Vila, svullnad

Worrasea  /  0  Kommentarer
Det blev vila idag med och idag var hon ganska så svullen vid såret men såret såg helt okej ut men imorgon blir det att göra rent det med sprit och så, kan ju inte lägga något över såret för att hålla leran borta. Såret sitter lix fel och lindan skulle bara åka upp :/
Så ja vi får se om det blir bättre idag men hon är inte halt eller har ont av det så kanske ska skritta en liten sväng imorgon om det går. :))
 
 

Vila idag med.

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag fick Sia vila då pga sitt sår på benet så låter vi henne vila lite.
Men det ska promenera imorgon och ev longera eller så på söndag :)
Kanske gör något i ridhuset på lördag kväll :)
 
Såhär har min ödla Leopold fått det, hämtade hem ett större terrarium igår och leo fick då flytta in i det. 
Han verkade väldigt nöjd iaf coh går omkring där inne :D
 
 

Vila, promenad

Worrasea  /  0  Kommentarer
Onsdag blev det vila för Sia, då det snöade asmycket och Sia var helt genomblöt och skakade så hon fick på sig en filt och komma in och äta istället, mycket bättre! :)

Torsdag, idag blev det en liten promenad för Sia var lite svullen över såret så vi gjorde iordning såret och sedan gick vi en liten sväng med henne och så fick hon gå ut utan täcke för det är ju soligt idag. 
Så skönt att det är sol igen måste jag säga! :)

 

Vecka 13

 /  0  Kommentarer

Måndag - uteritt

Tisdag - vila

Onsdag - uteritt/ nh

Torsdag - uteritt

Fredag -  Uteritt

Lördag - Vila

Söndag - Uteritt

Såhär ska Schemat se ut är tanken om nu vädret håller!
Hoppas det iaf, ska försöka komma ut mer i skogen och det nu när killen kan cykla med :)

 

 
 

Ber om ursäkt för helgen!

Worrasea  /  0  Kommentarer
Jag fick lite mycket i helgen att göra och i fredags iaf så hade hästarna rymt så blev ingen ridning för mig och Sia då det var nog med äventyr för den dagen! :/ Men ingen blev skadad iaf och mamma som var sjuk fick åka och ta in hästarna! Tack mamsen!<3
 
Lördag var det ju vilodag och jag firade min kompis som jag är uppväxt med då hon fyllde 18år och skulle firas så det blev att fira henne typ hela dagen :D

Söndag blev det en uteritt i skogen på en runda med Danne älskling som cyklade bredvid mig, tog typ 1 1/2h den rundan och vi galopperade 3ggr typ och travade 3-4ggr så hon fick springa av sig lite och hon njöt av det kan man säga xD 


Måndag så red jag ut med Danne på cyckeln bredvid och Emilia hängde med på Athena :)
Så vi skirttade bara ut en liten sväng längst grusvägen och sen vände. 
Det var trevligt att ta det lugnt och få lite mer hästsällskap :))
 
Tisdag, idag så är det vilodag för sia, hon blev avborstad och ompussad osv :)
Köpt två stycken täcken till hästen min idag med, regntäcke som jag beställde av Dannes mamma när hon var på Ullared och så hade hööks 60% rabatt på utvaldatäcken så hittade ett vintertäcke som kostar orginalpris 1299kr och köpte det för 519kr! :O FETT VÄRT DET! :D

 

Lättare ridpass i ridhuset

Worrasea  /  0  Kommentarer
Igår tränade vi lite med att rida med spönen men hon var väldigt ofokuserad då det blåste massor ute och slog och lät mycket i väggen så hon blev väldigt upprörd emellanåt så vi slutade träna med spön och så kom tanten från andra stallet och skulle rida med och då blev det inte lättare när hon redan var ofokuserad så Danne hämtade då mina tyglar så jag satte grimskaftet som halsring och så hade jag satte tyglarna i grimman ifall att någon händer så jag hade något att ta i. Men hon var som sagt väldigt nervig över blåsten och alla läten och den andra hästen som sprang omkring så vi skrittade typ bara runt mesta dels och hon lugnade ner sig lite och sen sa jag att det fick räcka.
 
Idag tänkte jag försöka rida ut om jag kan då. Hoppas att det inte regnar mer utan att solen kommer fram och blåsten lugnar ner sig! :)
Så ska jag rida ut en sväng, kommer också ev börja träna lite med Herkules också. 
Om jag nu ska börja med det så kommer ni kunna följa mig och Herkules lite här med och på min nya instagram SteffisHorse . Kommer uppdatera där och även säkert lite på min vanliga instagram MinBejbi . :))
 
Bilderna är från den 18/3 :)
 

So Cold [Stephanie & Worrasea]

Worrasea  /  0  Kommentarer
Här kommer filmen jag gjorde idag!
Ni kan nu även följa mig och Sia på Instagram på SteffisHorse
 

Vila, matte har aj aj i magen :/

Min vardag  /  0  Kommentarer
Vilan idag var ju som tur var planerad! Men ja idag har jag inte varit i skolan pga min mage, har ont som fasen i magen osv. Men ja det blev iaf vila idag för Sia, det förtjänar hon efter allt tänkande igår och så. 
Men gud vilket tråkigt väder det är ute, det regnar och är kallt ute så idag blev det täcke på för Sias del iaf.

Ska försöka att sätta ihop en film idag från våra nh/tricktränings pass och det. :)
Så ska jag lägga upp den här sen! :D
 
Bjuder på en bild från i somras när vi tränade på vattenmattan.
 
 

Träning i ridhuset

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag blev det ingen uteritt pga det tråkiga vädret och det blev så mörkt.
Istället så red jag i ridhuset och tränade på lite nya saker som jag inte tror att jag pratat om i bloggen tidigare.
Vi har nämligen tränat på att rida i halsring och med enbart ridspö som styrning.
Halsring har jag provat en gång tidigare på Sia men gick inte så bra då jag använde min brösta i resår och ah, idag använde jag mig utav ett grimskaft istället och det gick så mycket bättre måste jag säga. 
Hon lyssnade väligt bra på både svänga höger och vänster, stanna gick jätte bra ibland och lite sämre någon gång men hon stannade alltid iaf när jag bad henne :)
Vi hade grimma på med tyglar som var fästa i grimman som jag hade som extra hjälp om det skulle vara något osv.
 
När vi skulle prova att rida med enbart spön så blev jag chockad över hur duktig hon var och hur fort hon fattade. Började med att hålla lösatyglar och spöna så jag kunde hjälpa till att svänga om hon inte förstod men hon förstod direkt när hon skulle svänga men däremot stanna fick vi prova lite att ta i tygeln med det fattade hon fort sen vad jag menade.
Sen när hon lyssnade på allt la jag ner tygeln och red enbart med spönen och hon gick jätte bra och lyssnade sååå himla bra, jag är så stolt över hur duktig hon var idag! :)

Sist när jag ridit klart typ så skulle vi testa Sias trick tigga/hälsa från ryggen och det gick oxå bra men det märktes att hon är van att ha mig på marken men hon lyssnade ändå bra och förstod vad jag ville.
Sia fick efter det springa lite lös i paddocken och lyckades gå omkull i galoppen när hon skulle svänga lite snäft, men hon gick upp på benen och efter en liten koll så fortsatte hon igen fast i trav och galopp ibland på enbart långsidan. Hon slog upp ett jätte litet sår på vänster sida vid rumpan men inget farligt :)

Tycker ändå att dagens ridpass var väldigt lyckad med mycket tänkande :)

 

Ev medryttare, NH/trickträning

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag blev det ju planerat att en ev medryttare skulle komma och träffa Sia och Paulina skulle rida Herkules medans jag tränade NH/trickträning. 
Tjejen kom och det gick bra, hon verkade tycka om Sia och Sia verkade tycka att hon var okej. Det gick ganska bra igår med NH / trickräningen men Sia var ganska intresserad av vad Paulina och Herkules gjorde emellanåt och man fick då påminna henne om att det är mig hon ska fokusera på :)
Tjejen då fick även prova på lite att köra lite NH, vänskapslekarna och även prova tricket hälsa. 
Vi började även träna på bugning igår. Jag hade inget godis igår heller att locka henne med eller ge som beröm så ska ha med det nästa gång. Hon brukar vara ganska lätt annars att få henne att förstå vad man vill :)
Annars som sagt gick det bra och hon lyssnade ganska bra och var duktig även när tjejen fick prova så lyssnade hon :)

För Paulina gick det oxå bra, Herkules gick fint och dem red mycket vägar och varierade mycket på gångarterna och så. :)

 

Vecka 12

 /  1  Kommentarer

Måndag - NH / trickträning

Tisdag - Uteritt 

Onsdag - Vila

Torsdag - Paddock/ridhus

Fredag -  Uteritt

Lördag - Vila

Söndag - Uteritt

 

Såhär är schemat lagt för denna vecka.
Idag, mån så kommer även en tjej som ska hälsa på Sia. 
Hon är intresserad av att bli medryttare på Sia då och ska vara med idag när vi ska träna NH/trickträning :)
Ev kommer hon en till dag i veckan och ska då provrida så schemat kan ändras lite efter det oxå :)

 
 

Mamma red

Worrasea  /  0  Kommentarer
Mamma var med i stallet idag och skulle rida Sia. 
Jag lånade Herkules så vi kunde rida ut tillsammans men det gick lite sådär. Herkules var överpigg och ville inte riktigt stå still och for runt i cirklar och höll på men när vi väl kom iväg gick det bra. Men sen påvägen hem blev det värre, då började han tackta och när jag sa att han inte fick tackta utan han skulle skritta så började rumpan åka och olika håll så vi bestämde att vi skulle rida in i ridhuset så jag kunde rida av Herkules lite så han lugnade ner sig. 
När vi kom in i ridhuset blev det arbete för Herkules medan mamma skrittade omkring på Sia. 
Herkules fick arbeta mest i trav och vi red mycket ridvägar så han fick tänka och börja kroppen osv. 
När han började lugna ner sig och började slappna av så skrittade vi i form några varv och sedan fick han skritta av på långa tyglar. 
Sedan var han väldigt lugn och stod stilla :)

Sia var duktig med mamma på ryggen men hon blev lite stressad av Herkules med hon slappnade oxå av inne i ridhuset när mamma skrittade omkring :)

 

Vila idag

Min vardag  /  0  Kommentarer
Idag blev det vila för Sia, jag skulle firas då jag fyllde 18år den 8mars.
Vi hade mammas syster förbi bara då dem ej kunde komma när jag firades så vi bestämde att vi skulle fira nu i helgen istället.
 
Sia har gått utan täcke hela veckan och hon njuter verkligen av det, dock har det ju spö regnar och snöat på morgonen men det blev ju finare på dagen och hon såg rätt nöjd ut när hon gick i hagen när vi var där :)
Så skönt att hon kan gå utan täcke, dem har ju mat i hagen hela tiden med så hon kan hålla sig varm.
 
Längtar verkligen till sommaren så Sia får gå ut dygnet runt och den härliga värmen och så kan man bada! 
Ska försöka i sommar att hitta till en sjö så man kan bada med Sia :D
Annars får vi åka till en sjö eller något i sommar tycker jag :)
 
 

igår ledigt, idag uteritt

Worrasea  /  0  Kommentarer
Igår blev det ingen ridning för jag blev lat och ville ha lite ledigt så mamma ställde upp och tog Sia åt mig. Hon red då inte men hon mockade och allt och sen hjäpte till med insläppet. 
Tackar så mycket för det! :)
 

Idag blev det en uteritt i det härliga soliga vädret. Vi skrittade en sväng mot Ekenäs slott och kollade lite. Vi travade kanske 3 kort korta längder och skrittade resterande. Sen red vi in i en typ kohage tror jag och gick på lite ojämn mark och det märks att det gör stor skillnad att ha en häst i en hage med skog och lite ojämn mark! :)
Vet inte exakt hur lång tid det tog men kanske 40min, vi tränade även att rida över en liten typ bro. Det var räcken på sidorna och så kan man väl säga att det gick ett rör undergrusvägen så det var inte någon direkt bro men ändå så var det läskigt. Gick bra trotts att två st ankor blev rädda och skrämde livet ur Sia men det gick bra och vi stannade lite mitt på "bron" och kollade läget med mycket beröm :)
 
Märks även att ormar och ödlor har vaknat då man hörde att det prasslade bland löven i dikena ;)
Såg även en lite ödla som snabbt försvann när vi red förbi, dock har även dem äckliga flugorna vaknat till liv :((
 
Sia blev lite svettig så tog en svamp och blötte ner lite lätt där sadelgjorden suttit och lite på sidan av magen. 
Benen spolade vi även av och sen fick hon gå ut i hagen igen till sina vänner :)

Bjuder på en härlig bild från dagens lilla ritt :)
 
 

Uteritten i går

Worrasea  /  0  Kommentarer
Igår gick uteritten jätte bra igår, vi red en bra bit. Vi skrittade typ bara, travade bara 1gång. 
Sia var lugn att rida och vi jag red med hacket, vi följde grusvägen förbi hagarna. 
Paulina följde med på Herkules och han var väldigt pigg och tacktade fram på vägen hem. :)
 
 

Inget studiebesök idag inte -.-

Min vardag  /  0  Kommentarer
Idag skulle jag och min underbara klass åka till en gård med kossor på studiebesök med våran Naturbrukslärare men det blev inte direkt som planerat kan man väl säga..
 
 
Dagen började med att jag åkte med mamma på morgonen som vanligt fast hon släppte av mig på rese eftersom jag skulle möta upp några klasskompisar där för att sedan gå till fjärrbussarna och vänta på vår buss. 
Vi stod där och läraren kom och så pratade vi, sedan började vi fundera på vart våran buss var då klockan började springa iväg. Vår lärare ringde då till bussgrejen och dem skulle då straxt återkomma och efter drygt 5-10min ringde telefonen och då visar det sig att bussbolaget hade glömt bort oss! Men dem kunde då skicka ut en buss till oss men det skulle ta 40min för bussen att komma då bussen kom från Norrköping så min lärare sa det att det inte skulle funka då det tar 40min för bussen att komma hit sen ska vi till rimforsa gården och det skulle ta drygt 40min om man hittade dit direkt och då skulle vi knappast hinna dit innan vi skulle hem igen så det sket sig. 
Vi fick rast i en halvtimme sen skulle vi ses på skolan igen så det blev lektion istället. 
Vår söta lärare var inte heller så glad kan man väl säga haha ;) Men ja vi hade lektion i 2h knappast sedan slutade jag då jag inte har svenska/engelska på eftermiddagen som resterande i min klass har. 
 
 
Nu sitter jag här och tänker lite och lagar mat åt familjen, pappa jobbar ju natt så han får ingen mat förens i natt antar jag men ah. :)
Sedan när vi har ätit så ska jag till stallet och rida, Paulina ska då följa med och rida med, hon fick låna Herkules så vi ska rida ut en sväng tänkte vi. Får se hur det går men förhoppningsvis går det bra och så :) 

Längtar till min lön kommer så jag kan ta ut en sadelprovare till Sia! :D
Har ju en bomlös sadel just nu men det är ju en skogs-/slapp sadel så den går ju inte riktigt att arbeta eller hoppa i så :)
 
 
 

Sia flyttades förra månaden!

Foto time  /  0  Kommentarer
Sia står nu i stall Sörby som ligger vid Ekenäs slott/trängbana :)
Vi har nu fått ridhus, stor paddock och massor fina ridvägar och bra hage/hagar och stallet är dessutom mindre och lugnare, 6st boxplatser, 4st används just nu med Sia. 
Sia har nu då fått återförenas med några hästar från när vi stod i Hjulsbro, en av hästarna var ny för henne när vi anlände men ja spring blev det ändå. Sia verkar trivas bra i nya stallet och vi har självklart invigit ridhuset. Vet dock inte om Sia varit i ridhus förut men kändes inte som så då hon blev jätte orolig första och andra gången vi var i ridhuset men nu går det super bra och vi har börjar sätta igång henne nu efter alla skador/sår och motgångar så är vi äntligen på g igen.
Häromdagen köpte jag ett Novabett som jag nu rider sia på, hon funkar bra på det men hon håller på att vänjer sig vid bettet än (ridit med novabettet 2ggr). Men hon vänjer sig mer och mer för varje gång vi rider på det.
Igår (mån 10/3) så var hovis Leffan ute och verkade Sias hovar så hon fått fina nya hovar.
Leffan sa då att sia hade blivit väldigt sneverkt fram osv av hovslagaren vi tog när Leffan var fullbokad, som tur är kunde han ju fixa hovarna så nu är dem raka och fina! Det är så skönt att ha en så bra hovslagare som min häst litar så mycket på, hon var cool lugn och typ sov medans han fixade hennes fötter.
 
 
 
Idag (Tis 11/3) tog vi lite bilder på Sia och hade en liten fotodag i solskenet. Har dessutom varit hemma idag pga kramp och körig mage så hade verkligen ingen lust att rida eller "arbeta" så vi tog lite bilder när ändå vädret faktiskt tillät det! :)
 
Bilderna på headern är tagna idag faktiskt, så bytte header nu. Kände att det var dags att förnya headern lite nu när det börjar bli sommar igen :D<3
 
Lite bilder från idag, men det är dem redigerade bilderna. Bjuder på orginalen under veckan :)
 
 
 
 
 

Vecka 11

 /  0  Kommentarer
Måndag - Rida igenom Sia (ridhus)
Tisdag - Vila (fotografering)
Onsdag - Uteritt (om vädret tillåter)
Torsdag - Arbeta/skutta (ridhuset/paddocken)
Fredag - Uteritt (om vädret tillåter)
Lördag - Vila
Söndag - NH/trickträning