Vecka 17

 /  0  Kommentarer
Måndag - kort promenad
 
Tisdag - kort promenad
 
Onsdag - Lite längre promenad
 
Torsdag - Lite längre promenad
 
Fredag - Längre promenad
 
Lördag - Längre promenad
 
Söndag - Vila, promenad
 
Vi får se hur det ser ut men så här är tanken om såret och svullnaden blir bättre så hon får röra på sig och gå ordentligt! :)
 
 
 

Ber om ursäkt igen, skada....

Worrasea  /  0  Kommentarer
Ber om ursäkt för att jag bloggar dåligt igen men nu går det inte alls bra längre, bara skador och skit :(

Tog in Sia i fredags och upptäcker att det rinner blod längst med hennes ben.. Jaha ett nytt sår + en svullnad...
Jippie... Gjorde rent såret och ställde in henne i boxen.
 


Dagen efter hade jag ju fodring och utsläpp, och när vi kom på morgonen hade det blodigt massa under natten och svullnaden hade blivit mycket värre och hon gick snubblande framåt för att inte böja knät...
Så gjorde rent såret och satte på en kompress och lindor på alla fyra benen och sen fick hon gå in i boxen igen..
Vi släppte ut dem andra hästarna och sedan åkte vi hem igen..
Åkte ut sen på eftermiddagen och kollade benet, svullnaden såg ut som innan och så gjorde jag rent såret. Danne tog ut sia på stallplanen och lät henne beta i gräset medans jag mockade igen och gjorde iordning.


Igår stod hon inne med och när jag kom såg benet mycket bättre ut, svullnaden hade gått ner en hel del och hon gick bättre. Danne tog ut henne på stallplanen och lät henne beta medans jag mockade och det igen. Vi gjorde rent såret med vatten då det rinner vätska ur benet, vilket är bra så bakterier och sånt håller sig borta.
Sen fick hon gå in i sin box igen och äta lite hö.
Vi åkte tillbaka på kvällen igen och tog ut henne fast då var jag ute och gick ett varv med henne på stallplanen och lät henne beta en stund. Sen tog vi in och kollade på såret men lät det vara, det såg bra ut och svullnaden var som förut under dagen. Jag gjorde påsar och mockade igen och det.


Idag har jag inte varit där än men ska väl dit sen och kolla, hoppas på minskad svullnad så hon snart får gå ut igen! Så trött på att hon ska skada sig hela tiden eller att något annat ska komma ivägen jämnt när vi väl börjar komma igång! :( 
 
 

16-17 April :D

Worrasea  /  0  Kommentarer
16 April alltså i onsdags så blev det ingen vila då sia stod på måndagen. Paulina följde med och red Herkules och jag red Sia, vi red i paddocken och körde lite dressyr. Hästarna var jätte duktiga och lyssnade väldigt bra :)
 
Sia gick jätte fint och var jätte duktig. Vi tom tog en galopp i vardera varv och det var inga problem, utan hon hade en lagom snabb galopp i båda varven och körde ingen travar trav innan utan var jätte duktig :D
Sen blev vi lite längre kvar i stallet än räknat då Herkules tydligen hade gått upp på min dam. Hon hade inga skador eller hade ont någonstans iaf. Så vi försökte komma på hur vi skulle ställa hästarna då Athena även har fått ett stort sår på ballen :( Så det tog lite tid men sen löste sig det.
 
 
17 April, Torsdag så blev det inte som vi tänkt då det blåste så dant. Vi red då i ridhuset i stället och vi la bara ner några bommar på marken som va sprang över, blev alltså lite dressyr idag med. Men inte lika mycket, vi körde ganska så lugnt pass jag och Sia.
Vi la ihop bommarna och skapade ett pytte hinder som vi tog ett pytte skutt över som Sia verkade tycka var kul trots att det var typ 20cm som max xD  Men vi sprang även bara över bommarna när dem låg så, så hon inte lär sig att hoppa över så :)
Både jag och Sia är nog sugna på att ta och hoppa lite :D
 
 
 

går inte bra för mig

Worrasea  /  0  Kommentarer
Det går inte så bra för mig att blogga märker jag xD
Ledsen över det.. :(
 
Men i måndags iaf så tog Danne hand om Sia åt mig, då jag hade huvuvärk på dagen och sen på eftermiddagen blevc det bestämt att vi skulle kolla på ödlebäbisarna så då skulle vi tagit stallet efter men danne skulle inte med dit så han tog Sia :))
 
Tisdags så red jag och JC ut tillsammans, jag red Herkules och Jc red Sia. 
Det gick jätte bra och Herkules var lugn och snäll att rida dock nästan lite väl seg xD
Medans Sia var pigg och på hugget men hon lyssnade självklart bra oxå ;)
 
Vi travade kanske 5ggr då och sen tog vi en galopp, jc tog några galoppsprång på Sia medans jag galopperade Herkules i samlad galopp när dem travade :)
Men det gick bra iaf :))
 
Idag vet jag intehur det blir då sia stod i måndags, funderar på att rida lite lätt en kortis bara då jag ska rida i ridhuset på Torsdag med Paulina :)
Hon hade lärt sig en bana hon ville rida, hon har varit på 3-dagars ridläger med min skola. Då hon ev är intresserad av att gå häst på Real :)
 
 
 
 
 
 

Vecka 16

 /  0  Kommentarer
Måndag - Rida i ridhuset/paddocken
 
Tisdag - Rida ut, ev med jc?

Onsdag - vila
 
Torsdag - Rida ut med Paulina eller ev skutta lite
 
Fredag - Rida ut eller i ridhuset/paddocken
 
Lördag - Vila
 
Söndag - Rida ut 
 
 

Igång igen nu!

Foto time  /  0  Kommentarer
Nu har vi börjat komma igång med ridningen igen :)

JC var med i lördags och fick rida i ridhuset på Sia, dem var super duktiga trotts att jc inte ridit sen i somras och sia var pigg och precis börjar ridas igen. :D
Bjuder på låte bilder från i Lördags :D
 
 

Tog friheten

Worrasea  /  0  Kommentarer
Har inte bloggat något då jag är sjuk och sia har stått och ah.. :)
Men idag då tog jag mig friheten att ta en skrittsväng men inte alls långt då men jag tog en jätte kortis så hon fick röra sig osv. Trots att jag är sjuk och mår piss med huvudvärk men ja det kändes skönt att bara sitta på ryggen och hänga med.
Sia är så söt och så lugn mitt hjärta. Hon förstår nog att matte är slut i kroppen och inte mår bra <3
 
 

Igår red Linnea

Min vardag  /  0  Kommentarer
Igår lånade Linnea Sia så jag hästledig, vilket var väldigt skönt då jag ligger hemma med en jätte förskylning och ev ögon/öroninflammation. JIPPI -.- , så är hemma ifrån skolan/praktiken idag då. Får se om min söta pojkvän hjälper mig i stallet idag, blir ju bara att mocka och fixa påsar eller så kanske mammsen kan ställa upp :)
Jag får helt enkelt se hur det blir men iaf igår red Linnea och det hade gått bra, Sia var pigg men hon höll sig i skinnet iaf skrev hon. 
Varför ska man bli sjuk när man väl börjar komma igång med ridningen igen för!? -.-

Ajah nu ska jag plugga lite och göra läxor tänkte jag :)
 
 

Glömt bort bloggen!

Min vardag  /  0  Kommentarer
Hej ber om ursäkt jag har helt glömt bort att blogga!
Jag var borta ons-fre med skolan och tog terrängfyrhjulingskort och hade prov och massor att plugga till och mamma hade Sia dem dagarna.
Vi var första klassen där alla blev Godkända! Vi är ju bäst asså ;) Jag fick då 29/30 poäng ;)
Glada som tusan var vi alla iaf och sen igår var jag på Reptilmässan i Norrköping.

Mamma, pappa, Adrian, Pojkvännen och sen några vänner till min familj åkte med oxå och ja min skola betalade ju för mig så jag gick in själv. 
Fanns så många ödlor, ormar, amfiber och ja allt möjligt kul. Köpte lite plastväxter, en korkbark och Danne köpte en typ av grotta med en avtagbar botten och sen dekorationsstenar som är ett gömställe med. 
Sen inte bara det så fick jag även med mig lilla Tyra hem på 4år. En Leopardgecko hona asså :)
Hon är av en annan morph en Leopold och Xite :) Så nu finns det lite varierande färger iaf ;)
 
 
Idag är Sia utlånad iaf till Linnea som ville rida ut tillsammans med Emilia på Athena.
Jag själv har ju blivit super förkyld, huvudvärk och febrig så jag är typ sjuk kan man väl säga :(
Sia fick prova sitt nya pannband igår när jag var i stallet, gud så snygg hon blev.
Pannbandet köpte jag av Enreborn Design, klicka HÄR för att komma till fb sidan.
Kostade mig endast 200kr inkl frakten för detta länk pannband, dem har massor av olika modeller på pannband och olika priser. Låt fantasin flöda och har du tur kanske dem kan göra ditt drömpannband :D