Dagens lilla besök

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag så hade jag utsläppet vid 7.30 men Emma som morgon fodrade hade försovit sig så jag släppte ut hästarna vid 8 istället. Spike var med till stallet så han lekte massor med Sträcket och de sprang som idiotet och höll på så ikväll blir det duscha lilleman. Men sedan mockade jag åt sia, lät det lufta och sen fyllde vatten. Då kom dagens lilla besök, en tjej på 14år som skulle komma och träffa Sia, dock provred hon ej då min rygg inte är okej än och jag kan ej rida så känner att det är bättre att vänta så jag kan visa hur hon är när jag rider först och lite så. Så man ser att hon inte är tokig lixom, känns nog lite skönare. 
Men hon fick då göra påsarna, kraften och sedan hämtade vi Sia i hagen. Hon borstade av Sia och då började det regna så jag tog på Sia sitt lila ofodrade regntäcke och sen gick vi en liten promenad. Eftersom jag hade med mig Spike så gick jag med Spike och hon ledde Sia,  vi gick en liten kortis och sedan när vi kom tillbaka släppte vi ut Sia direkt. Sedan fixade jag det sista i boxen då jag lät det lufta lite under tiden. 
 
Jag och Spike gick hem och ja kollat på tv och lite och så fick jag för mig att blogga nu när jag har tid och lust :))
 
 

Igår, trickträning

Worrasea  /  0  Kommentarer
Igår så hade jag kvällsfodringen så kom hem så himla sent och jag var trött så jag somnade. 
Därför skriver jag nu istället, jag kom till stallet straxt innan 19.00 och skulle mocka och allt det. När jag och Danne var klara så hade tydligen minigrisen johanna rymt så vi fick då för oss att fånga in henne. Kl var typ 19.20 och det var kolsvart ute så vi sprang med mobil lampa på och jagade grisfan som allt kan springa när hon vill, trots att hon är fet. Men ja vi jagade henne fram och tillbaka över allt verkligen och sprang som idioter och sen tappade vi bort henne -.- Vi gick då i en hage där vi såg henne sist och letade och jag hade tygskor på mig och dem var dygnsura verkligen! Vi gav oss då och skulle gå tillbaka när vi hör att det prastlade bredvid oss och där ser vi johanna, vi fick då jaga in henne och lyckades få in henne i sin utebur (sommarbur) och så ringde vi Emma, stallchefen och hon skulle komma ner senare och flytta på henne. 

Klockan var nu 20.00 och ja vad skulle man göra i en timma då, så jag bestämde mig då för att trickträna lite för jag orkade inte gå en sväng. Jag gick ut till gräsmattan och vi tränade på att buga och komandot "tigga" eller vad man ska säga på både fram och bak. Att flytta sig sidleds och lite allt möjligt. Jag vill även lära Sia stegra på kommando men hon förstår inte rikigt och hon blir typ väldigt sur då, jag vet inte hur jag ska göra riktigt för att hon ska förstå mig på enklaste sätt. Vill ha något kommado som man inte råkar göra eller som andra råkar göra utan försöker lära henne med spöt som hjälp i handen men ja, någon som har tips på hur "ni" lärt era hästar stegra eller sett någon lära sin häst eller ja något?

Hittar inga filmer på youtube om att lära hästen stegra nämnligen :(
 
Skulle verkligen vilja ha lite hjälp :)) (Ser gärna att man ska kunna ge kommadot från ryggen med senare :))
 
 

Säljes!

Säljes  /  0  Kommentarer
Dressyrgjord 50cm - 50kr (Aldrig använd)
Leopardblåa benlindor - 50kr
Svarta benlindor - 40kr
Två par bakskydd stl cob/m - 50kr/st
Skydd till stropparna - 20kr
 
 
 
Scharbak stl ponny - 100kr (nästintill nytt)
Grimma stl full - 30kr
Flugskydd stl full - 40kr
 
 
 
 
Träns stl full med pullarnosgrimma och aachengrimma + ett utav betten. - 200kr
Eller med båda betten 250kr.

Rakt bett, 11,5 (inga bitmärken, nästan nytt)
Tredelat bett, 12,5 ( jätte fint skick)
 
 
 
 
 
 

Så himla gött med Lov!

Min vardag  /  1  Kommentarer
Ja som ni kanske vet så är det ju Höstlov nu, måste säga att det är sjukt skönt att vila lite. 
Men jag sitter barnvakt åt min bror Mån-tis och sen fredag under lovet för att min bror ska få lite lov med eftersom våra päron jobbar. 
 
Jag har ju även fått problem med ryggen så får ej rida eller bära tunga saker. I natt kunde jag knappast sova pga sån hemsk smärta jag hade i ryggen. Fick gå upp och ta massa värktabletter för att kunna minska lite smärta iaf och sedan kunde jag sova iaf lite. 
Kände nu efter stallet att min rygg börjar verkligen värka igen, inte kul... Måste verkligen börja tänka mer på min rygg känner jag. Men hoppas att jag får tag i någon som kan rida sia snart så jag kan vila ryggen mer! :))
 
Får se om min underbara pojkvän hade tänkt ut något vi ska göra idag eller om vi bara ska ta det lugnt och mysa lite, han kanske kan massera min rygg om jag är snäll ;))
 
 

Adrian fick rida idag

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag när jag kom till stallet så hade nog Sia varit lite uppspelt i natt för de var så hemskt skitigt i boxen och såg ut som hon sprungit omkring en del i natt. Men var bara mocka och sen fylla på med massa ny halm och så. 
Adrian följde ju med idag så han fick fylla höpåsarna med hösilage och så hjälptes vi åt att göra kraften.
Vi hämtade Sia och sen gjorde iordning henne för att sedan sadla och allt så Adrian fick provrida Sia lite men hörde hur det spöregnade, så vi väntade lite och sedan gav vi oss av ut på fältet och gick en liten sväng. 
Sia var jätte snäll men lite tittig och så men hon var jätte snäll iaf. 
 
Sen fick hon gå ut i hagen igen och så gick jag och Adrian hem igen, så duktiga som vi är och går ;)
Bara typ 300m till stallet max ;))

 

Trickträning, igår

Worrasea  /  0  Kommentarer
Ja eftersom det började spöregna när jag åkte till stallet igår så visste jag inte riktigt vad jag skulle göra med Sia.
Jag hämtade Sia direkt och tog in henne, slängde på ett fleecetäcke och lät henne äta ur insläppspåsen i gången, medans jag mockade och fixade allt och Sia såg rätt så nöjd ut faktiskt. 
Sedan när jag hade mockat klart så ställde jag in henne i boxen istället och så fixade det sista och Danne skulle stänga sias boxfönster och då blev Sia vättskrämd, hon gillade inte att fönstret stängdes utan hon sprang omkring och tyckte det var hemskt att fönstret var stängt trotts att jag tog tag i henne och ledde henne till fönstret så stod hon och blåste och höll på men lugnade ner sig sedan och då tog jag ut henne i gången och så tricktränade vi lite. Hon var verkligen jätte duktig, hon lyssnade så bra och var jätte positiv och hade kontakt hela tiden med mig. 
 
Sedan när hon skulle få gå in i boxen igen så höll hon på att gå åt andra hållet istället, hon ville inte alls gå in i sin "läskiga" box igen. Men hon gick in efter mig och sen var hon lite tossig igen men sedan gav hon sig och var lugn och då tog vi och åkte hem. :))
 
 

Ber om ursäkt!

Worrasea  /  0  Kommentarer
Ber om ursäkte för mitt dåliga bloggande, jag har lite förmycket att tänka på just nu och haft mycket med skolan och allt så har inte haft tid rikigt och så har jag även glömt :((

Men ja, förra veckan så fokuserade jag ju på att få igång Sia lite lugnt igen efter att hon vilat drygt en vecka. Jag har ridit henne på repgrimma för första gången i paddocken och tränade mycket på skänklar och sitsen och balsen och lite sånna saker. Tanken min är ju att kunna rida henne på så lätta skänklar och rörelser som möjligt och kunna rida med halsring och vidare. Men gud vad duktig hon var när vi tränade i paddocken, först fick jag träna lite mer med hjälp av roper i repgrimman men sedan började hon allt fatta vad jag menade med skänklarna och att det inte bara är massa öka jämt. Hon har ju fattat lite skänkel tidigare att hon ska flytta sig från trycket men ändå velat öka och så men hon var super duktig sist, sen då fick jag för mig att jag skulle rida ut på fältet någon dag efter i repgrimman och träna trotts att de blåste storm typ. Sia var super duktig då med men även väldigt stressad, lyssnade fort på stanna och hon svängde med skänkeln men var ganska så ofokuserad och fullt upp att titta och lyssna på allt. Men efter lite traglande så började hon lyssna mer och mer på mig och fokuserade mer på mig och när hon verkligen lyssnade så avslutade vi träningen.



Men nu har ett problem uppstått igen, jag har nämligen fått super smärta i ryggen och fått svårt att andas, ringde vårdcentralen och hon där bad mig ringa rörelse och hälsa för hon trodde det var muskeln i ryggen och sedan skulle jag ej använda min rygg för mycket och inte rida under tiden tills dem vet varför jag har ont så det ej blir värre. -.-
Fick detta besked i fredags, så ja vad ska jag göra. 
I fredags släppte jag sia i paddocken och Danne fick då "busa/jaga" henne lite så hon fick springa och leka av sig och ja vi behövde knappast göra något utan hon sprang och hoppade, bockade, sparkade och racade och höll på och sedan avslutade jag lekandet med beröm och lite godis.
 
I lördags fick hon vila eftersom vi skulle festa då pappsen firades 40år och hade massor att göra och så. Sen i söndags så fixade Paulina henne åt mig men då fick hon vila igen för Paulina ville inte rida och jag får ju inte så :/

Men idag och vad jag ska göra i veckan vet jag inte än, jag måste lista ut något. Kanske ska sätta upp min pojkvän Daniel på sia och så gå en promenade eller något, men tror inte han uppskattar de då eller så ska jag se om Paulina är sugen idag.
Men min kompis Erika ska försöka rida sia åt mig 1dag i veckan åt mig iaf och se, sen får jag hoppas att jag hittar en bra medryttare åt henne snart. :)
 
 

Underbara häst!

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag när jag kom till stallet och skulle börja mocka såg jag hur jävla grisigt det var, hon hade gömt verkligen allt bajs och ja de var inget kul att mocka åt henne idag -.- Men ja sen var det att fixa resterande och hämta utrustning och sedan ut i hagen för att hämta shet hästen :D
 
Hon blev så glad när jag kom och hämtade henne idag och hon var rikigt snäll och gosig. Hon har ju knappast fått någon vinterpäls än så vi försöker låta henne gå mycket utan täcke men samtidigt vill jag inte ha en förkyld häst. Men ja, idag hade jag tänkt mig en liten uteritt så det blev barbacka ut en sväng. 
Slängde på massor av reflexer eftersom det är älgjakt nu, så blev ländtäcke, brösta, väst och en reflex på tränset.
När vi skulle rida från stallet vart hon sur och vägrade gå och blåste upp magen men efter någon min av bråk så gick hon, vi red hem förbi mig och hon var super duper duktig idag! Gick jätte fint i formen i traven och hade en lugn och fin trav. Jag red henne på hacket idag eftersom vi skulle chillrida men kände att hon behövdes arbetas lite och hon var så himla arbetssam måste jag säga, gick som en klocka gjorde hon! 
Matte är rikigt stolt över sin fina tjeja idag!

När jag släppte ut henne igen efter ridturen fick hon på sig ett ofodrat regntäcke så hon slapp bli blöt om de nu skulle börja regna som det stod att det skulle göra.
 
 
 
Kan ju berätta att Sia har stått i en vecka drygt pga två små knölar på ryggen, antaglingen fått en hårkörtelsinflammation och svullnaden har gått ner nu och hon är inte öm alls. Så därför rider jag lite försiktigt utan sadel och jobbar mycket mark denna vecka. Så Sia har en del energi om man säger så, därför blev jag så chockad över dagens pass men en lugn och duktig häst :D<3
 
( hoppar 1m på bilden)

I'm BACK!

Övrigt  /  0  Kommentarer
Nu är jag tillbaka igen på bloggen men kommer nog även skriva mer om min fritid och vad jag har gjort under dagen bla.
Men vi får se hur det blir, jag kommer iaf nu att försöka blogga här igen och få igång bloggen och ska fixa ny header och lite med :D<3

Ses snart då ;)