Uteritt med Mathilda och Benji

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag red jag ut på sia tillsammans med Mathilda på hennes sommarhäst Benji från ånestad ridskola, vi red mot hackefors typ och in i en skog vid motions spåret, finns ett häst spår där som vi red på :)
Vet ej hur länge vi red men vi körde 3 galopper var av en i uppförsbacke. Vi travade ganska så mycket men såklart skrittade vi mest pga marken och så var de ju en ganska lång strecka med asfalt :)

Men sia var jätte duktig idag och fattade en hyfsat bra galoppfattning. Red henne på hacket för att kunna hålla in henne när vi försöker fatta galopp, kände att vi ridit ganska mycket på bett sista tiden, måste bli bättre på variera bett med bettlösa (a)

Men nu ska jag och Spike fortsätta va sociala med min pojkvän!
Vi sitter just nu hos honom och Spike är med för första gången :00 (a)


Tips, REA

Tips  /  1  Kommentarer
Tänkte bara Tipsa om att Hööks har 50% REA nu!
Åk dit och fynda massa billiga prylar!!
Har själv varit och handlat lite på Rean som jag tror började i Måndag eller i Tisdags! :)
Måste bara säga de att alla saker som de är 50% på finns inte med på hemsidan!
Märkte de då jag kollade på hemsidan innan jag åkte till Hööks och hittade mer snygga grejer i butiken!

http://www.hooks.se/REA

Några av grejerna jag köpt/fyndat från Hööks! :D



Måste nog bli bättre på att komma ihåg att tipsa och lite (A)


Blev visst vila

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag får Sia vila istället, så jag kan vila min hand och så rider vi ut en sväng imorgon istället! :)
Får se vilja som följer med på en tur imorgon från stallet. Inte kul att rida ut själv ;)

 

Blir nog en lugn tur idag

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag blir de nog en lugn tur då Sia som sagt var helt konstig igår. Blev stressad av bilarna och små saker så och höll på så ska vi ta en lugn tur idag tror jag och stretcha för de var ju ett tag sedan nu.

Jag älskar min häst med hela mitt hjärta men alla har motgångar och blir arga på varandra. Man måste ha motgångar för att kunna få framgångar och lix man ser ju redan hur långt vi har kommit tillsammans!

Hoppas min tränare har tid att prova rida Sia någon dag nu när jag har Money och sadel (A) Plus att jag inte jobbar och då blir de lättare med tider :D<3


Dressyr (dåligt pass)

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag körde jag dressyr och vi red då i nya dressyr sadel. Hon var jätte duktig ibland och gick jätte fint men hon var inte så sammarbetsvillig idag. Hon skulle bråka och stressa ibland och höll på. Men när jag väl fick henne gå fint så springer hon iväg i trav istället typ och när man då tar i henne för att sakta ner åker huvudet upp direkt och hon börjar bråka och så höll hon på så. Fy fan vad arg jag blev på henne! Eftersom jag rider utan spö och hon höll på så skulle jag slå henne med handen men slår i vid knölen på min handled på hennes höftknöl typ så jag kunde knappast röra mitt lillfinger, men jag fortsatte rida och sen när hon väl gick bra slutade jag, vi galopperade även i båda varven och sedan kände jag hur ont jag hade i hela handen, jag hoppade av efter att skrittat några varv och då börjar jag må illa och bli yr samtidigt som jag börjar få färger framför ögonen. Jag höll alltså på att svimma men jag svimmade inte. Jag hade ju min snälla pojkvän med som hjälpte mig med henne och så. Rörde jag handleden åt ena hållet höll jag på att svimma av. Så jag kanske har fått en spricka. Så nu sitter jag hemma med inlindad hand och blir de ej bättre får mamma och dem åka hem från Borensberg och skjutsa upp mig till sjukhuset.

Hoppas verkligen att de inte är något!! Men ja, jag duschade av sia innan jag släppte ut henne i hagen och självklart så rullade hon!

 

Hästbus 2

Övrigt  /  0  Kommentarer

Uteritt med Askurs nya medryttare

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag red jag ut med Askurs nya medryttare, vi red en sväng på 1 1/2h. Vi red då förbi Norrgården och upp i skogen och runt, in på galopp stigen och sedan mot Docketorp och hem :) Gick jätte bra och vi körde blandade gångarter, blev ju mest skritt och trav och så tog vi en galopp tror ja. Sia var jätte duktig och verkade trivas bra med nya wintec sadeln :D Om någon har en dressyrgjord som är 80cm billigt hör av dig till mig! Letar sadelgjord till min dressyrsadel! :)

Men som sagt jag provade min Wintec cair idag och den satt bra på henne tyckte jag, även Tekna  benskydden bak satt bra! Vi invigde även mitt nya JH-schabrak, satt som en smäck på den sadeln! :D De flesta av mina schabrak verkar passa dressyr sadeln så kanske slipper köpa massa schabrak men tror dem ser roligare ut under wintecen xD hehe men får la se, jag är ju schabrak beroende! (AA) Vill alltid ha nya färg glada schabrak! :D

När jag släppte ut sia i hagen idag så sprang hon iväg i full galopp och sedan blev de full fart i hagen, Sia och vilja sprang och bockade och sparkade och så racade Sia, vilja och Athena och ibland sprang nya hästen efter men hon blev iväg jagad emellan åt också! xD (Snälla hästarna!)

 


Andra filmen kommer in senare pga segt internät :(

Igår, vila

Worrasea  /  0  Kommentarer

Igår fick sia vila då vi hade ett ihopsläp med nya hästen, så därför ville jag att sia skulle stå :)

Var även på hööks igår igen och bytte skydden till ett par i full :)
Och då var jag tvungen att handla lite (a)
Köpte ett schabrak och en regnjacka till spike, sen köpte jag en flughuva på city cross i norrköping!

Var ju och hämtade min wintec cair igår i norrköping för 2300kr :D

Här kommer bilder på allt utom spikes jacka :)


Uteritt med Malin på Askur

Worrasea  /  0  Kommentarer
Sia var svullen på benet idag med men idag var de inte så tjockt utan de var med svullet på längden, försökte fota de, men hon var inte varm, öm eller halt. Jag kände och klämde och hon stod där som inget och de så vi red en sväng, när vi kommit tillbaka och ja kollade benet hade svullnaden gått ner ganska så mycket igen! Så funderar på om de är flugorna som gör de svullet eller om de är för att hon står stilla mycket, plus att de är varm med. Men jag får ha koll på benet så de ej blir värre!

Normala benet!


Svullnade benet, dock dålig vinkel :(



Idag red jag ut med Malin på Askur, vi red vår lilla slinga i Hjulsbro skogen mot Ullstämma, tog typ 1h eller något att rida. Vi blandade gångarter och Sia sprang precis som vanligt och var pigg och så. Hon ville gärna springa! Hon var så duktig och vi provade de nya schabraket från Biltema och så pannbandet sitter nu på hennes pullarträns! :D
 

Dagens shoppning

Övrigt  /  0  Kommentarer
Idag har jag varit på stan med Jennifer, vi shoppade lite och
jag köpte kläder till mig själv för 1270kr typ. Bjuder på bilder på allt ag köpt, dock saknas de 1par vita strumpor då jag hade dem på mig och så mina solglasögon (A)
 

 
Sedan handlade jag lite till Sia på rean på hööks med, ett JH schabrak, ett Swarovski pannband, flugspray och ett par benskydd i cob som måste bytas till Full. Köpte ett brunt schabrak från Biltema med!
Köpte även en dressyr sadel för 900kr, en sån jag hade förut i allround köpte jag fast i dressyr, kanalen var tillräckligt bred för Sia på dressyren. :)

Bjuder på lite bilder, lånad bild från hööks på sadeln!
 

 

Fotografering + uteritt

Foto time  /  1  Kommentarer
Idag så var ju JC med och skulle fotografera mig och Sia och så tog vi även några bilder på Vilja till Carro :)
När vi skulle ta in hästarna idag såg jag på Sias bakben att hon var ganska så svullen typ 10-15cm under såret och ja, svårt att förklara och glömde fota men hon va typ ganska så svullen men haltade varken i skritt eller trav och var inte öm så vi sa de att vi får ta de lugnt. 
När vi fotat våra fina klänningsbilder så red vi ute en sväng i skogen på Sia och Vilja. Jennifer fick ju då rida på Sia för 2ggn och jag red på Vilja. Sia fick då ha sina höga mjuka bakbenskydd så dem kunde skydda mot lite smuts och annat skit. Vi red kanske i 1h eller något i skogen ovanför norrgården, vi provade en ny stig och kollade vart den gick sen vände vi och red hem. Travade typ 2ggr då pga Sias ben :) Men när vi kom tillbaka så hade svullnaden försvunnit och hon såg normal ut på benet igen, dock lite små svullet runt själva såret men de kan jag ju förstå ;) Så hon blev bättre av att röra på benet. 
 
Imorgon får vi se hur vi gör då jag ska in till stan med JC och vet inte när vi åker hem och så. Beror helt på om jag är sugen på att rida och hur sia är. Vi kanske skrittar en lillsväng senare på eftermiddagen/ kvällen.
 
Här kommer lite bilder från dagens fina bilder som Jennifer har fotat! (jag har tagit dem två med JC i bild)
Finaste bilden på mig och Sia, Vi båda gör snygga miner ;))



You are my number ONE!!<3



2st exteriör bilder på Sia :D
 



Sia och jag bilder!

Det är så sjukt att en häst kan få en må så jävla bra! Hon är min lycka, min bästa vän, min bäbis, min ängel. Hon. ja HON är mitt allt! 

JC och Sia fia!


Vilja 
F. 2006
Ägare: Caroline Svensson
 

Vecka 26

Worrasea  /  0  Kommentarer
Måndag - Fotografering, uteritt + Vilja
Tisdag - Paddocken
Onsdag - Vila (ihopsläpp)
Torsdag - Uteritt
Fredag -  Uteritt, hoppa, dressyr
Lördag - Uteritt
Söndag - Hoppa, dressyr, uteritt
 
Något såhär ser veckans schema ut, kommer ju ändras om något kommer emellan och väder ;)
 
 

23 Juni (när blev Sia inriden)

Foto time  /  0  Kommentarer
Har hittat en blogg där en tjej red en häst som stod tillsammans med Sia 2011 och den hästen såldes och då skulle den här tjejen börja rida sia som hade blivit riden drygt 10ggr! Så Sia blev alltså inriden 2011 om jag förstod henne rätt :O Tror dock inte denna tjej red sia så mycket då hon slutade blogga om Sia och dem och sedan började blogga om några andra hästar. Sia hade alltså blivit inriden 1år typ innan jag hämtade hem henne och vi har redan kommit så här långt tillsammans!
 
Den 25 Juli har jag haft Sia i 1år och hon är redan så häär jävla duktig! Så himla stolt matte!! :D
Hoppar utan problem, kan gå i form och är jätte arbetsvillig, kan ridas ut själv och gå först när man rider fler!
Måste bara träna mera på galoppen!! :D
 
Bilderna från idag 23 Juni!
 
 
 
 

Paddocken

Worrasea  /  0  Kommentarer

Hoppas ni haft en bra midsommar för de har jag väl haft, varit med älskling och familjen i Borensberg och firat med alla på campingen :)
Dock har jag varit genom förkyld och halvdöd men var ändå en helt okej midsommar :)

Idag red jag sia i paddocken lite lätt eftersom hon stått i helgen. Vi hade möte kl 18.00 så red inte förens kl var kanske 19.30. Paddocken var typ som en stor lerhög och låg en stor jävla pöl i ena hörnet. Vi började med ordentlig uppvärmning i skritt och sedan travade vi på halvlånga tyglar några varv i varje varv sedan började vi arbeta lite. Hon var inte jätte arbetsam men de kan jag förstå med tanke på underlaget och vilan. Men hon var väl ändå duktig tyckte jag, hon gick iaf i en bra form i varje varv sen slutade vi med att gå igenom vattenpölen och så provade vi springa igenom. De va lite äckligt i början men tror hon tyckte de var lite kul med ;)

Sia stod ju själv i sin hage när Paulina hämtade henne och när hon väl kommit in och jag skulle borsta upptäcker jag ett blodigt sår på höger bakben!
Gjorde rent såret och sedan sprayade lite blå spray på, under ridningen satte jag en kompress och linda över för att skydda såret från massa skit från ridningen och såret såg väldigt fint ut efter ridningen när de slutat blöda och man kunde se bättre. Hon får ju självklart gå utan något på i hagen så såret får lufta och läka :)

Bilder från dagens pass kommer i ett eget inlägg strax så ni vet :)


Igår, uteritt

Worrasea  /  0  Kommentarer

Igår red jag och mamma ut tillsammans. Jag red vilja och mamma red Sia. Sia var så snäll mot mamma, hon gick så försiktigt och lugnt, hon lyssnade på mamma när vi travade och så, vilken underbar häst jag har ibland!! :D

Vilja var med duktig, hon gjorde inga dumheter mer än att gå med stjärten ner i diket och tryckte jag ut henne på vägen skulle hon gå mitt i och försökte jag trycka henne åt sidan så gick hon ner med stjärten i diket. Sen blev hon lite rädd för kalvarna så hon blev lite "stressad" men annars var de inget :)
Trampade hon på en orm precis på svanstippen, som tur var så var de bara en kopparorm och den fick inga skador!
Backade henne och den slingrade iväg glatt över att den fick leva!

Vi var ute ca 1-1 1/2h och red, mamma var jätte glad över att få rida ut en sväng i skogen. Väldigt mysigt fast de regnade lite ;)


Uteritt med Malin på Askur

Worrasea  /  1  Kommentarer

Idag red jag ut tillsammans med Malin på sin lilla islänning Askur. Vi red in i hjulsbro och in i skogen bakom samhället typ. Vi utforskade stigarna och kom ut bredvid kyrkan typ fast på andra sidan kanalen såklart, vi red då på en grusväg bort som gick mot östensons typ fast mer mot sturefors. Landeryds golfbana låg där iaf, vi hade hoppats på att kunna rida runt till slattefors men vi lyckades inte så vi vände och red in på en liten stig in i skogen, vi kom då ut på nästan samma ställe som vi red in, men vi provade en annan utväg mot samhället och kunde då ta en liten galopp på en raksträcka längst en åker/fält typ. Men sen mitt i galoppen ser jag att de blir som en liten grop så trodde sia skulle gå om kull och ja försökte sakta av men hon kom över utan problem och travade straxt efter gropen. Sen fortsatte vi vägen hem igen.
Tog väl drygt 1 1/2h på ett ungefär men då tog vi ju en extra runda till golfbanan och så med xD
Så den vägen måste ridas om igen, mycket bra ojämn mark för att träna upp kontrollen på hovarna och backar och skit så man bygger upp muskler!
Jäkligt bra skogar och stigar där som jag nu kommer försöka rida lite oftare :D

Imorgon ska mamma rida Sia, Paulina ska rida Askur och jag ska rida Vilja. Blir en uteritt någonstans mot Norrgården eller något iaf åt de hållet :)


Vecka 25

Worrasea  /  0  Kommentarer

Måndag - uteritt med Paulina på Askur
Tisdag - paddock / uteritt
Onsdag - Har vilja, ev uteritt på Sia annars paddock.

Torsdag - vila / släppa i paddocken
Fredag - vila (emilia kollar)
Lördag - vila (emilia kollar)
Söndag - uteritt

Något såhär ser schemat ut, på onsdag blir de antingen en uteritt på sia eller så blir de paddocken, beror på om jc kunde rida. Eftersom jag har Vilja då och ska risa ut med Paulina på Askur. Om inte jc vill rida med ut på onsdag på Sia så rider jag henne i paddocken istället. Så ja får se nu hur de blir, jc är inte den snabbaste på att svara även fast man sagt att jag måste veta -.- lite jobbigt ibland :(

Blir inget stall i helgen typ då de är midsommar och vi åker till husvagnen och firar med alla på Campingen, ev kommer bilder från midsommar upp på bloggen annars kommer inte bloggen uppdateras i helgen, vi får se vad jag hinner och orkar :D


Uteritt med Paulina på Askur

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag red jag och Paulina ut, Paulina lånade då lilla Askur.
Vi red en sväng till ullstämma tillsammans för första gången och vi var ute i drygt 2h. Hästarna var jätte duktiga och gick på bra. Sia var dock väldigt nervös när man rider genom hjulsbro och så för att ta sig till ullstämma, hon tog några små skutt och sne tittningar och preja sig åt sidan. Annars var de inget med de, vi red omkring i skogen och hade blandade gångarter, mycket bra att träna musklerna i deras mark då den är ojämn och backar. Bättre vägar med då man ej utforskat alla där!

Påvägen hem blev Sia överdrivet rädd för en sak som hängde på staketet som hon gick förbi när vi gick åt andra hållet och iaf hon blev jätte rädd och typ slängde sig åt sidan och backade ner med rumpan på bilvägen. (Jävligt glad att de inte kom någon bil just då!)
Gick lix inte trycka upp henne på gångbanan förens den saken var "borta".
Sen hela vägen hem var hon lugn och duktig.


Igår, paddocken

Worrasea  /  0  Kommentarer

Syrran ska blogga om lördagen, någon dag. Men igår provade jag rida i sadeln igen med en padd som höjer fram, hjälpte ändå inte så blir att leta ny sadel då. :((
Fan vad jag hatar sadlar!
Iaf så Sia var inte arbetsvillig med sadeln riktigt och ja, så jag tog av sadeln och då blev hon genast mer arbetsvillig och allt så nu byter jag fan sadel!

Ajh, idag vet jag ej hur de ser ut. Kanske uteritt, kanske paddock beror helt på vårat humör xD

Sia provade sitt nya lila ofodrade regntäcke igår, blev skitsnyggt!!


Förlåt för dålig uppdatering

Worrasea  /  0  Kommentarer
Sia har haft vila de senaste dagarna då jag haft kramp i magen och grejer. Så hon får vila fram till lördag  då Paulina tar henne och hittar på något. Jag drar till husvagnen i helgen och jonte kommer ner på lördag kväll. På söndag ska jag rida, har ej bestämt vad eller hur än då vi tar de lite lugnare nu veckan känner jag.
 
Så nu vet ni varför jag har uppdaterat så dåligt, ber om ursäkt!<3
Var på Älskling skol avslutning idag med!
 
 
 

Lite skritt och trav tur

Worrasea  /  2  Kommentarer

Skrittade ut fast jag hade sån jävla magkramp och även travade lite med Paulina på Athena och felicia på juli. Vi va ute drygt 1h då eftersom de ej gick så fort i våra lugna gångarter.

Fick ju sadeln idag så va illa tvungen att prova den, dock blev den för tajt över manken. Antingen köpa ny sadel eller om man kan höja sadeln fram.
Hade så ont i magen med och de hjälpte ju inte min ilska på att sadel är för tajt över min häst med "mega" manke..

Men men sånt är livet!
Vet fan inte vad jag ska göra, jobba eller hur jag gör, får skit om jag ej jobbar känner jag men samtidigt vill jag må bättre, har ont som fan i magen ibland, nu är jag illamående och har så fuckning ont i mina tummar..
Önska att dem kunde förstå att ja är mänsklig och skit. Hatar när folk gör så man känner sig tvingad till saker. Jag mår så dåligt psykiskt just nu att jag vill gå under jorden men ingen förstår, lyssnar eller ser, varför kan ingen bara bry sig och förstå mig ist...

Jag Mår inte bra, sia är den enda typ som får mig glömma allt och må bra!!

Förlåt för att detta kommer ut men behövde skriva av mig lite lätt...


Skritt tur

Worrasea  /  0  Kommentarer

Red ut med Paulina som lånade Askur, vi skrittade enbart en kortis till norrgården eftersom de behövde stretcha lite efter igår. Men fyfan vad de bråkade, båda vägrade gå först och de bara stod still eller backade och dampa, inte glad!!

Men påvägen hem gav jag igen på Sia, hon fick stå still länge och backa massa och så eftersom hemvägen ej är några problem! Så matte va lika jobbig som hon var (a)
Hämnd!!


Igår, uteritt med Malin och Felicia

Worrasea  /  0  Kommentarer

Blev lite mycket igår så hann inte blogga något igår ;(

Men jag red iaf ut med Malin på Askur och så Felicia på Juli. Vi red till ullstämma och in i deras skogar och lunkade runt, kollade lite vägar och så. Blev mest skritt men vi körde även trav och galopp. Sia var lugn och duktig även fast vi galopperade sist ibland :)
Påvägen hem när vi var tillbaka i hjulsro ville vi kolla var en liten väg in i skogen gick och den va snorlång, trång fast ändå mysig. Får klippa ner alla träd så blir de bättre!
Men iaf sia snubblade då och gick ner på knäna, jag satt då kvar och hon lyckades komma upp fort, hon fick dock två små sår på benet. (Glad att jag tog benskydd!)
Men iaf så vi följde den och sen kom vi ut bland alla hus där jag frågade en tant och gubbe vart man red för att komma ut på vägen igen och de berättade så gärna vart vi skulle, de sa även "men de var fina hästar ni har". Så sen red vi vidare hem igen. Duschade av henne lite och så fick hon sin kraft och lite för att sedan återvända till sommarhagen :D<3
Vi var säkert ute i drygt 3h eller något.

https://cdn2.cdnme.se/4075854/6-3/pic_51b725029606ee68796c9816.jpg">https://cdn1.cdnme.se/4075854/6-3/pic_51b725029606ee68796c9816.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4075854/6-3/pic_51b7252addf2b34f1b9e3356.jpg">https://cdn3.cdnme.se/4075854/6-3/pic_51b7252addf2b34f1b9e3356.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/4075854/6-3/pic_51b726189606ee69b80d419f.jpg" class="image">


Vecka 24

 /  0  Kommentarer
Måndag - Uteritt
Tisdag - Paulina, ev skutta
Onsdag - Markarbete, dressyr
Torsdag - Uteritt
Fredag - ? (skolavslutning)
Lördag - Vila
Söndag - klättra, uteritt
 
Vet ej vilken dag som vi ska byta hage än, vi byter hage efter 2veckors mellanrum för vårat bete behöver återhämta sig så den dagen hon byter hage kommer hon få vila! Vilket blir någon dag i helgen :))
 

Blandat i paddocken

Foto time  /  1  Kommentarer
Blev paddocken idag då min pojkvän följde med och Paulina skulle rida Juli. Så vi red en liten blandis i paddocken istället. Danne var med oxå då han ville se våran häst men han fastnade i stallet! ;)
 
Men vi tränade på galopfattningar med hjälp av en förhöjd bom, vi hade även 3 förhöjda bommar i mitten för att träna ryggmuskler och så, dock förstod inte sia att man ska trava över utan hoppade över första och gjorde något annat cp över de andra 2 xD Sedan hade vi även ett hinder av sockerbitar där vi hade ställt några koner under för att göra de lite läskigt ;)

Vi red i drygt 1h ungefär tror jag, men sia var väldigt taggad och pigg då hon vilade igår. Hon var super taggad på hindret men vi hoppade inte så mycket då hon blev så het och då tränade vi mycket på att hon skulle lugna ner sig och ta de lugnt innan hon fick hoppa igen. Så vi hoppade kanske 2ggr sedan körde vi lite dressyr och bommar och så vidare.  Avslutade typ med att köra galoppfattningar över bommen och sedan ta några skutt och sen trava av över bommarna och  sedan skrittade jag av henne drygt 3-4varv sedan fick min pojkvän prova skritta av henne lite själv och han red även över en av bommarna. Han skrittade väl 2-3 varv eller något :)
 
Sia var väldigt duktig iaf, hon är min lilla ängel! 
Men lite sur blev jag när hon blev stark och drog mot hindret och sen började dampa med huvudet för att hon va så jävla på! Slutade när dampa när hon lugnat ner sig iaf. Får se när min kära sadel kommer med så hoppas fasen den kommer snart så vi kan rida in den! :D
 
Bjuder på bilder på både Sia och Juli idag då! :D
 
Sia och Jag :D




 
Le för kameran säger Sia!

Jonte och Sia


 
Juli och Paulina (min lillasyster)



Lite bus!

Torsdags! Jonte och Sia

Worrasea  /  0  Kommentarer

Bilden som inte ville laddas upp!

Paulina skulle bloggat igår om vad de gjorde men hon har visst inte de, ska säga åt henne!

Funderat på att ha gästbloggare ibland men måste då ha några frivilliga :D


Bilder från gårdagens dressyr pass

Foto time  /  1  Kommentarer
Juli <3
 
 
Sia älsklingen<3
 

Dressyr på Juli och Sia

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag hade jag 2st hästar, Felicia fråga om jag ville rida Juli i veckan så jag gjorde de åt henne idag, blev då dressyr som med Sia.
Juli var väldigt stel och lite oarbetsam, men till sist så mjuknade hon upp och då slutade vi typ, hon var typ jätte svettig. Varmt och jobbigt att arbetas!
Men ja, hon skrittades av ordentligt sen efter iaf :)


Sia var lite "konstig" idag kändes det som, hon var lix inte alls så samarbetsvillig som hon brukar vara men de kanske berodde på värmen och de tror jag, hon är väl lite små uppblåst i magen av allt gräs med!
Men annars var hon duktig när hon väl gick ner så gick hon fint men hon ville gärna springa på, red kanske 30-40min bara och då mest skritt och blandade med trav och så körde vi en galopp i varje varv som en avslutning av dressyren och travade sedan av på långa tyglar och skrittade av liten bit sedan bytte vi ryttare då min kära pojkvän skulle prova skritta lite på henne så han skrittade av henne påvägen hem medans jag höll lite lätt i nosgrimman :)
Duktiga var mins älsklingar!
Sia var lugn och försiktig och Jonte var lite nervös men han var duktig som vågade rida, han är ju lite häst rädd och tål dem ju inte riktigt :)

Bilder från passet som jonte älskling tagit kommer upp imorgon, bjuder sålänge på en bild på mina älsklingar från idag :D


Igår, uteritt

Worrasea  /  0  Kommentarer

Igår red jag ut med Paulina som fick låna Askur, vi red ut i skogen och kanske red i 1h - 1 1/2h och körde blandade gångarter men mest skritt såklart!

Hästarna var lugna och sia var väldigt taggad men ändå lugn :)
Lyssnade bra gjorde hon iaf, red ju på bett och med sadel medans Paulina red askur barbacka :)

Dessutom känns de som sia börjat gå upp i vikt nu :D
Matte glad att hon börjat få upp hullet igen, hoppas på att hon kan hålla uppe hullet nu och få upp musklerna, Sia får ju kraft även nu så hon bygger upp muskler ännu mer/lättare :D

Även skaffat en tillfällig flughuva tills jag köpt en sån jag tipsade om sist :)


Ny design och header!

Övrigt  /  1  Kommentarer
Har skaffat en ny design på bloggen nu som är från denna super duktiga person! 
http://exeggutor.se/
 
Hoppas ni gillar min renovering för de gör jag!! :D
ÄR typ SUUUUUPER NÖÖÖJD med designen och allt! :D<3
 
Jippi, nu är jag super glad!!! :DDDDD
 
 

Vila, mamma fixa!

Worrasea  /  0  Kommentarer
Eftersom Sia går på bete så behöver vi ej åka dit varje dag! Men hon får ju fortfarande kraften och mamma skulle på ett möte med syrelsen i stallet (hon är en av dem) så då kunde hon ge sia kraften. 
Kände ej för att rida idag så hon fick vila pga och så kör vi igen imorgon.
 
Sadeln är påväg, hade fastnat i tullen så dem i tullen hade sprättat upp alla kartongerna och grejerna hade hämnat fel och grejer så därför de är försenat. Pappa hade ringt och har även fått mail ni coh pga försening får vi en liten extra grej på köpet :)

Men får la se hur de blir imorgon, Paulina ska ju med och ah, vene om jag ska rida barbacka eller inte (AA)
Några fler bilder från gårdagen :)
 

Vecka 23

 /  0  Kommentarer
Måndag - Löshoppa
Tisdag - skritt tur, longera
Onsdag - Uteritt
Torsdag - dressyr
Fredag - Vila, promenad
Lördag - VILA (Paulina kollar till henne)
Söndag - Uteritt
 
Så här ungefär blir nog veckan, jag är inte helt säker men har iaf en plan sen får vi se vad som händer. 
Ska ev åka med pojkvänen till Landet i helgen så därför får hon vila isf :)
 

Löshoppa

Worrasea  /  1  Kommentarer
Idag löshoppade jag och Paulina  Sia för första gången! 
Hon ville inte rikigt springa in där hon skulle utan racade i paddocken ist. Jag och Paulina provade då att leda henne mot hindren och driva på och de gick bättre, hade då sockerbitar och så ett kryss som satt på 50cm. Asså inte så högt men började så. Sedan när hon började hoppa så höjde vi till 70cm. Hon hoppade så duktigt då! Sedan provade vi höja till 90cm och hon tog de utan problem! Lätt som en plätt lix! Men fasen vad hon hoppar med ryggen! Heheh hoppas man kommer sitta kvar sen! (A)
 
Sia var sååå duktig och jag är så stolt över henne! 
Får se om vi vågar höja upp hindren mer någon dag sen när hon börjar förstå löshoppning mer och kanske ringa in hela paddocken så hon enbart kan springa längs staketet! :) 
Longera på hinder är inga problem alls utan problemet var att springa in mellan longerlinan och staketet antingen vände hon innan eller precis vid hindren! :( Men sen i slutet gick de ju bättre men då fick vi springa med henne till linan och sedan driva på. :)
Har ni några tips på skriv gärna! :D 
 
Sockerbitar skutt.


70cm hopp!


90cm hopp!! :D


Övriga bilder idag :D




 

Igår, uteritt med athena

Worrasea  /  0  Kommentarer

Igår red jag ut med Athena och hennes medryttare Linnea :)
Vi red en tur på drygt 1h med blandade gångarter. Red sia på sidepullet igår, hon blev dock lite stark i galoppen och sen lite väl het och uppstressad efter när vi skulle trava, då ville hon hellre galoppera men annars gick de bra och hon lyssnade ju och inte försökte sticka eller så, enbart lite stark men så kan de bli ibland ;)

Så idag har vi funderat på att löshoppa Sia men beror på om de är folk i paddocken då eftersom jag ej har bockat :) Annars ska vi köra några böjövningar och rida mycket ridvägar och så så hon blir böjbar och bra :D
Barbacka isf, min sadel har ej kommit än, så kommer den inte i veckan blr jag arg och skäller ut dem!
Har ej fått något om någon försening, först stod de att sadeln skulle va hos på3-4veckor sedan när vi ringde skulle sadeln vara hos dem om 3-4veckor sen skickas den ut till oss och de tar inte 2veckor för den att komma till mig!
Beställdes den 26 April!


tips, flughuva

Tips  /  0  Kommentarer
Måste bara tipsa om denna svarta flughuva, som nu även finns i grå/svart!
Älskar den, den sitter tajt och bra men ändå inte tajt, de är liksom stretch tyg eller nylon eller vad de nu är men den är iaf SVINBRA och sia trivs bra med den! Sitter ej tajt över ögonen och är tunn och luftig och dessutom skyddar dem öronen oxå från alla jobba kryp! 
 
Sia och jag är typ kryp hatare (A) Mohaha, men de är äckliga och man får panik när dem ej låter en vara! 
Sia gör som mig, springer för livet fast jag skriker/piper och sen springer och gör massa skutt i luften! xD 
Sist när en geting "attackera" mig kastade jag iväg Spikes (min vovve) koppel och sprang för livet! (Tur att man har en snäll hund som springer efter än!)
 



 

Film på Sia, hoppning - dressyr

Övrigt  /  0  Kommentarer
Jag har nu gjort en film om sia, där hoppningen från 28 Maj finns med ;)
Filmen är som en liten skillnads film i hoppningen och dressyren :) 
Detta är typ förändringen som hänt redan i år :D<3
Men hoppas ni gillar filmen, jag själv är väldigt stolt över henne fast vi har en lite rolig stil ibland. Tur att man passar med hästen känner jag (AA) Båda är lite knäppa och ser lite roliga ut ibland men vi står ut med varandra och vi ska jobba oss upp till toppen!! 
Hoppas min sadel kommer snart så vi kan börja träna mer ordentligt och slippa låna min gamla sadel! :)
 
Hoppas ni gillar filmen nu då :D<3
 

Vill Ha!!

 /  0  Kommentarer
Åh, denna gång vill jag ha lite western saker, de ända är att jag vill att tränset ska vara i drygt samma färg som tyglarna. Men kan då svallra lite om att jag har ett en örat träns på g i den färgen som tyglarna :D
Sen ska jag allt skaffa tyglarna och ett "western" bett eller ett fast tre-delat eller något sånt till (A)

Fint träns och så att ha till fotodagar och sånt (A)
Hoppas JC vill komma och ta lite sommarbilder på mig och Sia snart med :D<3
Plus lite hoppbilder någon dag, så ni slipper få så dåliga kort från video filmer (AA)
 
JUSTE ska lägga upp film på när vi hoppa ja (A) Hehehe mitt minne är inte de bästa har jag märkt :W
Skyller på att jag är knäpp och senil, börjar bli gammal nu ju (A) Hihihi!!
 

Vila, sommarbete

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag fick Sia vila eftersom dem släpptes på bete! Så nu är sia super nöjd! Få gå ute dygnet runt och ha massa gräs och mums att äta! :D

Jippi för sommaren och sommarbeten (a)


Igår, uteritt med Askur

Worrasea  /  0  Kommentarer

Igår red jag ut med Malin på sin lilla Askur. Vi red en sväng på 1h och 30min typ, Askur snubblade på turen och smakade på jorden och Malin gjorde magplask xD
Hehe, såg så kul ut och båda garvade till vi tjöt typ, men vi iaf så körde vi blandade gångarter, sia var så duktig så. Red på sidepullet så men hon blev lite stark i första galoppen upp för backen men jävlar vad de gick undan med xD
Men hon gick att stanna iaf fast hon blev stark och ville raca (a)

Sia älsklingen gör sin matte stolt! :D