HorseGang with Karro

Worrasea  /  0  Kommentarer
http://horsegang.blogg.se

Fältet med Karro

Worrasea  /  0  Kommentarer


Idag hade jag morgonfodringenså blev att gå upp tidigt, var i stallet vid ca halv 7 och började då fodra och täcka hästarna som skulle ut. Medans jag väntade på att Karro skulle komma vid halv 9 ungefär så ändrade jag lite bland tränsen, satt på hacket på mitt Tekna träns och det tredelade med rörligaringar på mitt westernträns istället. 
 
Jag satte mig en stund i boxen med Sia och myste och sedan blev fick jag en ide, då min kära häst sprider ut allt sitt hö i hela boxen och ja det ser ut som en bombnedslag så tänkte jag "nu ska jag stor mocka ut allt gammalt spån med hö, lägga in nytt och sätta in en bölja som höhäck i ett hörn istället". 
Så jag tog ut Sia i gången och satte igång med att mocka, jag lämnade lite spån kvar i botten som inte var så blandat med hö endast så hon hade något att stå på när Karro kom och vi skulle ta ut hästarna. Iaf sedan när hästarna var ute så la jag in två nya spånbalar och medans Karro mockade sin box. Sia hade inget tålamod utan stod och slängde på huvudet och höll på i gången -.-
Sen när allt var på plats kom Danne och det var dags att rida :)

Vi red till fältet och tränade lite medans Danne fotograferade oss två medans vi red, jag tränade lite galopp idag men Sia var hemskt stark och lyssnade dåligt men i slutet lyssnade hon bättre på volten. Traven gick jätte bra och hon gick jätte lugnt och fint, dock lutar marken på vissa ställen och då gick det lite fortare och hon tippade lite framåt men annars gick det bra. 
I slutet skulle Danne filma när vi galopperade längst med fältet men båda hästarna taggade till och Sia nästintill stack, hon blev stenhård och gick inte sakta av. Jag trodde vi skulle slå omkull när det var dags att svänga och hon hade fel galopp och det gick så jävla fort men till slut fick jag stopp på henne men jävlar vad dem taggade och Acke drog med på med Karro och ville inte heller bromsa xD
Men jaja, Sia måste träna sin galopp och det gör hon genom att använda den :)

Bjuder på lite bilder på mig och Sia :)
 
Länge sedan vi red i hacket, har ridit mycket på bett senaste tiden eller i sidepull liknade när vi skrittat bara, men nu satte jag dit hacket igen och ska försöka rida mer i det så hon lugnar ner sig lite och inte drar så mycket :)
Hon blir gärna lite tung på hacket när man rider "dressyr" även om man har långa tyglar som jag försökte, men som ni ser på bilderna åker bara huvudet ner då istället, hon blir likadan i sidepull eller ja bettlösa överhuvudtaget så vi får väl se, hon är ju fortfarande inte helt helt igång och uppmusklad än :)

Medryttaren

Worrasea  /  0  Kommentarer
Min medryttare red ut barbacka igår på Sia, dem red i ca 1h och skrittade mest. Dem travade någon länga men inte så mycket utan tog det lugnt. Det hade gått bra och Sia var glad :)

 

Galoppträning i snön

Worrasea  /  0  Kommentarer
 
Igår red jag och karro ut ihop till fältet som vi kallar det, vi tänkte pulsa lite snö och springa av hästarna lite då dem vilat lite nu vintertid pga ishalkan så knappast broddarna hjälpt! :/
Men iaf jag värmde upp på en volt med trav och skritt, lite form arbete och sedan tränade vi mest galoppen i snön. Då Sia inte riktigt har musklerna och det längre pga vilan i somras och efter skadan under förra vintern så hann vi ju aldrig igång igen så nu får vi börja lite får början igen typ... TYVÄRR!!!! 

Så hon var AS jobbig att galoppera på, sprang in i galoppen och väl i galopp så blev hon stenhård i mun, svår att styra och det gick alldeles för fort. (Trodde vi skulle gå omkull ett ex antal gånger!!) Vi galopperade flera stycken varv i både höger - och vänstervarv innan man lyckades få stopp på henne, som sagt stenhård och pigg....men efter tredje-fjärde fattningen i båda varv så var Sia ganska så trött och sprang på i början men sedan efter kanske ett varv blev det helt plötsligt en ganska okej snabb galopp som jag fick försöka hålla igång henne i, kändes att det var riktigt jobbigt för henne men ja i slutet kunde jag tom ge henne lite tygel och fick driva lite för att hon skulle hålla igång och sedan avbröt hon till trav och då avslutade vi :)
Så då var hon trött och förmodligen ganska så slut så vi tog en liten omväg påvägen hem till stallet för att dem skulle få skritta av sig ordentligt.
Men jag är nöjd med gårdagens insats trotts hennes dumheter med att bli så jävla stark/hård och bara dra men det jobbar vi på att få bort iaf! :)
Hon var ju grym sommaren vi tävlade i hoppning, då fatta hon galoppen nästintill direkt så det är målet, att få tillbaka hästen hon var då! :)



Idag red medryttaren Sia så vet inte vad dem gjort än men hon ska ju rida ut på Sia åt mig så hon red nog ut en sväng i främst skritt och någon trav, så hon får sträcka ut benen lite och ta det lugnt :)
Planerna för imorgon är att rida med Karro på fältet igen, fortsätta träna galopp osv i snön medans det finns kvar! :) Jag har morgonfodringen och karro har utsläpp så vi båda är ju där tidigt, får se om jag kanske kan övertala min pojkvän att komma och fota lite när vi rider men tror faktiskt inte han vill/orkar det tyvärr!!! :(
Men snart hoppas jag på att få lite nya bilder då jag bara har gamla och typ inga ridbilder alls! 
Ska försöka göra en ny hästfilm med på mig och Sia men just nu har jag bara gamla bilder och videos så finns inget bra material att arbeta med men jag bjuder på min senaste film på oss! :) (det är jag som pratar i videon)

HÄR!



WE ARE BACK!!

Worrasea  /  0  Kommentarer
Nu ska jag försöka börja blogga mer igen! 
Håller på att sätta igång Sia just nu, har medryttare 2dagar i veckan som rider ut på Sia :)

Så jag tänkte börja blogga och försöka blogga dem dagarna som medryttaren har trotts att jag inte kan berätta om vad sia har gjort just den dagen xD 
Får göra det dagen efter isf, men jag ska försöka blogga om annat under den dagen iaf! :))
Sia står i Docketorp nu, hon går ihop med en skäck valack, dem går bra ihop och står i en jätte fin o stor hage som dem trivs super bra i! :D
Vi trivs super duper bra!! (A)