hej igen!

Worrasea  /  0  Kommentarer
hej, tänkte skriva lite lätt hur vecka 30 sett ut på ett ungefär och så ska jag berätta lite vad som ska hända nästa vecka ;)
Kom ihåg att jag finns nu mera på nya bloggen : http://varmblodsryttarna.blogg.se/

Måndag - Hovslagaren kom och skodde sia fram + värkte bak. Sedan red jag ut en sväng i skogen på sia, vi red hem till mig och runt in till Linghems skogen och sedan tillbaka, vi blandade gångarterna och sia var jätte duktig. Red då i Sias nya westernträns, sitter ett två-delat vanligt westernbett på och sen ett par bruna vanliga släta tyglar :) (jag är inte så haj på att rida med westerntyglar)
Hoppade över stocket som har vält över stigen i skogen, den är ju bara typ 30-40cm ;))
 
Tisdag - Sia fick vila då lilla Askur kom och skulle släppas in i vår hage, han har med flyttat från Hageby till Hovetorp nu. Så vi hade ett ihopsläpp så därför kände jag att Sia skulle få vila lite, de förtjänade hon.

Onsdag - Red ut tillsammans med Malin, vi red en sväng till Linghems skogen och vi körde bara lite trav då och då. Vi red sedan grusvägen hem till mig och tillbaka till stallet, hästarna var jätte duktiga. Red på Westerntränset då med. Vi hoppade även över en "stock" i skogen som vi brukar då den har vält över stigen och är typ 30cm hög ;)
 
Torsdag - Red ut och mötte Paulina med Ghia och hennes kompis Linda med sin medryttarhäst (Dipsi?). Vi red en sväng i linghems skogen och sedan red Linda hem och jag och Paulina "racade"/galopperade över ett fält två gånger, men de fältet är ju inte så stort så de va inte så farligt och hästarna tyckte de var skit kul ;) Sen klättrade jag och Paulina lite och red hem igen. Sia var så duktig och matte är sååå stolt över sin lilla ängel! :D
Haft Sia i 1år dessutom så matte bjöd på en tårta med äpplen och knäckebröd ;)

Fredag - Vila igen då de var väldigt varmt plus att de åskade och spöregnade på morgonen och sedan blev de as varmt på kvällen så då kände jag att ne hon får vila, de är ju faktiskt sommar :)
Vi hade även en grillkväll i stallet så vi var där och lärde känna folket och träffa en massa nytt trevligt folk, körde paket race och jag kom hem med 3paket ;) Rikitgt nöjd med vinsten ändå :))
Köpte även lite saker på hööks, ett rakt apple mouth bett, pälsglans och sedan schampo.

Lördag - Idag skulle jag göra massa saker i stallet. Skulle bl.a fylla på vatten i hagen, tvätta badkaren i hagen, stor duscha hästen, rida och lite mer :) Så åkte dit skapligt och hämtade in henne, provade henne på nya raka bettet och red ut barbacka på henne, vi red inte så länge men en liten runda iaf. Sedan fick hon gå in och äta sin kraft för att sedan gå till spolspiltan och duschas. Hon var så duktig och stod stilla, tom njöd när jag gnuggade in schampot på henne, men den duschen behövde hon verkligen! Sedan gick vi ut och då hade ju häst kompisarna gått ner längst ner i hagen och de fattade hon inte riktigt först. Men sen kom dem iaf och så var de bara börja fixa badkaren. Har skrubbat och fixat badkaren och så fyllt på båda fulla så nu har dem rent och fräscht vatten :D



Nästa vecka så drar vi till Öland måndag morgon och kommer hem måndag natt, så då blir de ju vila och sedan på tisdagen får hon gå men sen på Onsdag till fredag så är jag i Stockholm så då har Paulina sia och tror hon har tänkt att rida henne men ja de vet jag inte riktigt men sen är jag tillbaka och då blir de ridning igen iaf :)


Veckans pass

Worrasea  /  0  Kommentarer

Eftersom jag har ny blogg med en tjej så kommer jag ju inte uppdatera här varje dag + att vårt internet gick när de åskade förra veckan. *suck* Så får blogga via mobilen, vilket inte är så kul ;/
Men ah såhär har veckans pass sett ut.

Måndag bloggade jag ett snabbt enkelt inlägg om flytten och uteritten.
Tisdags så körde jag lite nh i stallets rund corall, sia var duktig och lyssnade bra på de jag bad henne, sedan fick hon springa lite löst men vi körde ändå nh baserat :)
Onsdags red jag på fältet, ett dressyr pass och då var jonte med och fotade lite. Sia gick jätte bra och var samarbetsvillig. Men ibland gjorde hon några cp skutt men för mesta dela var hon duktig :)
Torsdag, idag så red jag ut helt ensam för första gången på nya stället plus en annan väg. Sia gick på som inget, öronen framåt och var jätte taggad även fast hon var själv. Men så stolt jag är när jag kunde rida en hel runda utan något bråk eller tvek :D Dessutom har hon bara stått där i 4 dagar (a) Hon sökte sig även ner i både skritt och trav och arbetade, försökte få henne i en längre form för att få upp rygg osv :)

Så har veckan sett ut och jag bjuder på några bilder från i onsdags :)


Vecka 29

 /  0  Kommentarer

Måndag - flytt, uteritt
Tisdag - Nh
Onsdag - fältet, dressyr
Torsdag - uteritt, ensam
Fredag - skutta? Fältet
Lördag - uteritt, fältet
Söndag - nh, fältet

Såhär ser schemat ut ungefär :D

https://cdn1.cdnme.se/4075854/6-3/pic_51e84041e087c334ae32ec55.jpg" class="image">


Flytt, uteritt

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag flyttade vi! Gick jätte bra!
Bilder finns på min nya blogg med Jennieofsweden, vi har skaffat en blogg tillsammans som jag kommer vara mer aktiv på! ;)

Red ut med två stycken idag från stallet med, vi red ut i skogen och körde blandade gångarter och sia var duktig :D

Kommer stå mer på nya bloggen!

http://varmblodsryttarna.blogg.se/


Hoppning med Paulina

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag hade sia tappat en sko, och den andra satt löst så vi fick ta bort den. Så eftersom hon var barfota och inte öm eller något så kunde jag ju rida :D

Jag och Paulina tänkte hoppa, vi skulle då sätta upp en bana vilket vi gjorde på 4 hinder, 1blank hinder, 1 lågt på socketbitar, en oxer av socketbitar och sen ett vanligt rakt hinder på 70cm.
Gick jätte bra, sia var dock väldigt pigg men de gick bättre efter en stund när hon börjat få hoppa av sig.
Oxern var sias favorit hinder, hon drog på som fasen mot de xD

Men idag var även första gången jag flög av min egna häst :0
Sia snubblade/drog ner huvudet precis innan hindret och tvärstannade så jag flög av och fick hela hindret på mig, sia blev jätte rädd när ja flög av. Men kom undan med ett skrapsår på armen, sista dagen jag rider i stallet och jag fick hälsa marken ordetligt hejdå ;)

Haha men ja jag lever och vi tog om hindret direkt efter ;)



Uteritt med Paulina på Athena

Worrasea  /  0  Kommentarer

Paulina har ju athena i helgen så vi red ut tillsammans. Vi red en runda förbi norrgården, in i skogen och runt så man kommer till Landerydskyrkan sedan till stall Docketorp och hem :)
Vi blandade skritt och trav så mycket som vi kunde och båda hästarna var jätte duktiga!

Påvägen till stallet träffade jag ju en tjej jag köpte en lädergrimma av i stl cob.
Vi var osäkra på om den skulle passa men jag fick den ju billigt så de var ju inget, men jag provade den i stallet och den satt jätte bra på min donna!<3

Måste bara säga att jag är sjukt kär i min häst, idag var hon så underbar, hon var så mysig och bara hängde som världens snällaste och ja, kan inte ens beskriva med ord men gud vad jag älskar min häst!<3
Hon har förändrats så mycket och får ofta höra att hon blivit så fin och duktig på vår tid tillsammans!
Men de enda jag verkligen vill få upp är hennes rumpa! Jag vill ha en rund och fin rumpa på henne så jävlar vad vi ska klättra och träna rumpa nu i skogen! :D


Uteritt med Malin på Askur

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag red jag ut med malin på askur, vi red en timme- en och en halv timme :)
Vi blandade gångarter och körde på, gick bra men de var lite töntiga och tittiga men pigga xD
Sia gjorde några skutt när vi skulle galoppera och de travade på bra och allt ;)

Sen fick sia sitt nya westernträns idag!
Så får se när bild kommer upp, är ju lite mycket nu med flytt och så ska ja skaffa ett bett till tränset med ;)

Sedan när sia fick gå ut i hagen så rullade hon sig så glatt!
Rullade runt och sprang och ja hon är ju knäpp!

Längtar så jävla dant till flytten så man slipper allt slit och får henne närmare! :D


Vila

Worrasea  /  0  Kommentarer

Sia vilade igår och vilade idag, Paulina borstade på henne idag oxh sprayade på flugspray, känner mig något taggad för att flytta just nu!
Men att packa känns tråkigt :(
Haha men vi får la se! :D

Jag är så jävla ridsugen!
Inte fått rida på länge och nu när ja äter pensilin mot min streptokocker eller va de heter så har ja blivit mycket bättre och kan nu rida igen utan att tjuta ihjäl mig!
Så imorgon ska ja rida och i helgen då eftersom ja typ är friskt!(a)


Igår, paulina dressyr

Worrasea  /  0  Kommentarer

Såhär skrev min syster, hon är så trög och vägrar skriva mer fast hon lovade att skriva ett inlägg. -.-

Hej, idag red jag dressyr på sia i paddocken, hon va duktig men mycket överskottsenergi, red ungefär i en timma med blandat skritt och trav.
Jag gjorde volter, blev tjurig och arg när hon inte ville lyssna och gjorde åttor.


Tyvärr får ni ej veta mer i detalj eller något pga min "damp" syster :)


Vecka 28, lite sent

 /  0  Kommentarer
Blev lite sent då veckan varit konstig xD
 
måndag - vila
tisdag - Paulina, dressyr
onsdag - vila?
torsdag - Paulina
fredag - Paulina
lördag - uteritt, springa paddocken
söndag - uteritt, paddocken (hoppa?)
 
Måndag vecka 29 -flytt!
 
Bild från en uteritt till ullstämma.
 

Vila idag, sjuk matte

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag har sia vilat då jag varit i husvagnen och väntat på samtal från vårdcentralen i borensberg som inte kunde hjälpa oss och så var de fullt på vår vårdcentral i Linköping :(
Ja har blåsor i hela halsen, inte vita så är inte halsfluss men ja kan knappast svälja så äta och dricka är hemskt.. Gör så ont känns som jag sväljer knivar och när ja ej sväljer så känns de som de brinner i halsen :(
Ska ringa min vårdcentral imorgon och så måste sia ridas så :)

Men ja sia har iaf fått vila idag och fick nyss ett mms av sias ena förra ägare. Var en bild på Sias mamma :D
Som jag nu tänker bjuda på, hon var jätte fin! :D

Cosmic Arrow


Uteritt ensam

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag red jag ut själv på Sia. Vi red längst upp till norrgården och sedan vände. Vi galopperade och travade både hem och dit. Påvägen hem så skulle jag fatta galopp från trav och hon tog skänkeln och röstkomandot nästan direkt. Hon fick till en fin fattning iaf och sedan galopperade vi på lite. Matte stolt!
Sedan var de även första gången som jag höll på att flyga av Sia :0
Vi kom i trav och skulle trava förbi Norrgården där Sia helt plötsligt blev livrädd för brevlådorna. Hon tvär stannar och kastar sig åt sidan så jag som gjorde lätt sits stod ju självklart upp i de ögonblicket så jag flög fram på halsen och tappade stigbyglarna.
Som tur är har jag en så snäll häst så hon stannar och tar upp huvudet så jag kan sätta mig till rätta igen xD
Sedan vände vi och gjorde om samma sak igen och då skutta hon bara till lite :)

Annars gick ridpasset jätte bra!! :D
Igår köpte ju jag även nya ridkläder!
Brun/beiga ridbyxor, marinblått linne och röd/vita/marinblå ridstrumpor :))

Sia vilade ju igår och så var jag i husvagnen där av ingen uppdatering :)


något är på g!

Övrigt  /  0  Kommentarer
Nu är de såhär att jag har något på g nu men kommer inte avslöja de!
Kommer upp här så fort allt är klart, de kommer bli awesome tror jag när allt är klart! :D
 

Om Worrasea

Övrigt  /  0  Kommentarer
Worrasea
(Sia)
 
E: Running sea
U: Cosmic Arrow
 
Sia är en varmblods travare, född 2003 och är 160cm i mankhöjd.
Sia blev aldrig tävlade i trav då hon inte kvalade in, hennes ägare valde då att ha kvar henne som avels sto på grund av hennes stam. Hon fick ett föl som dog och då blev hon fostermamma till ett föl som miste sin mor. År 2009 får hon sitt andra föl, Copperlight. 2012 bestämde sig ägarna för att sälja Sia på grund av flytt mm, jag såg denna "annons"  och började tjata på pappa och han sa att jag skulle ringa och se om hästen fanns kvar. Jag ringde då och pratade med ägarna och dagen efter åkte vi upp till Örebro för att prova rida och se Sia. 
Jag minns hur nervös jag var och hur glad jag var när jag kom dit. Hon stod upp stallad inne i stallet och vi stod där och pratade och sedan fick jag provrida lite. Jag var så glad och kände att henne vill jag ha, hon var speciell även fast hon inte var den typ av häst jag kollat efter tidigare.
Dagen efter den 25 Juli 2012 åkte vi upp för att hämta hem Sia, jag minns hur glad jag var och hur rädd jag var att något skulle hända när vi åkte men Sia var jätte lugn och stod helt still i transporten.
 
Jag vet att Sia kanske inte är världens tävlingshäst eller är jätte duktig men i mina ögon är hon världens duktigaste och finare/bättre än världens bästa tävlingshäst!
Sia är ingen dressyr häst och jag är ingen dressyr ryttare. De är verkligen inte vårat gren utan vi båda brinner för hoppningen!  Tanken är inte att vi ska ut på en massa stora tävlingar utan vi vill bara ha roligt tillsammans och kanske tävla några Pay and jump tillsammans.
Tillsammans ska vi bli ostoppbara!
 
Sia och jag har byggt upp ett starkt band till varandra. Vi litar på varandra och älskar varandra även fast vi ibland inte kommer överrens så älskar vi varandra, alla har sina små brister och gör misstag.
Jag valde själv att ta hem en häst som inte var utbildad, hon kunde grunderna (dock inte galoppskänkeln).
Jag försöker göra allt jag kan för att Sia ska ha de bra, så hon får leva livet med massa kärlek!
Kärleken till min underbara Worrasea är oslagbar!
 
 
 
 

Paulina, uteritt

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag hade Paulina Sia, hon skulle rida ut och en kompis Amanda från ullstämma stall skulle komma till vårat stall med sin valack Fidde så dem kunde rida ut tillsammans :)
Antar att de gått bra då Paulina ej sagt något, tror dem skrittade och travade bara då hon skulle ta se lugnt :)

Hoppas de gick bra! :D


Sagt upp stallplats, nu flyttar vi!

Övrigt  /  0  Kommentarer

På vårat möte idag släppte vi "bomben" om att vi säger upp oss och ska flytta Sis.
Folket blev väl inte så glada att vi ska flytta och undrade varför och vart och lite och antar att ni med undrar vart då de ej står något alls om detta i bloggen!

Igår var vi nämligen och kollade på stallplats, stallet ligger med gång avstånd från oss, enbart 2åkrar emellan och är bättre/närmare för oss. Finns både kall och varmstall, spolspilta med kall och varmvatten, ingår 15kg hö/hösilage och fri tillgång till halm plus havre men de har vi ingen användning av (a) Paddock med hinderpark och hästarna äter frukost inne och lite. Man har 2-3 pass i veckan och väljer vecka till vecka vilka pass man kan. Sedan är de ju hagarna som lockar, stora hagar med både plan mark och kuperad mark med skog och så både vinter och sommar!

Så vi flyttar alltså till stall Hovetorp!
Kommer självklart sakna alla från Hageby stallet!
Kan ju massa vägar här i Hovetorp då jag bor här och så kan man ju lära sig fler av de i stallet, mycket mer skog!! :D

Ajah får se när men vi hoppas på att flytta Sia vecka 29 om allt går som planerat, pappa har då semester så blir lättare! :D

Bara börja packa allt skit med! XD
Ibland önskar man att man hade mindre grejer fast man vill ändå ha massa! (A)



Uteritt med Paulina på Athena

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag lånade Paulina Athena. Dock har hon en tappsko så vi skrittade ut en sväng förbi norrgården och vände typ. Vi fick tillstånd att trava om hon ej ömma så vi travade på ett fält typ så marken var mjuk och hon ömmade ej, utan efter blev de nog några glädje skutt eller så var hon irriterad av något kryp då de var massa blindingar eller broms.

Delvis tog vi det lugnt då jag har varit yr hela dagen och illamående, spydde imorse. :(
Så blir nog inget land med hunny utan ja stannar hemma och Paulina ska ju sköta sia fredag-lördag.


Vila för Sia

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag får Sia vila, hon har nog lite träningsvärk från när vi klättrade i backar och lite så hon förtjänar vila :)

Köpt lite saker till Sia idag med, min älskling körde mig till hööks och öb för att handla lite saker :D<3
Kärlek till honom och såklart stor kärlek till min lilla älskling Sia!<3


Uteritt med Mathilda och benji

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag när jag kom till stallet och skulle gå till deras hage så hade "dörren" till hagen gått sönder och understa tråden var med trasig! Sån tur att hästarna fortfarande stod kvar i hagen!
Men någon häst måste fastnat i tråden då stolpen satt löst och en av grindarna till "dörren" låg i hagen en bit bort och så hade ju tråd gått sönder och en isilator hade flugit efter och lite så någon häst måste gått emot tråden och fått sig en smäll och fastnat eller något så var bara att försöka fixa de till pappa kom lagade hagen! :)

Red iaf ut med Mathilda idag, hon red sin sommarhäst Benji och jag red då Sia, vi red in i Hjulsbro skogen, alltså red vi min och malins runda som vi hittat :)
Så vi red max 1h och 20min, vi har både travar och galopperat, sia blev bara lite svettig där sadelgjorden och sadeln suttit.
Spolade av henne och smörjde in hennes hovar i majs olja.
Sedan fick hon gå ut i hagen igen :)


Vecka 27

 /  0  Kommentarer

Måndag - uteritt
Tisdag - uteritt
Onsdag - uteritt, paddocken, vila
Torsdag - uteritt, paddocken
Fredag - vila, åker bort
Lördag - vila, åker bort
Söndag - vila, åker bort (vid hemfärd, uteritt)

Något sånt här ser nog schemat ut :)
Åker ju bort så blir vila för Sia, om inte syrran tänkt göra något, vilket jag ej tror :)


Uteritt med Malin på askur och Herkules med medryttare

Worrasea  /  0  Kommentarer

Idag red jag ut med Malin på sin häst askur och så red ida medryttare på Herkules med, vi red till häst motions spåret och sedan racade vi på ett fält och red längst kanalen hem. Påvägen tog vi en sväng förbi en badplats där vi badade hästarna lite, sia doppade bara hovarna då och tyckte de va lite läskigt. Tror de blir bättre när vi rider till Lagunen och ska bada, större plats, plus utan utrustning och lite :)

Sedan har hästarna bytt hage, de står nu i järnvägshagen som ligger på fältet.
Sia, athena och vilja går där och mumsat massa gott nytt gräs!
De sprang så lyckliga iväg i nya hagen och betade! :D


Har hos min pojkvän, därför bloggar jag via mobilen och därför har jag ej gjort något schema :)