Uteritt med några :)

Worrasea  /  0  Kommentarer

Åkte med Sara till hööks tillsammans med nova och felicia, ja kunde inte åka därifrån utan något så blev en ny grimma med ludd och ett grönt grimmskaft till den gröna grimman då de andea börjar bli trasigt. Sen köpte jag med mig ett sötmalmsbett i stl 11,5 som satt helt super på Sia :F hon verkade trivas bra på de oxå så :))
Ska även skaffa ett vanligt tredelat med fasta ringar med. Provade ju bettet idag! (a)
Sia har även slagit upp ett sår precis över ögat oxå, inget ovanligt :)

Red ju ut tillsammans med Sara (medryttare) på Vilja och så Felicia på sin Juli :) Sara vände vid kyrkan och red på fältet ist så jag och Felicia red resten själva :)
Gick jätte bra och sia lyssnade super bra, vi travade och galopperade lite där underlaget tillät de :)
Sia lyssnade super bra!
Red med gjorden idag med stigbyglar som igår. :) väldigt bra att göra när man ej har sadel, men inte bästa att göra lättsits utan man får sitta ner och inte lägga vikten i byglarna. Har dem bara som stöd när de händer saker, så man känner sig "säkrare" eller vad man ska säga :)

Ledsen men schemat fixas imorgon ist, vet ej när min syster ska ha sia och lite men lördag blir de lektion iaf :)

Bild med nya grimman.


Igår, uteritt med folket

Worrasea  /  0  Kommentarer

Igår red jag ut tillsammans med massa från stallet, Emilia på Athena, Zarah lånade Vilja, Annie(medryttare) red Jenka, Carolas medryttare som ja glömt namnet på var med och sen Felicia på Juli.
Vi skrittade bara en sväng runt i en stig i skogen, sen red vi mellan två fält där de är gäggigt men de hade torkat upp lite iaf, dock hatar ju sia vatten och gägga så hon hoppade över gäggan.
Sista delen kom vi till en står vattenpöl med gägga och där fick alla sig ett gott skratt då sia hoppade jämnfota 3meter rakt upp i luften över pölen, ja var ju med på ett hopp men inte 3meter rakt upp! Så jag flög men jag satt kvar! Alla tyckte de var ett under att jag satt kvar då jag red barbacka, hade bara longergjorden med stigbylar som ett stöd lix. Men ja satt kvar och alla skratta! Jag skratta så jag nästan tjöt! XD

Jag satt kvar, vilken balans jag har i vissa lägen :O Haha ;)

Idag ska jag rida ut med några igen fast vet ej hur många vi blir :)
Men blir nog lite trav och så hoppas ja :)
Rider som jag gjorde igår tror jag :)


dressyr på Fältet

Foto time  /  0  Kommentarer
Idag red jag lite dressyr på fältet, min pojkvän var med och fotograferade. Klaga inte på min sits, jag är ingen dressyr ryttare och va svårt att rida med longeringsgjord och stigbyglar ;)
Men Sia var väldigt på och la sig mycket på sidepullet och så men vi höll på och gick tillslut lite lättare men hon går gärna ner lite för långt ibland :/ Måste träna på att hon inte ska gå ner så pass långt men ska prova rida henne på bett och med sadel sen, hon verkar ju som sagt bli väldigt på när man arbetar henne med sidepullet. Men ut funkar sidepullet mycket bättre än bett tycker jag. Får la hoppas jag kan få bettet snart och prova de på henne :) Ska ha ett vanligt 3-delat med fasta ringar på henne men de är stl som gör mig osäker men hoppas på att de passar! :))
 
Kommer några bilder från vårt "halft" bra ridpass. 
Hon fick raca av sig lite med vilket hon tyckte va super kul, några glädje sparkar på de! ;)
Men vi kämpar på för att bli bäst! Dock är inte dressyr vårat ämne utan vi är båda överrens om att hoppning är mycket mycket roligare ;) 
Får se om ja kan få någon som fotar under nästa hopplektion! (AA)

Imorgon har paulina Sia så kommer ej åka dit, hon ska rida en lugn uteritt med sällskap så de är bra :)
Får se om hon kanske vill blogga eller om jag bloggar :))










 

SADEL BESTÄLLD

Övrigt  /  0  Kommentarer
YAAAY!! Nu är min bomlösa sadel beställd!!
JAG ÄR SUUPPER GLAAAAD :D
Hoppas nu Sadeln passar min sket häst ;)
 
 
 

Uteritt med nova

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag red jag ut tillsammans med Nova och hennes häst Totte. :)
Vi travade och skrittade lite, vi red förbi norrgården och vände i slutet av vägen. Red kanske drygt 30-40min eller något.

Sia har antagligen blivit biten i hagen så hon är ett sår vid rumpan vid virveln :(
Såret var inte så "ytligt" utan hade gått igenom skinnet eller hur man ska förklara :)

Imorgon blir de lite dressyr, kanske rider ut och kör dressyr under ritten eller så tar jag fältet, kommer ej bli något allvarligt dressyr pass känner ja, vi får se hur ja gör :)
Funderar på att prova snodd på henne faktiskt och se om de kan hjälpa lite för att få henne böja med halsen och lite :)
Men snodden kommer inte vara spänd utan kommer va utspänd och bara sitta som lite stöd :)
Men har ej bestämt mig än (a)


Vila, Mamma fixar

Worrasea  /  0  Kommentarer

Mamma fixade sia idag, då sia skulle vila och mamma tog vägen förbi, sen skulle de visst fixa gruset idag så mamma stannade och hjälpte till med de så jag lagade mat och sen gick ut och jogga med spike :)
Mamma och pappa kom hem vid typ 20.30. Så de blev lång tid att va barnvakt idag xD

Imorgon ska jag jobba hos pappa från kl 6.00 - 14.30 ungefär och då träffa en som ska köpa några saker av mig.
Sen ska ja till staller och stressa och hinna rida sia! :)

https://cdn1.cdnme.se/4075854/6-3/pic_517992839606ee335c1b55fc.jpg" class="image">


Paddocken

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag red jag Sia i paddocken men hon var inte alls rolig idag :( 
Visst kan bero på att de regna och blåste men hon va typ stressad kändes de som ibland och ville springa fort. Hon va jätte pigg och försökte få henne jobba lite och de gick bra i skritten och så började vi trava gick bra till hom började springa på och jag fick ta tag i henne ja då körde hon upp huvudet så man höll på att skumpa av och då blev de att ja tog tag i tygeln och då körde hon passgång/skritt typ.  (Red i barbacka padden, inte bästa balansen på min häst när hon gör så man flyger åt alla håll) Men iaf sen höll hon på hela tiden, kunde inte ta i henne för då slängde hon upp huvudet och höll på. Sen efter mycket ilska och många nästan avstuds så lyckades jag få henne springa i form i traven och kunde ta i henne. Tror inte hon gillar att arbeta i sidepullet, tror hon trivs bäst att arbeta på bettet faktiskt, hon lyssnar mycket bättre och är mycket mjukare än på sidepullet när man ska arbeta lite. Men ut funkar hon bättre på bettlöst så hoppas snart jag får bettet av Jenny så jag kan prova de på sia :) 

Efter ett typ misslyckat pass och en halft besviken matte, självklart ska Sia försöka fjäska när hon kommer in i stallet! Hon försökte ge mig pussar och se söt ut och lyssna på allt annat i stallet, ex när jag ber henne flytta på sig eller backa. Sen sa jag ge mig en förlåt puss och dutta på läpparna och då fick jag en puss. Sen fick hon gå in i boxen med de ofodrade regntäcket på sig och äta mat! :)
Började ju regna precis innan mamma hämta mig hemme för att köra mig till stallet så hade lite små bråttom att mocka och slänga in Sia då hon stod utan täcke ute! Imorgon blir de täcke för damen då hon ska vila, kanske går en sväng med henne men om de börjar regna är de säkrast med täcke!! :)

Sry för att jag är halvdålig på att uppdatera på rätt dagar och uppdaterar sent men blogg.se appen funkar inte! :(
Så kan lix inte blogga från telefonen, därför de är mycket gamla bilder. Orkar inte ladda över kort! xD
 

Vill ha!

 /  0  Kommentarer
Denna veckas vill ha! :)
Har satt ihop ett typ kollage eller vad man ska säga :)
Jag skulle kunna sitta och göra många vill ha! xD
Vill lix ha allt! (AA) 

Idag har jag funderat på att rensa bland mina schabrak och se vad jag ska ha kvar och inte :)
Ska försöka fotografera sakerna och ev byta dem mot annat :D


Longering

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag longerade jag Sia istället för att rida ut. Blåste så dant och klockan sprang iväg :)
Men ja började med att släppa henne i paddocken så hon fick spritta av sig lite och så travade hon lite med sen satte jag på longerings linan och började skritta några varv sen travade vi några varv. När jag började tycka att jag blev lite "snurrig" så bytte jag varv och började i skritt och sedan några varv i trav igen, sedan satte jag på gummisnodden i gjorden på sidorna. Sen började jag med skritt och sedan fick hon trava igen tills jag tyckte de var lagom i de varvet, sen bytte jag varv igen och gjorde samma sak, hon var duktig och böjde sig lite men inte så hon arbetade så mycket med ryggen utan de gjorde hon bara ibland, sen provade jag att färsta snodden undermagen på henne och då blev de först obehagligt tyckte hon så vi gick ett ex antal varv i skritt tills de kändes behagligt för henne och då började vi trava och hon gick jätte snyggt emellan åt. Vi bytte även varv så hon inte blev yr. Sen när hon arbetat och lyssnat så bra så släppte jag henne och lät henne springa löst, hon fick galoppera lite och trava av sig och sträcka på halsen :) 
Sen tog jag in henne och bytte till grimma för att sedan "skritta" av ner till spåret och tillbaka. Sen fick hon gå ut utan täcke vilket hon tyckte var skönt! Hon såg rätt så nöjd ut så nu hoppas jag vädret ska vara bra imorgon!
Påtal om vädret så börja de precis på tv när jag skrev att jag hoppades på bra väder! Ser ut som de ska vara soligt men lite blåsigt :) (Då behöver jag inte va orolig!)

I vilket fall så var sia duktig idag och imorgon blir de lite lydnads träning i paddocken barbacka, hoppas hon är på hugget, blir nog att rida henne på sidepullet och träna. Hoppas Jenny kan komma med de tre-delade bettet så jag kan prova de på Sia! Hoppas ju på att de ska passa!! :D

Som ni ser på första bilden där hon tyckte snodden va obehaglig i början sen blev de bättre som ni ser! :)
(Kolla lite på ryggen ;))





En liten redigerad bild som jag tyckte blev jäkligt snyggt! :D
 

Igår, hoppning för instruktör

Worrasea  /  0  Kommentarer
Igår red ju jag sia för instuktören Mariah som vi har i stallet :)
Jag red tillsammans med de andra varmblodet Athena och hennes ägare Emilia. Gick jätte tyckte jag, dock va sia lite väl på hugget och var över pigg. Hon verkligen "drog" fram och man fick hålla i hennes som fasen! Blev lite kamp med henne typ som tränaren sa men annars tyckte hon de va snyggt. Sia hade en fin hoppteknik sa hon och jag hade väldigt bra hand på henne, de gillade hon. Sia körde väldigt mycket rygg på träningen kan jag säga och de tyckte Mariah om, Sia var en häst i hennes smak ;) 
Kan tillägga att jag red Sia på sidepullet och hon va som sagt väldigt pigg och jag vet ju att hon blir het och så när de gäller att hoppa då hon älskar de! Så tror de är bättre att jag har henne på bett när jag ska hoppa tror jag då hon lyssnar lite bättre då, och sen rider ut på sidepullet då hon trivs bra på de men blir för het i hoppningen :)
Än så kommer jag ha kvar hacket för Paulinas skull då hon ej känner sig säker med sidepullet och jag vill inte att hon rids ut med bett, bättre att hon får gå utan bett när hon rids ut då hon funkar bättre på de ut :) 
 
På tal om träningen igen då så körde vi 4 hinder på rak för första gången, hindren stod i en "liten" fyrkant som vi fick hoppa, och sia var så het att hon skulle springa iväg i full galopp efter hindren trots att hon hade typ sölig trav mot hindren :) Sia var jätte duktig och Mariah tyckte definitivt att Sia skulle vara med på vår pay and jump, hon bör klara det med lite jobb och kontroll träning :)
Ska börja träna mer på lydnad, att hon ska stanna när jag ber henne och sakta av när jag ber henne och öka när jag ber henne osv :) Hon vill inte lyssna till 100% när hon är så het så de behövs träna plus att hon ej vill stå still! 
 
Bild från när vi stod i Milltorp och de är första gången Sia hoppar med ryttare :)
 
 

Film från första gången sia hoppar med ryttare :) 

Vecka 17

 /  0  Kommentarer
Måndag - Hoppning för instruktör
Tisdag - Lugn uteritt
Onsdag - Longera, rida paddock/hage
Torsdag - Vila
Fredag - Uteritt
Lördag - Dressyr
Söndag - Vila
 
Denna vecka kan ändras lite då jag har klämt min ischias nerv och har nationella i Svenska Tisdag och Torsdag :)
Men tanken är att hon bara ska vila 2 dagar! :) 
Blir en lugn vecka för Sia, passen kommer ej vara några hårda pass utan bara lite bandat :)
 
Skönt nu när snön är borta och paddocken går att rida i och de inte är halt på vägarna längre!

Lördag-söndag

Worrasea  /  0  Kommentarer
Förlåt för att jag inte bloggade igår men min pojkvän firades och hade de lite stressigt!! :(
 
Lördag
Ja igår så var vi lite stressade så för att inte stressa runt Sia så fixa mamma boxen, maten och vattnet medans jag fixade med Sia, jag släppte henne i paddocken och stod i mitten med mitt spö så hon sprang. Hon sprang i full fart runt i paddocken och sen slängde sig runt och sprang andra hållet och lite :) Sen när hon sprungit av sig lite och så i kanske 10 min, sen fick hon gå av sig lite medans jag plockade upp lite bajs efter henne och hon gick troget vid min sida. Sedan tog jag henne till baksidan av stallet där vi brukar sola och släppte henne innan för vår lilla fyrakant, lite svårt att förklara när man inte varit i stallet men hon betade iaf i denna fyrkant medans jag solade. Sia var så nöjd när hon fick gå och beta där i mer än 20min :)
Sen släpptes hon ut i hagen utan täcke och var jätte nöjd :)
 
 
Söndag
Åkte till stallet vid halv 12 när min pojkväns pappa körde mig till stallet för att vi skulle ha mockdag/städdag så vid kl 12.00, så jag hann mocka åt sia innan vi skulle vi börja, vi höll på fram till 16.00 drygt då årsmötet började och sen hade vi ett litet stallmöte efter. Sen gjorde jag i ordning resten till Sia efter mötena och de, Sia fick stå då jag antagligen klämt min ischiasnerv lite. Benet domnade bort under mötet typ och känns som någon kör i knivar i höger stjärt på mig så jag lät henne stå och hoppas jag är bättre imorgon till hoppträningen på kvällen :)
Nu har Sia täcke på sig då de ev kan börja regna i morgon, hoppar lite fram och tillbaka på prognosen så hon fick på sig ofodrat regntäcke :) 
 
Bild från i Lördags när hon betade i fyrkanten :)
 
 
 

Lite dressyr

Worrasea  /  2  Kommentarer

Idag körde jag lite dressyr med sia i paddocken :)
Hon gick på tygeln i både skritt och trav. Hon va duktig bara lite pigg och ville gärna springa på så man höll på att flyga av, rider henne med barbackapaden nu och rider med sadeln väldigt sparsamt.

Hon gick så fint i traven och lugnt så då fick hon beröm och vi galopperade som liten belöning för de är super kul tycker hon :)
Vi höll ju dock lagom galopp, hon ville helst springa i full fart men de funkar inte riktigt i paddocken med matte på ryggen :)
Gick stadigare i vänster galopp än höger galopp men hon va duktig ändå och lyssnade :)

Spike var med i stallet idag och han fick åka buss, skötte sig super bra min ängel :)

Mina två underbara änglar<33


Vill ha!

 /  1  Kommentarer
Vad jag vill ha i blått :D
 
Kläder till blå outfits!

 



Schabrak till blå outfits!






Lindor till blå outfits!






Extra linda jag vill ha till mitt vita Agria schabrak (A)
 





Min dröm sadel till Sia! 
Bömlös allround sadel från: http://saddleoutlet.se/

 

Vila, mamma fixar

Worrasea  /  1  Kommentarer

Idag ska ju sia vila så då kunde mamma lika gärna fixa henne när hon har vägarna förbi från praktiken :)
Så har inte så mycket att skriva om mer än att jag har funderat på att göra något inlägg ibland på saker jag skulle vilja ha till sia och mig själv bara för skojs skull :)
Bjuder på några bilder på min hund, en ful ful bild på min lilla Spike som är 1år, blandras mellan papillon/ dvärg pudel/ bichon frise :)


Paulina, uteritt

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag så red paulina ut på sia ensam en sväng, de skrittade tydligen bara så sia fjanta och vägrade gå ibland och sparkade. Så de skritta bara.

Mamma och jag fixade i ordning hagen. Vi mockade och tog upp all spill halm så gott de gick pga vinden. Storma typ så allt blåste iväg ist.

Spiken va med i stallet idag och sprang omkring med mig. ( min lilla hund )

Malin tog av sia sitt täcke i förmiddags åt mig då de va varmt fast de blåste, sia verkade nöjd iaf :)
Men nu har hon sitt ofodrade regntäcke på sig igen och bogskyddet :)


Väl anpassat bett

Tips  /  0  Kommentarer
Sitter verkligen ditt bett så bra som du tror? 
Många hästar rids på för stora bett, vilket kan ge hästen skador och obehag.
Ett förstort bett ger även dubbla singnaler och de gör att hästen blir förvirrad.
 
Jag hittade en blogg om en tjej som heter Elvira och har skrivit ett inlägg om hur man kan ge hästen ett rätt anpassat bett, hon lärde sig detta hos en hästtandläkare och försöker berätta så gått hon kan och vad hon lärde sig. 
Väldigt bra information tycker jag, man lär sig en hel del vilket jag tycker är viktigt att man gör när man är hästägare. Man kan ju aldrig lära sig förmycket om hästar, finns alltid nya saker att lära om man bara vill! 
 
Är ditt bett verkligen rätt i stl? 
Läs detta inlägg för att ta red på hur du gör och hur bettet ska sitta! :)
Anpassa ditt bett
 
Det gröna visar ett väl anpassat bett,
Den översta röda visar ett förstort bett, när de ligger orört och den under visar hur de ligger när man tar i tygeln/kortar tygeln.

Hoppning

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag så hoppade jag Sia lite i min hemmagjorde barbackapad och min sidepull :)
Sia var jätte duktig dock lite pigg och hoppade mega hopp över hindren ibland. Men höll man in henne massa innan hindren så hon typ trava söligt så hoppade hon lagom högt.
Vi värmde upp på 20-30cm och sen körde vi även ett 50cm hinder några få gånger. Provade köra dem på rad och de gick ganska bra, de ena stod längst långsidan och den andra stod i mitten så man tog snett igenom mot de :)
Vi körde även galopp och först rusa hon iväg i galopp sen blev hon mycket lugnare och kunna ta en lugn galopp och även springa mot hindren :)
Super tjejen min!! :D

På måndag ska jag rida för tränare, jag och emilia ska ha hoppträning tillsammans på våra fina travare :)
Jippi, får se hur de går och om någon vill fota :)



Paulina, paddocken

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag red Paulina på Sia. Hon red lite i paddocken.
Sia var duktig och paulina fick henne att gå på tygeln lite och sen fick hon skutta lite på Sia oxå. Såg ganska bra ut, men hade sett bättre ut om hon haft sadel ;)
Bjuder på några bilder från idag, paulina red henne dessutom på bettet :)

Letar efter en sadel med 4 fingrar bred kanal, ska vara för häst med högmanke och rak rygg, 17" wide(32) bom :)
Svart allround sadel! :)


vecka 16

Worrasea  /  0  Kommentarer
Måndag - Paulina, hagen/paddocken
Tisdag - Hoppa, markarbete
Onsdag - Paulina rida ut
Torsdag - Vila
Fredag - longera
Lördag - uteritt, dressyr
Söndag - vila
 
Hoppas schemat håller :)
 

Igår, uteritt med Nova

Worrasea  /  0  Kommentarer

Ja igår så pratade jag med Nova i stallet, hon är ny i stallet och äger hästen Totte som han kallas.
Vi bestämde att vi kunde rida ut tillsammans så vi red iväg och vi pratade om allt möjligt :) väldigt trevligt faktiskt. Sia och totte gick precis bredvid varandra och sia brydde sig inte så mycket :D
Det blev så att vi varierade att rida först ibland då hästarna "gick" så :) Vi red drygt 1h tror ja men vi skrittade mest då underlaget är kast, så mycket gägga och skit. Vi travade väl två gånger lite längre streckor som gick :)
Väldigt duktiga var dem :'D

Red sia på sidepullet och hon lyssnade kanon bra! :D
Vilken underbar häst jag har!! :D

Bild på mig rida i min "barbacka pad" ;)


vila, promenad

Worrasea  /  0  Kommentarer
Började med att mocka hennes skitiga box, idag var de väldigt lortigt i boxen, väldigt lortigt! Sen iaf fixade jag hennes insläpps mat och sedan fixade jag kraften och hösilaget :)
Jag kom på att Sia fyllde 10år igår så hon blev lite "firad" med go saker! :D Hon fick en frukt sallad med äpple och morötter och lite kraft med äpplesmak. Hon tyckte de var suuuuper gott!! Sedan gick vi en liten promenad ner till tågrälsen och tillbaka, hon fick smaka lite gräs på vägen och hon var så mysig :D Kratsade hovarna och kolla igenom henne sen fick hon gå ut i hagen igen och matte kunde åka hem :)
 
Imorgon ska jag rida ut har jag tänkt, blir nog med antingen bett eller så provar jag sidepullet igen, har ej bestämt mig riktigt :)
Ska prova att rida med min nya hemmagjorda barbacka pad och kanske sätta på longergorden över så jag får stigbyglar och slipper använda sadeln, om jag ej ska prova lindas sadel igen :)

(Bilder från 26 Februari) 
 

igår, uteritt ensam

Worrasea  /  0  Kommentarer
Igår blev de ej som planerat pga vädret (regn), paddocken va hemsk och kunde ej rida i hagen då insläppet ej varit. Så skulle prova fältet men de va så himla blött och Sia ville inte riktigt och kände att underlaget va hemskt så bestämde mig för att rida ut en kortis ensam på henne. Eftersom jag provade Sidepullet på henne med så kändes de lite tänk om hon drar iväg eller att hon ej lyssnar men hon lyssnade skit bra! Blev verkligen ett prov på hur bra sidepullet funka på henne. Vi red ner till Norrgården och vände och de blåste och regnade och allt var småläskigt tyckte hon så de testade sidepullet till 100 xD 
Eftersom de är så gäggit längst vägen tillbaka så valde jag att ta "stora" vägen hem ist. Men de va ju typ väldigt mycket trafik så blev ännu mer test på Sidepullet. Men hon var super duktig! Lite uppspelt och pigg, kan förstå de då de regnade (A) 
När vi kom tillbaka såg jag att sia var lite snorig så satte på henne ett tjockare täcke istället för de fodrade regntäcket :)
Hon stod och skakade lite när jag hämta henne men de var bara för att halsen var blöt, hon va lagom varm om kroppen tyckte jag :)

 


Min lillebror Adrian fyllde 7år igår med! :D
Grattis, grattis! ;D
Jag gjorde en fin tiger kladdkaka till honom fast med en "boll" i mitten ist :)

 
 
 

Vila, mamma fixar

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag så skulle Sia vila och då kunde mamma lika gärna fixa Sia när hon hade vägarna förbi. :)
Imorgon ska jag prova rida Sia på Sidepullet! Hoppas att syrran eller mamma min kan följa med och fota :)
Hoppas hålen jag gjort räcker, så jag slipper göra ännu fler hål! :(
Min häst har visst ganska litet huvud ändå för att va stor häst! Hon har lix cob/full i allt, de är så irriterande! 
Träns måste hon ha i full, men har man otur är sidostyckena för långa, mitt pullarträns fick jag göra fler hål i nosgrimman, den skulle hon tydligen ha cob i, benskydd cob, grimma full, täcken 145, tyglar full, hack full, bogskydd cob, brösta cob (min är i full men har gjort massa extra hål)!
Asså ja de är en hel vetenskap att komma ihåg vad hon ska ha i vad och gissa ut de ! :O
 
Men men jag lär mig väl snart! ;) 
 
Men iaf imorgon blir de lite dressyr, hoppas på att även kunna köra lite galopp :)
 
(gammal bild på sia, när såret fanns i pannan och hon stog i ett privat stall i Milltorp)

Tips, passar din sadel?

Tips  /  0  Kommentarer
Måste bara tipsa om denna "sida", de är nio steg att följa för att veta att din sadel passar just din häst. Mycket lärorikt! Satt själv och kollade igenom alla 9 stegen och imorgon ska ja själv "prova" dem på min egna sadel och se om den verkligen sitter bra, då jag ej hittat några tryckpunkter på schabraken och så när vi testa den. Men har börjat orora mig för att den är lite trång vid manken fast de är en cutback på den. Så ska testa knepen i morgon!
Tycker ni att alla ska gå in och kolla denna länk om hur du ska veta om sadeln passar just din häst!
Jag lärde mig väldigt mycket av dessa 9 stegen fast personen pratar på engelska så förstår man när han visar! :D
 
Så för din egna och för din häst skull kolla denna länk!
Klicka här: Passar din sadel?

Paulina red på fältet

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag har paulina ridit, kan ej berätta hur de gått mer än vad paulina sagt då jag inte mår så bra och låg hemma i soffan medans mamma och paulina va stallet.

Paulina verkade ganska så nöjd, sia hade skött sig och hon hade gått lite på tygeln och sen skulle de springa över pinnarna och då hade sia hoppat :)
Paulina verkar ändå taggad över att få rida sia lite nu när hon är snällare :)

Imorgon ska sia vila och får se om ja åker eller hur vi gör. :)


Igår, Uteritt

Worrasea  /  1  Kommentarer

Igår red jag ut med paulina på athena :)
Vi skrittade ut en liten sväng, tog två längder med trav. Sia var jätte duktig och athena verkade ganska så lugn hon med :)
Red sia på hacket igår istället för bett då hon har ett skav på ena sidan. Har tänkt prova rida henne på sidepullet på ev fredag om de går som planerat :)

Har gjort klart min hemma gjorda barbackapad nu och jag prov red i den igår :D
Den va jätte skön att sitta i och sia verkade gansla nöjd med :)
Men måste göra lite mer hål så man kan spänna gjorden bättre :)

Och sen har sia fått sitt bogskydd nu! :D
Tog på sia täcket igår som tur va då det snöar ute :((


Hoppnig :D

Worrasea  /  0  Kommentarer
Idag så skulle jag prova hoppa på sia tillsammans med Ida på Herkules, Emilia på Athena, Paulina på Askur och Zarah på Jenka :D
Gick jäkligt bra faktiskt Sia var lite velig fram mot hindren i början sedan sprang hon bara på! :D 
Hon va sååå himla dukitig, men hon blev väldigt het emot hindren, hon var pigg men ändå lugn så är riktigt nöjd! Jag och Emilia har pratat om att kanske ha en hoppdag i veckan nu ungefär så vi kan träna inför vår clear round och bara träna på att hoppa och så :D
Men iaf kommer en film på när jag och sia tar ett hinder på hela 80cm för första gången tillsammans!! :D
Sååå stooolt över min tjej fast min stil är hemsk och hennes snygg hopp xD Men hon hade finare stil på de andra hindren och gången innan men men :D Hon är sååå dukitg ändå!! :D 
Vi kommer gå långt tillsammans!! :D
 
(matte inte riktigt med i hoppet och sia kör "snygg" stilen, bilderna är tagna från filmen)
 
 
 
 
Känner att jag även måste berätta en tråkig sak som jag ej skrivit om än..
Vår lilla stall katt Zimba har dött, han blev inte ens runt året. Han hittades mellan hästhage och tågrälsen så vi vet ej vad som hänt, men såg ut som inre skador då de rann blod från nos och munn.. Glad att jag inte hitta honom då jag fått panik, blir ledsen av att skriva detta :(( 
Tiger blev väldigt deprimerad och bara låg i sängen så vi beslöt oss för att hämta en ny kisse vän till Tiger.

Igår kväll åkte Ida och Zarah och hämtade lillfindus, och Tiger blev genast mycket gladare och de kom jätte bra överens så nu håller vi på att vänjer lillfindus med oss i stallet och allt ljud som blir och så :) 
Han kommer nog passa in bra i vårat lilla gäng :D

vecka 15

 /  0  Kommentarer
Vi använder hage 3 i stallet till paddock just nu då vår paddock ej är upptinad. 
Våra hagar är ju hälften grus och hälftet "gräs/lera" så vi använder såklart grusdelen, plus att hagen är större en paddocken vilket är ett plus för oss med hästar som behöver plats :)
 
Måndag - hoppning
Tisdag - lugn uteritt i skritt/trav
Onsdag - Paulina rida ut lugnt, jag går bredvid eller lånar häst
Torsdag - Vila
Fredag - "dressyr" på fältet/hagen
Lördag - promenad/ longera/ vila
Söndag - uteritt
 

Fältet, skutta i hagen

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag hade ju felicia mockat åt mig så slapp de :D (tackar!!)
Så ja fixa mat och de och sen red ja till fältet på sia och skritta och travade lite, sen såg ja att de satte upp hinder i hage 3 och skulle hoppa så jag red hem och fixa och fråga om ja fick ta några skutt på sia.
Vi tog ett par stycken men ville ej köra för mycket då vi ridit en stund på fältet innan :)

Hon tyckte de va super kul!
Vi hoppade 40-50cm och hon flög över :F
Ida, zarah och emilia fråga om ja ville va med imorgon och hoppa och de vill jag, träna lite till i vår så vi kan köra några clear rounder :D

Men sia hade fått lite skav på ena sidan av bettet så ska åka till hööks och köpa bett skivor :) hatar rörliga ringar, kan ej gå upp en stl då de blir förstort!! :(
Så ska prova med bett skivor och se om de hjälper :)

Får se om någon kan filma eller fota ett skutt imorgon :F
Får se om ja vågar höja upp hundren (a)
Känner mig lite så feg, hihi xD

Provade att sätta på sidepullet men måste göra fler hål då de sitter förlångt ner :)


Ida fixar sia

Worrasea  /  0  Kommentarer

Eftersom jag är i husvagnen i helgen så har snälla ida (herkules ägare) fixat Sia åt mig.:)

Tack så mycket för det!

Imorgon ska jag rida sia och paulina ska ev med :D


Fältet med sara på vilja

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag red jag på fältet med sara och hennes medryttarhäst Vilja :)

Gick ganska bra men hon blev lite het efter hon fick ta ett skutt över en pinne och sedan galoppera så blev hon het och bara ville springa men fick henne tillslut att trava och gå i form och då fick hon mycket beröm och så fick hon tygeln och vi skrittade av :)

Red ju i nya pullartränset på henne, hon blev super snygg i sitt träns! Men hade de 3-delade bettet, kommer rida henne på de bettet ett bra tag nu så hon vänjer sig vid att ridas på bett och så ox. Vill kunna rida henne på så svagt bett som möjligt men hon gillar ju ej raka bett så blev ett 3-delat och har planer på att prova nova bett då jag folk säger att många hästar gillar nova fast de ej gillar raka bett då nova är så mjukt :)
Hoppas sia skulle tycker om nova bett med så jag har de att rida på med! :D

Har hittat ett billigt som jag ev ska köpa, beror på skick och så ;)


Uteritt med Malin på Askur

Worrasea  /  0  Kommentarer

Började med att mocka när jag kom till stallet och när jag skulle tömma kärran såg jag att min ängel låg ner i hagen så jag bara va tvungen att gå ut och fota henne, när hon såg mig börja hon sträcka på sig men då gick jag in och satte mig hos henne och då låg hon kvar sen satte hon fram hoven och visade att hon ville resa sig upp så då flytta jag på mig och då reste hon sig upp och kom fram till mig så glatt :)

Jag gick in och fixade maten och sedan tog jag in Sia för att borsta och stretcha medans malin tog in askur och borstade.
Sen sadla vi på och fixade allt och red iväg. Vi red över gärnvägen och runt, när vi stod vid kyrkan och vägen såg vi tåget komma och de började tuta innan den åkte över bron och tutade jäätte länge, både malin och jag bara varför tuta den och sen såg vi att den hade saktat ner och nästan stanna men vi tänkte inte mer på de utan red hemåt igen. Sen när vi kom vid till en korsning vi skulle få över så kommer brandbilen i fullfart men saktar in vid oss, vi går ner i diket och den gasade på med blåljusen på. Sen när vi svängt in på grusvägen ser vi en ambulans med syrener och blåljusen på, och då började vi fundera på vad som hänt. sen slog de mig, tåget!
Men sen hade vi lite olika tankar och strax efter kom en till ambulans och en polisbil. När vi stod i stallet kom 2st polisbilar i fullfart förbi stallet och sen ytligare en till ambulans. Vi sa då att de måste hänt något rejält där borta, hoppas ingen blivit påkörd nu, annars är de väl någon som tagit livet av sig.

Sen kom mamma och då fråga ja henne och då läste hon på corren att någon blivit påkörd av tåget, platsen vi såg tåget tuta och bromsa.
Så äckligt att man varit "vittne" till de som hände fast man aldrig såg personen bli påkörd!
Tryck här för att läsa artikeln på Corren.


Men iaf sia var jätte duktig, så stolt över henne. Hon gick och lyssnade jätte bra på de nya gummi tredelade bettet :D

Men hon tyckte väl de va konstigt att få bett i munnen igen men hon stack inte ifrån mig fast hon blev rejält rädd :D
Så nu har jag ett bett att variera med, jippi!!! :)

Imorgon ska jag hämta mitt nya pullarträns och sidepull :D
Sen har jag alla mina "nya" saker!! ;)
Får se om de kommer upp bilder imorgon på sia i nya tränsen :D


schemat för vecka 14

 /  0  Kommentarer
Måndag - Vila, gick bara lite
Tisdag - Paulina skritta lite barbacka i paddocken isf för promenad, hovis kom
Onsdag - Red på fältet lite lugnt ca 30min
Torsdag - Uteritt med Malin på Askur.
Fredag - Ev fältet, vila
Lördag - Vila, Ida fixar henne
Söndag - Rida ut 
 
 
Sia har gått utan täcke sen i Tisdags och gud vad hon tycker de är skönt i solen :D
(bild tagen för ett bra tag sedan)
 
 

Fältet, + casper

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag red jag sia på fältet, vi provade en sadel av en i stallet.
Så vi travade och skrittade lite på fältet, även sprang över några pinnar men sia ville gärna hoppa över dem, då blev hon lite het men annars inget mer, hon travade och var normal men bara lite pigg :)
Stolt mamma! :D

Adrian fick även skritta lite på sia, bara på stallplanen två varv typ, lite avskrittning ;))

Sen red jag aldrig casper för han hade tappat brodd på bakbenet och hitta ingen i rätt stl och malin (ägaren) kunde inte svara så då lät ja honom stå :)
Vill ju inte rida när de blir ojämnt för lillkillen :) 


Paulina skritta Sia/ hovis kom

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag så borstade paulina och amanda av sia väldigt bra, de borsta bort päls medans jag mockade.
Sedan fråga ja putte om hon ville rida, bara skritta sia lite i paddocken barbacka och de ville hon. Gick sket bra, sia va så lugn och cool men hon jävlades lite när paulina körde en sak från häst säkerkursen vi gått där man ska stanna över en bom. Då börja sia jävlas och tog så stora kliv att hon va tvungen att gå över bommen med bakbenen oxå ;)
Men annars gick de bra, sen medans dem borstade av och fixa så gjorde jag maten, vatten och halmen :)
Sen gick paulina och amanda när ja hade sista påsen kvar eftersom dem skulle hem till amanda och ja hem till oss :)


Har precis kommit hem efter att hovslagaren varit här och tagit av sia skorna, nu går hon barfota igen istället :)
Så min snälla hovis Leffan tryckte in sia i sitt över bokade schema :D
Super tack till de!!

Imorgon har jag två hästar, har sia och lilla casper :)
Så ska rida sia och så ska jag rida casper så får se hur de går, kommer upp imorgon på bloggen :D


1 April

Foto time  /  0  Kommentarer
Lite typ kropps bilder, lite svårt att fota själv men försöker fota ryggen så man kan se skillnads bilder sen när hon fått upp muskler och så :)
Mannen ser halvrolig ut men är ej klar med den, ska klippas till lite bättre imorgon! :)
(Fint att den blåst upp så konstigt men den blev lite kortare än jag tänkt)
Ska försöka fixa bättre bild imorgon på manen :)
 

Tips, hemsida

Tips  /  0  Kommentarer
Vill tipsa om denna hemsida:
Hästkartan.se  hästtips!
 
På denna hemsida kan du hitta bra tips och mycket bra information.
Har själv varit inne på denna sida flertal gånger och läst om allt möjligt! :D
 
Väldigt bra hemsida! :D
 

Vecka 14, vila

Worrasea  /  0  Kommentarer
Vet inte hur veckans schema ser ut då jag ej vet när hovslagaren kommer! 
Vi har nu bestämt att enbart värka hovarna, alltså ta bort skorna helt nu. Snart är ändå snön borta och känns onödigt att då sätta på skor för att sedan ta bort dem om några veckor! :/
Inte kul att betala 1200kr för att sedan ta bort skorna några veckor senare när snön är borta. Hon ska ju lix gå barfota, har enbart skor på vinter när de är halt! :)
 Skriver ett schema såfort hovis kommer! 
Tills dess får hon tyvärr stå ev lite mindre promenader och sånt då hon inte kan stå helt! 
 
Dagens pass! 
Idag så fick ju Sia vila, eller typ iaf vi gick runt lite på stallplanen och utanför paddocken så hon fick röra sig lite. Plus att jag fixade frisyren på henne idag, blev någolunda iaf. Sen smörjade jag in hovarna i olja och stretchade lite med hals och nacke. Hon är inte öm i ryggen längre så nu känns de bättre, hoppas jag kan rida henne snart. Påtal om de så ringde jag hovis idag och han skulle ringa ikväll när han kom hem så skulle han försöka hitta en tid som han kunde klämma in Sia.
Lägger upp lite enskilda bilder från idag snart på bloggen. 
 
 
Nu är det bestämt!
Nu är det bestämt, vi har sagt upp vår stallplats i Hjulsbro. Vi kommer flytta till ett stall som ligger strax utanför Ekenäs slott som Ida som har Herkules kommer hyra, vi kommer alltså flytta med en i stallet.
I nya stallet finns det: 6 boxplatser, fina hagar, ridhus, paddock och man slipper tåget och all trafik. 
Vet ej hur många ridvägar de finns men man får väl utforska lite och man kan ju följa grusvägen förbi stallet och upp i skogen antar jag :) 
Blir säger jäkligt bra, men de dåliga är ju då att man får sämre bussförbindelse och får väl rida mer själv och va i stallet ensam men de är ju lite så nu med. Men vet ju ej vad de blir för mer folk i stallet än, just nu är de nog bara jag och Ida till en början :)

 
 
 
 

Igår?, vila

Worrasea  /  0  Kommentarer

Antar att jag ska skriva igår då kl är efter 00.00. Så är väl en ny dag nu?

I vilket fall fick Sia stå, nya hästen/valacken kom idag och först blev de en jävla smäll när de hälsade och sedan blev sia kär typ och börja illbrunsta.

Sen tig jag ut sia på stallplan för att gå några varv, då blev nya hästen/valacken väldigt upprörd, han gick omkring i cirklar och skrek massa efter sia. Sen när sia kom in brunsta och pep lite och valacken blev lugn igen !

Min tjej är en killmagnet märker jag!
Hoppas hovis kan i veckan!!
Sia får ju stå tills hovis kommer.. ;(