Bloggar AS dåligt

Worrasea  /  0  Kommentarer
bloggar as dåligt jag vet, men de är som sagt va med för att Sia är skadad och inte går att rida men jo jag kan berätta lite.

Sias sår har börjat läka, det ser helt okej ut nu men vi tvättar rent ibland och lägger på nytt lager med jordopax. 
Ett av såren hade blivit lite varigt så jag fick ta bort skorpan och klämma ut de lilla varet som kom och sedan tvätta rent såret och lägga på för bakterie dödande och sedan la jag på jordopax, nu ser det såret helt okej ut! :)
Sen var det ett är där jag fick ta bort skorpan på då de va lite gult längst ner, men de va inter varigt utan de var bara bakterierna som jag fick ta baketrie dödande på och sedan tog jag jordopax över och de såret ser fint ut med nu. 

Framknät har läkt fint och svullnaden är borta. 
Bakbenet är inte svullet längre men under natten blir de svullet och sedan när hon får gå ut så går svullnaden ner. 
Hoppas de blir bättre, hade tänkt komma igång med att skritta henne snart. 

Igår dessutom så satte vi ihop Sia och Chippan (ett trav sto de med) tillsammans, så nu går Sia tillsammans med henne i en fyrkantig hage med trästaket. De ska gå i den hagen tills sia är bättre och sedan flyttar de ner till Sias gamla hage där hon gick omkull. Men till såren läkt och de ska dem gå i fyrkanten då jag inte vill ha lera i såren! :)
Men fyrkanten är fylld med gräs och den är rätt så stor så dem verkar nöjda, Sia är jätte nöjd för hon har ju gått i vår rundkorall nu i 1,5vecka pga all lera och skit. 
Men nu när svullnaden är borta så ska jag snart börja skritta Sia, tror de kanske blir imorgon att vi tar en liten sväng. Men hon är ju jätte pigg nu med så får se hur det går ;))

 

BER OM URSÄKT!!

Worrasea  /  0  Kommentarer
Måste be om ursäkt pga uppdaterandet men nu äre så att sia har gått och blivit skadad på alla fyra benen.. :(
Jag hade utsläpp i lördags och Sia var som vanligt men när ja började borsta såg jag massa sår på vänster fram knä och började tänka vad hon gjort och plus så var knät jätte svullet. Jag kollar av någon anledning bak mot bakbenen och får "skräck" synen! 
3 stora blodiga sår på vänster bak ben straxt över knät kan man väl säga mer mot insidan av benet sen på knät bak har hon en svullnad och massa små sår, höger bakben är super svullet och har 2 stora sår var av det ena har blött som bara den. Jag kollar då höger framknä och hittar bara ett sår som tur var. Blodet hade ju torkat och allt, inget roligt att göra rent eller ja försöka göra rent med en häst som hade jätte ont.
Såren måste hon fått i fredags innan insläppet då hon ej kan ha gjort detta i boxen. Min syster sa de att Sia hade legat ner på kvällen när hon var i stallet och fixade Askur men hon tänkte inte mer på det lix. 
 
Så nu håller vi på att behandla sår och Sia får stå inne än sålänge, jag går promenader 2-3ggr om dagen och idag fick hon gå i rundkorallen i 3h dessutom. Men de är alldeles för lerigt i hagarna och hon går med lindor på bakbenen pga svullnaden, även kylgelé på de svullna benet. Hoppas de hjälper och hon kan gå ut i en hage snart! 
Svullnaden på bakbenet har gått ner lite nu iaf :)
Dock lär jag inte kunna rida på ett tag nu, ev kunna skritta när svullnaden är borta på alla ben.
Då blir det igång sättning som gäller.. 

Bild från en av promenaderna idag :)

 

Vila

Worrasea  /  0  Kommentarer
Sia fick vila igår och idag då det är för halt för att rida nu när hon inte har skor osv. :(
Hoppas på att kunna rida henne snart men ska de vara plusgrader med snön så äre för halt med allt isblask tyvärr.. :(( 
Hoppas de tinar upp på vägarna eller fältet men de är så blött på fältet och då blir de gäggigt och blask vilket varken ja eller sia vill rida på ;)
Hahaha vad kräsna vi är känner jag just nu :W

 

snö kaos!

Worrasea  /  0  Kommentarer
Åkte till stallet i förmiddags och de snöade massor och sia tyckte inte de var så kul så jag lät henne får springa i paddocken bara vilket hon gillade iaf, hon fick löpa lite själv och sen ut i hagen igen. Nu är det nästan full storm ute, ligger flera cm snö på vägbanorna så man tar sig inte någonstans typ. :(
Så är glad att sia är fixad idag och hoppas insläppet blir i tid idag så hon kommer in från snön snart och kan torka och äta sin mat! :)

Bjuder på lite fler bilder från igår med :))

 

Bloggtävling

Övrigt  /  0  Kommentarer
Var med och tävla hos bloggtävlingen hos Jennie!
http://jennieofsweden.se/2013/december/bloggtavling.html#comment
 
 

fältet i snön

Foto time  /  0  Kommentarer
Första ritten i snön då :D<3

Red en liten stund på fältet, vi körde lite dressyr och sia var jätte duktig. Danne fick till uppdrag att fotografera lite så jag kan byta header bilder. :D
Jag rider inte i sadel utan har satt stigläderna på min longergjord bar som en litet stöd :))
 
 

dålig uppdatering

Worrasea  /  0  Kommentarer
ber om ursäkt IGEN för ja har haft för mycket att göra i skolan och vädret har sugit så hon har stått massor nu men jaja.. :)
 
vi har fått snö nu dessutom och sia har inga skor så vet inte hur mycket som går att rida än. Men vi får se hoppas det går att rida lite iaf. :))