia<3
Kommer nog göra lite fler videos då jag håller på att lära mig imovie :D


Löslongering, bus och löshoppning :D

Foto time  /  0  Kommentarer
Idag blev det ett blandat pass med Sia i paddocken, vi började att löslongera henne och danne fotade lite medans jag löslongerade, vilket gick så himla bra och hon sprang faktiskt i en cirkel runt mig :D
Så himla stolt över henne!


Sedan löshoppade vi henne 4ggr över hindret och hon tyckte det var super kul att få skutta lite igen efter all vila och uppehåll :D
Så duktig häst man har hittat asså :D


Sist så lekte vi lite tillsammans och tog lite porträttbilder på henne och mig och exeriör bilder :D
Hon är rätt så fin i kroppen ändå :D
 
 

Longerade igår

Worrasea  /  0  Kommentarer
Igår longerade jag Sia lite i paddocken, vi började med att köra lite lös longering så hon fick gå fritt och värma upp sig. Hon ser ut att bli bättre, halta lite när hon sprang på fort i trav på volt men när hon väl travade lugnt så såg jag inget på henne riktigt. 
Vilket känns så skönt, hon var duktigt och lyssnade bra på mig. Hon kom till mig i paddocken och vi busade tom lite tillsammans i paddocken. 
Hoppas på att kunna löshoppa henne lite om några veckor, typ 40-60cm så hon får springa och hoppa av sig och bli glad :D

 

Fortfarande lite halt...

Worrasea  /  0  Kommentarer
Sia visade fortfarande lite hälta vid longeringen förra veckan. Så vi fortsätter med vila, tömkörning och markträning. 
Sia har fått vila över helgen och igår så tömkörde vi en sväng, provade även trava men det var inte långt och det gick bra iaf. Får se om jag provar att longera Sia idag och kolla om hon fortfarande är halt eller om det blivit bättre :)
Hoppas verkligen hon blir frisk snart!